Nopea aamupalavinkki

DSC_4823.jpg

Ihana mikä talvi tuonne onkaan tullut. Meillä on koirat ihan innoissaan ja pomppivat hangessa kuin viimeistä päivää. Tosin ei sitä lunta enää ihan hirveästi tarvitsisi tulla kerta hankaloituu tuo liikkuminen.

Noh, mennään nyt kuitenkin asiaan ja siihen tärkeimpään eli aamupalaan. Aamuisin on hirveä nälkä yön paaston jälkeen, joten ruokaa pitää saada nopeasti ja asap. Harvoin aamuisin haluaa alkaa kikkailla erilaisilla resrpteillä. Vaihtelu aamupaloissa on kuitenkin joskus poikallaan. Niihin voi saada vaihtelua, monipuolisuutta ja mielekkyyttä pienilläkin jipoilla. Erilaiset valmistusmenetelmät, mausteet, lisukkeen, ja niin edellen.. Toisaalta mikään pakkohan ei ole syödä joka aamu erilaisista raaka-aineista valmistettuja ruokia. Jos se oma aamupala on just se ainoa ja oikea, niin antaa mennä!

Tässä kuitenkin pieni vinkki kananmunien ystäville. Uunimunakas. Jep, ei mitään uutta ja ihmeellistä, mutta helppoa, nopeaa ja maukasta. Tavarat pieneen uunivuokaan tai muffinssivuokiin ja uuniin hetkeksi.

DSC_4843DSC_4851

Savulohi uunimunakas

  • 2 luomu munaa
  • kylmä- tai lämminsavulohta
  • pinaattia//rucolaa//vesikrassia
  • 0,5 dl kasvimaitoa//vettä
  • suolaa
  • pippuria

Mausteideoita

  • basilikaa // ruohosipulia // sipulia // chiliä // pestokastiketta // savupaprikajauhetta // kurkumaa

Lisukkeeksi

  • avokadoa
  • tomaattia
  • (sitruunan mehua)

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita kulhossa keskenään munat, maito, suola, pippuri ja haluamasi mausteet. Öljyä pieni uunivuoka tai muutama muffinivuoka. Kasaa vuokaan rehut ja lohi ja kaada munaseos päälle. Paista uunissa 10-15 minuuttia, kunnes munakas on juuri ja juuri hyytynyt. 

Nauti tuoreen tomaatin ja avokadon kanssa.

Vinkki! Pienet muffinimunakkaat on näppärä ottaa mukaan, jos aamupalaa ei kerkeä kotona syömään tai tarvitsee välipalaa pitkän päivän varalle.

Ravintoarvot:

HH: 5g R: 31g P: 26g

DSC_4826DSC_4840

Ihanaa keskiviikkoaamua just sulle!

 

Anne

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s