Red velvet mutakakku

DSC_5339DSC_5333DSC_5306DSC_5318DSC_5300DSC_5314

Red velvet -kakku on suosittu klassikkokakku Amerikan maalla. Kun toisen maailmansodan aikaan elintarvikkeita säännösteltiin Jenkeissä, käytettiin värjäämiseen ja kostuttamiseen punajuurista keitettyä mehua. Nykyään yleisempi käytäntö on värjätä tämä kaakaoinen kakku punaiseksi elintarvikevärillä. Punainen väri ei niinkään viittaa makumaailmaan, vaan pikemminkin sillä halutaan korostaa suklaisen kakun hienostuneisuutta. Tavallisesti kakku kuorrutetaan vielä tomusokeri-tuorejuusto kuorrutteella.

No jaa, miksi punajuuri ei sieltä taikinasta mukamas saisi maistua? Minun mielestäni se on ihan fine, kunhan maku ei ole liian hallitseva. Tähän upgreidattuun versioon punajuuri tuo väriä, mehevyyttä, sekä luontaista makeutta. Toisaalta jos punajuuri ei kuulu lempiraaka-aineiden repertuaariin, ei huolta. Tämä kakku ei maistu punajuuripaistokselta. Kaakaojauhe ja mehevät taatelit tekevät kakusta täyteläisen mutakakkumaisen. Joko sain puhuttua sut ympäri kokeilemaan tätä reseptiä? Muistinko muuten mainita että kakun kanssa tarjoillaan myös kermavaahtoa? Kermavaahdon voi luonnollisesti maustaa oman maun mukaan; vanilja ja luomu hunaja on jo kaikessa yksinkertaisuudessaan ihan killeri yhdistelmä!

DSC_5293DSC_5299DSC_5323DSC_5309DSC_5326

Punajuuri-karpalo mutakakku M G
 • 3 keskikokoista punajuurta
 • 15 pehmeää taatelia
 • 2 rkl kookosöljyä
 • 4 munaa
 • 1,5 dl raakakaakaojauhetta
 • 1 dl manteli//kaurajauhoja
 • 2 rkl karpalojauhetta
 • ripaus suolaa
 • 1,5 tl leivinjauhetta
 • ripaus steviaa//luomu hunajaa
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 
Leikkaa punajuurista kannat ja lohko pienemmiksi. Keitä kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä hieman ja blendaa sileäksi soseeksi taateleiden ja kookosöljyn kanssa. Sekoita kulhossa sose ja kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.  Makeuta vielä tarpeen mukaan. Paista noin 25 minuuttia, kunnes kakku alkaa asettua ja saada hieman väriä.
Karpalokermavaahto
 • 1 tlk kookoskermaa vain jähmeä osa
 • 1 rkl luomu hunajaa//ripaus steviaa
 • 2 tl karpalojauhetta
 • 2 tl sitruunamehua
 • (ripaus aitovaniljaa)
Lusikoi kookoskerman jähmeä osa kulhoon. Säästä jäljelle jäävä neste esim sosekeittoon, smoothieen tai leivontaan. Vatkaa kerma kuohkeaksi. Lisää makeutus, karpalojauhe ja sitruunamehu ja vatkaa vielä hetki. Tarjoile suklaakakun kanssa.

 

DSC_5337

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s