Bulletproof jädekakku

DSC_5190DSC_5146DSC_5154DSC_5173

Bulletproof -käsite saavutti Suomen vuonna 2013, jolloin se nousi nopeasti tunnetuksi. Ainakin itse yhdistän pelkän bulletproof -sanan kahviin, josta myös jotkut käyttävät nimitystä rasvakahvi. Tällöin laadukkaaseen kahviin lisätään niittyruokitun lehmän voita, MCT- sekä kookosöljyä. Käytännössä BP on kuitenkin eräänlainen paleo -henkinen ruokavalio, jossa päivän energiansaanti painottuu voimakkaasti laadukkaisiin rasvanlähteisiin. Muista ravintoaineista proteiinit pidetään maltillisina ja hiilihydraatit saadaan lähinnä kasviksista.

Tämä jäätelökakku, tai ehkä pikemminkin jäädyke, on saanut innostuksensa bulletproofista joten se sopii hyvin kyseistä ruokavaliota noudattavalle. Miksei toki kaikille muillekin. Raaka-aineet saattavat alkuun olla karua katsottavaa monien rasvalähteiden takia, mutta tarkoitus ei ole vetäistä koko kakkua kerralla. Inkivääristä ja limestä ei kannata olla huolissaan, ne eivät maistu läpi, vaan leikkaavat hyvin jäätelön rasvaisuutta. Kaakaovoin voi korvata kookosöljyllä, mutta MCT-öljyä ei kannata korvata sillä se vaikuttaa jäädykkeen rakenteeseen.

Vinkki. Kakusta saat vegaanisen korvaamalla voin ja kananmunat vastaavalla määrällä kookoskermaa.

DSC_5184DSC_5204DSC_5196

Bulletproof jädekakku

 • 5 tuoretta luomumunaa
 • 2 dl luomu kookosmaitoa
 • 100 g luomuvoita
 • 60 g kookosöljyä sulatettuna
 • 40 g kaakaovoita sulatettuna, voit korvata kookosöljyllä
 • 50 g MCT-öljyä
 • 1 limen mehu
 • 1-2 rkl inkivääriä maun mukaan, 1rkl ei vielä maistu läpi
 • 4 rkl raakakaakaojauhetta
 • 1 tl aitovaniljaa
 • n. 2 tl supermakeaa steviaa maun mukaan myös erytritoli käy
 • 1 shotti espressoa kylmänä
 • (2rkl carob -jauhetta)

Laita kaikki aineet blenderiin. Voita ei tarvitse sulattaa. Katso myös, ettei kookosöljy, kaakaovoi tai espresso ole kuumia. Lisää makeutusta pikkuhiljaa oman maun mukaan välillä maistellen. Blendaa täydellä teholla muutama minuutti, kunnes täysin tasaista. Vuoraa vuoka kelmulla, kaada massa vuokaan ja siirrä muutamaksi tunniksi pakastimeen. Jos jäädyke on pakastimessa kauemmin, siirrä se jääkaappiin sulamaan muutama tunti ennen tarjoilua. Voit myös koristella kakun ja siirtää sen pakastimeen odottamaan tarjoilupäivää. 

Koristelu

 • 2 rkl kaakaovoi
 • 1 rkl kookosöljy
 • ripaus suolaa
 • ripaus steviaa

Sulata ainekset vesihauteessa ja jaa kahteen kulhoon. Sekoita toiseen

 1. ripaus aitovaniljaa ja toiseen
 2. 1 rkl raakakaakaojauhetta.

Kaada molemmat suklaat jäisen kakun päälle ja iske haluamasi pähkinät välittömästi suklaaseen, ennen kuin suklaa kerkeää jähmettyä. Nauti jäätelökakku hyvän seuran kera 🙂

DSC_5184

 

Anne

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

2 vastausta artikkeliin “Bulletproof jädekakku”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s