Papupyörykät italialaisittain

DSC_5054DSC_5062DSC_5072DSC_5087DSC_5091DSC_5094

Kaikenlaiset pyörykät on kivaa syötävää. Ne on helppoja, trendikkäitä, söpöjä, mukaan otettavia, sekä kotoisia muistuttaen niistä iänikuisista lapsuudenajan lihapyöryköistä. Vegaanisista versioista kikherneistä valmistetut falafellit taitavat olla kaikista tunnetuimpia. Kasvispyöryköitä voi toki valmistaa mistä tahansa pavuista tai herneistä. Lisäksi uunissa paistettuna ne ovat hieman terveellisempiä, kuin uppopaistetut kaverinsa.

Nämä papupyörykät ovat itämaisten falafellien italialaisia serkkuja, joissa maistuu tomaatti, valkosipuli ja yrtit. Pyöräytä palleroita kerralla vähän enemmän ja pakkaa seuraavana päivänä mukaan lounaaksi. Kypsät pyörykät kestävät hyvin myös pakastuksen. Mikäli käytät esikypsennettyjä papuja, huuhtele ne hyvin niin vältyt vatsavaivoilta.

DSC_5096DSC_5099DSC_5104

Papupyörykät M G V

 • 2 prk voipapuja myös muut pavut/kikherneet käyvät
 • 3 valkosipulinkynttä
 • 3 rkl tomaattipyrettä
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 1 rkl sitruunamehua//omenviinietikkaa
 • oreganoa//basilikaa tuoretta tai kuivattua
 • (1 tl kurkumaa)
 • 1 tl suolaa
 • mustapippuria
 • 1 rkl manteli-//kookosjauhoja

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Huuhtele pavut huolellisesti siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa hieman karkeaksi massaksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta mikäli tehosekoitinta ei kotoa löydy. Pyörittele palleroiksi ja paista leivinpaperilla vuoratulla pellillä 10-15 minuuttia, kunnes alkavat saada väriä pintaan. Nauti tuoreen salaatin ja herne-mantelitahnan kera. 

Herne-mantelitahna

 • 2 dl manteleita mielellään liotettuna vähintään 3h
 • 100 g pakaste herneitä
 • puoli punttia basilikaa hienonnettuna
 • 2 rkl sitruunamehua
 • 4-5 rkl vettä
 • 1 tl suolaa

Huuhtele liotetut mantelit. Blendaa kaikki aineet massaksi. Voit halutessasi jättää mukaan sattumia.

 

Ravintoarvot yht. 1/3 pyöryköistä ja 1/4 hernetahnasta:

HH: 32g R: 18g P: 23g

DSC_5106

 

Anne

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s