Kalakeitto talvipäivään

DSC_6092DSC_6061DSC_6059DSC_6105DSC_6083

Tällä kertaa tulin vain nopeasti vinkkaamaan nopean reseptin arkeen. Terveellinen ruoka ei ole ydinfysiikkaa ja yksinkertainen on kaunista, vai miten se meni. Ruokaisa keitto on hyvä arkeen, sillä sitä voi valmistaa saavillisen kerralla. Tällöin siitä riittää usealle päivälle, eikä aina tarvitse olla kokkailemassa.

Keitot ovat helppoa kokattavaa, eikä tämäkään kalakeitto tee siihen poikkeusta. Pilko ainekset ja keitä. Tämä keitto saa uutta väriä lehtikaalista ja kurkumasta. Perunan voisi hyvin korvata bataatilla, joka parantaisi hieman ravintoarvoja. Kalana voit käyttää mitä tahansa lajiketta. Keitossa kalakaan ei kuivu ihan helpolla, joten pakastekala on myös toimiva ja nopea ratkaisu.

DSC_6070DSC_6096

Lämmittävä kalakeitto

 • 1 iso bataatti//6-7 perunaa
 • 3 porkkanaa
 • 1 purjo//iso sipuli
 • 4 valkosipulin kynttä
 • 900 g kalaa (sei//alaskan sei//tilapia//lohi)
 • 200 g lehtikaalia
 • 1 l vettä
 • 1 tlk luomu kookosmaitoa
 • 0,5 rkl kurkumaa
 • 0,5 rkl inkivääriä//tai peukalon kokoinen pala tuoretta
 • 0,5-1 rkl hyvää suolaa

Jos käytät bataattia, kuori se. Perunoita ja porkkanoita ei tarvitse kuoria, kevyt huuhtelu riittää. Pilko vihannekset ja kala, mikäli käytät kokonaista filettä. Kuullota kaikkia muita kasviksia paitsi lehtikaalta hetki kattilan pohjalla. Lisää vesi, kookosmaito ja mausteet; kiehauta ja keitä noin 10 min. Lisää kalapalat ja lehtikaali ja käännä levy pois päältä. Hauduta 5-10 minuuttia. Maista ja lisää suolaa tarpeen mukaan, myös sitruunanmehu toimii. Nauti!

Vinkki! Korvaa kala 3 paketilla paistettua savutofua vegaaniseen versioon.

Ravintoarvot, 1 annos(reseptistä 7-8 annosta):

HH: 20g R: 15g P: 25g

DSC_6065DSC_6074

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s