Sitruuna-bataattignocchit

DSC_4157

Muutama vuosi sitten, kun innostuin ruuanlaitosta entistä enemmän, päätin haluta oppia tekemään pastaa. Noh, sitten tuli tämä gluteenittomuus ja haave unohtui taka-alalle. Mutta miksi en muka edes kerran kokeilisi tehdä perinteistä vehnäpastaa. En tiedä, ehkä voisinkin. En vain näe hyötyä sillä taidolla, jos sitä ei tulisi tulevaisuudessa käytettyä. Toki pastaa on mahdollista tehdä myös gluteenittomasti, vegaanisesti,… mitä näitä nyt on. Luulen että ne vain vaativat tuplasti enemmän harjoittelua haastavamman koostumuksensa vuoksi.

Myöhemmin keksin sitten uuden idean; gnocchit. Tämä idea taisikin olla To Do -listallani sellaiset kevyet kaksi vuotta, kunnes vihdoin sain aikaiseksi kokeilla. Perinteisestihän gnocchit sisältävät vehnää ja kananmunaa. Omistani piti tulla vähintäänkin gluteenittomia, mutta otin haasteen vastaan.

DSC_4177

Koska mitään mihin ryhdyn, ei voi tehdä normaalisti, piti tähänkin reseptiin keksiä twisti jos toinenkin. Perunat jätettiin tällä kertaa kauppaan ja tilalle valittiin maukas bataatti. Yhtään perunoita syrjimättä. Uuden vuoden ja uuden alun kunniaksi jotain raikasta, eli mitäs muuta kuin sitruunan kuorta.

DSC_4163DSC_4181

Tämä resepti vaatii vähän väkerrystä, mutta on mielestäni sen arvoista. Valmistusmenetelmä on loppupeleissä melko yksinkertainen, mutta alkuun kannattaa varata vähän aikaa. Tämä ruoka sopisi mielestäni loistavasti talviselle illalliselle. Lisukkeeksi voi paistaa melkein mitä vaan. Sitruunan kanssa sopii vaikka suomalainen järvikala. Myös paistettuja vopapuja ja pinaattia on kokeiltu, toimii!

DSC_4205

Sitruuna-Bataattignocchit V G M

 • 400g kypsää bataattia
 • 1/2 luomu sitruunan kuori
 • 1 tl suolaa
 • 60 g Riisijauhoja + työstämiseen hieman
 • 60 g Kookosjauhoja
 • 30 g Perunajauhoja

Laita vesi kiehumaan kattilaan. Kuori ja pilko bataatti ja keitä kypsäksi, eli noin 10 min. Kaada vesi pois ja soseuta tai survo bataatti, anna jäähtyä hieman.

Sekoita jauhot keskenään ja lisää bataatin joukkoon. Sekoita joukkoon myös sitruunan kuori raaste ja suola. Tässä vaiheesa taikinan työstäminen käy helpoiten käsipelillä.

Jauhota pöytä tai alusta riisijauhoilla ja pyörittele massasta pötköjä. Leikkaa haluamasi kokoisia paloja. Tässä vaiheessa saat päättää, minkä muotoisia gnoccheja haluat, voit hyvin jättää ne tyynyn muotoisiksi, tai sitten kuvioida haarukan selkäpuolella hieman kaareviksi.

Keitä gnocchit muutamassa erässä; lisää ne runsaaseen kiehuvaan veteen, kun ne nousevat pintaan, keitä vielä 2-3 min ja kauho leikkuulaudalle kuivumaan.

DSC_4160

Paista gnocchit kuumalla pannulla öljyssä, jotta ne saavat kauniin värin ja rapean pinnan.

DSC_4190

Herkkusienipaistos rapealla salvialla

 • 300 g herkkusieniä
 • 300 g kirsikkatomaatteja
 • 70 g pinaattia
 • oliiviöljyä
 • balsamicoa
 • suolaa
 • pippuria
 • tuoretta salviaa

Leikkaa herkkusienet siivuiksi ja halkaise kirsikkatomaatit. Paista sieniä pannulla öljyssä noin 5 min. Lisää tomaatit ja paista hetki. Ota pannu levyltä, lisää pinaatti, balsamico, suola ja pippuri. Hienonnetun salvian voi lisätä tässä vaiheessa, tai sitten voit paistaa kokonaiset salvian lehdet kuumalla pannulla öljyssa rapeiksi noin 15 sek per puoli.

Nauti paistettujen bataattignocchien kera.

DSC_4197DSC_4214

Blogilla on muuten nyt myös oma facebook sivu, muista käydä tykkäämässä! Voit myös tilata blogin suoraan sähköpostiisi, jolloin kuulet ensimmäisenä uusista postauksista.

Klikkaa tästä ja seuraa blogia Bloglovin’issa

 

Anne

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s