Basilikapuuro

DSC_4972

”Anteeksi mikä?” kuului kotona, kun kysyin maistuisiko aamupalaksi suolainen puuro pippurilla ja basilikalla. Varsinaisestihan yhtälössä ei pitäisi olla mitään kummallista. Puurohan on aina suolaista. Yleensä vain lisukkeet ovat makeita. Kaura on vilja ihan siinä missä riisi tai tattari. Tehdäänhän riisistäkin vanukkaita ja risottoja. Jos ei muuta niin ainakin tällainen kokeilu tuo mukavaa vaihtelua sille perinteiselle pakastemustikka-banaanisiivu kombolle.

DSC_4913DSC_4914DSC_4931DSC_4956

Mutta piru vie, en olisi ehkä itsekään uskonut että tästähän tuli miltei hitti! Vaikka basilika on melko voimakas miedon kauran kanssa, hyvin ne tuntuvat kaveeraavan. Pieni neitsytoliiviöljylisä vielä korostamaan basilikan makua. Avokado nyt vaan toimii missä vaan. Uppomunan juokseva keltuainen muodostaa pehmeän kastikkeen kermaiselle puurolle.  Tämä puuro sopii hyvin vaikka arkiaamupalaksi, sillä se on nopea valmistaa. Uppomunia ei kannata turhaan vierastaa, niiden kypsentäminen on nopeampaa kuin perinteisten keitettyjen tai paistettujan munien. Kannattaa kokeilla myös muita yrttejä puuron sekaan; ruohosipuli, oregano tai salvia toimisivat varmasti.

Ainiin, kuten aina, muista suolata puuro hyvin. Suolaton puuro maistuu lähinnä pahvilta.

DSC_4963

Basilikapuuro M G

  • 1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 4 dl vettä
  • 0,5 tl suolaa
  • 1-2 rkl tuoretta tai tuoreena pakastettua basilikaa

Lisäksi

  • Avokadoa
  • Uppomuna tsekkaa tuolta helpot ohjeet uppomunan keittämiseen

Lisää kattilaan kaura, vesi ja suola. Keitä puuroksi 5-10 min, tai jos maltat, hauduta 20 min. Keitä toisessa kattilassa uppomuna.  Siirrä puurokattila levyltä ja lisää hienonnettua basilikaa oman maun mukaan. Nauti avokadon, uppomunan, kylmäpuristetun oliiviöljyn ja vastarouhitun mustapippurin kera.

Uutena lisänä ajattelin alkaa ilmoittamaan arkireseptieni yhteydessä myös aterioiden makroravinne jakauman, eli toisin sanottuna ravintoaineet. Tämän olisi tarkoitus antaa enemmän ravitsemuksellista tietoa resepteistä, ei suinkaan aiheuttaa paineita tai stressiä.

Mitä olette mieltä, kuulostaako ihan hyvältä idealta?

Otetaan tämä kokeiluun jo tänään. Eli, yrttipuuron makrot:

HH(hiilihydraatti): 35g R(rasva): 31g P(proteiini): 19g

DSC_4967

Pakko lisätä loppuun vielä kuva, kun mun toinen kuvausassistentti toimii usein myös laadunvalvojana…

DSC_4926

 

Anne

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s