Vararavintoa päivälle kuin päivälle

DSC_5840DSC_5877DSC_5812DSC_5824DSC_5806DSC_5796
Pallero -linjalla näköjään jatketaan, mutta niinkuin edellisessä postauksessa pohdin, pallerot toimii aina. Huomaattehan muuten uuden kategorian On the go, jonne lisään ohjeita helposti mukaanotettavista aamiaisista, välipaloista ja lounaista.
Erilaisia nappaa-minut-mukaan –välipalaratkaisuja putkahtaa markkinoille nykyään jatkuvalla syötöllä. Asiassahan ei varsinaisesti ole mitään vikaa, varsinkin jos osaa blokata ravintoköyhät lisäainemonsterit pois omasta näköpiiristä. Tällöin jäljelle jää muutamia varteenotettavia vaihtoehtoja, kuten erilaiset proteiinilla rikastetut raakapatukat, tai lisäaineettomat smoothiet ja luomu pähkinät. Näillä on kuitenkin yksi huono puoli, niiden kilo/litra hinta on usein päätä huimaava. Tällaisia pieniä, näppäriä ja suhteellisen hyvin säilyviä välipaloja on helppo tehdä ihan ite. Raaka-aineita ei tarvita vähimmillään kuin 5, mutta toisaalta reseptiä voi tuunata täysin omaan makumaailmaan mieluisaksi.
Jos olet ihan superfood -hurahtanut, voit korvata kookosjauhot miltei millä tahansa jauheilla. Vain mielikuvitus on rajana; esimerkiksi maca ja raakakaakao, viherjauhe ja carob, mustikkajauhe ja lakritsanjuuri. Kokeile myös kuivattuja mausteita, kuten inkivääri, kurkuma, cayenne tai chili.
 pahkinamausteet
Suosittelen myös suosimaan kotimaisia raaka-aineita. Esimerkiksi erilaiset siemenet ja marjajauheet ovat erinomaisia ja ravinteikkaita. Toisaalta kotimaisten siementen hinta on marginaalinen tuontipähkinöihin verrattuna. Hivenaineiden, proteiinien ja hyvien rasvojen lisäksi näistä saa myös kuituja, jotka tunnetusti pitävät kylläisenä sekä tukevat vatsan toimintaa.
DSC_5819DSC_5835
Välipalapalleroiden perusresepti
  • 100 g kuivattuja marjoja//hedelmiä
  • 100 g siemeniä//pähkinöitä esim raaka manteleita ja kurpitsansiemeniä
  • 2 rkl kookosjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 dl hamppuproteiinia
  • 2 rkl kookosmannaa//sulaa kaakaovoita//kookosöljyä tai näiden sekoitus
 Valmistus on varsin yksinkertainen: kaikki blenderiin ja surrur sekaisin! Jos käytät kivellisiä kuivahedelmiä, muista poistaa kivet ensin. Pyörittele palleroiksi, itselle tuli 15 kpl. Voit myös taputella massan tasaiseksi pieneen vuokaan, pistää hetkeksi kylmään ja leikata patukoiksi.
Vinkki! Jos haluat pyöryköihin rouskuvia sattumia, lisää aluksi sekoitusvaiheeseen vain 50g pähkinöitä ja aja tasaiseksi. Lisää loputkin pähkinät/siemenet ja pyöräytä vain hetki, että ne sekoittuvat massaan.
Palleroita on hyvä säilyttää jääkaapissa, mutta mukaan otettuna, esim. pieneen lasipurkkiin tai minigrip pussiin pakattuna, ne säilyvät hyvin yhden päivän.
Ravintoarvot 3/15 pyörykkää:
HH: 20g R: 15g P: 13g
DSC_5813

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s