Värikäs kerrossuklaa

DSC_6046DSC_6028DSC_6020DSC_5993DSC_5963DSC_5909

Suklaata ei voi syödä koskaan liikaa, eihän? Vielä parempi, jos kyseessä on raakasuklaa. Maun lisäksi tämä suklaa on äärimmäisen helppo valmistaa. Vesihauteen saa helposti laittamalla isompaan kulhoon lämmintä vettä ja pieni kulho raaka-aineita varten tämän päälle. Raakasuklaan valmistuksessa ainesosia ei kuumenneta yli 45 asteen. Raaka-aineet ovat siis raakoja eli niitä ei ole kuumennettu tuotantoprosessinkaan aikana. Tämä kuumentamattomuus saattaa aluksi kuulostaa niuholta (ainakin minusta aikanaan), mutta siihen on varsin järkevä syy. Voimakas kuumennus tuhoaa aktiivisia aineita, kuten antioksidantteja, ja toisaalta rasvojen voimakas kuumennus vapauttaa radikaaleja, eli myrkyllisiä kemikaaleja.

Oli miten oli; sillä mitä suklaaseen tulee, maku on ehdottomasti ensimmäinen kriteeri ja kyllä se raakasuklaa vaan on hyvää! Sen makumaailma on syvä ja voimakas. Rajoittamalla kaakaojauheen käyttöä ja lisäämällä kaakaovoita, kookosta ja makeutta, saa aikaan pehmeämmän suklaan. Lupaan että tällä herkulla makeanhimo talttuu nopeasti!

DSC_5926DSC_5914DSC_5937DSC_6031

Mustikka-kookos kerrossuklaa
Mustikkakerros
 • 2 rkl kookosmannaa
 • 0,5 dl kaakaovoita
 • 2 tl mustikkajauhetta
 • 1 rkl kookossokeria
 • (2 tl tocoa+0,5 tl vaniljajauhetta+0,5 tl kardemummaa)
Suklaakerros
 • 1 rkl kookosöljyä
 • 1 dl kaakaovoita
 • 0,5 dl kaakaojauhetta
 • 1 rkl kookossokeria//luomu hunaja//agave
 • (pari tippaa vaniljasteviaa)
 • ripaus suolaa noin 1/3 tl

Sulata kookosmanna ja kaakaovoi vesihauteessa. Lisää sekaan mustikkajauhe ja kookossokeri. Säädä makeutta tarvittaessa. Toco, vanilja ja kardemumma ovat vapaaehtoisia, mutta erityisesti mausteet rikastavat makumaailmaa. Kaada ensimmäinen kerros konvehti- tai jääpalavuuan kolojen puoleen väliin. Voit myös tehdä suklaasta levyn, vuoraa pieni vuoka leivinpaperilla ja kaada massa siihen. Siirrä kylmään jähmettymään.

Valmista sillä aikaa suklaakerros, joka tapahtuu samaan tapaan kuin yllä; kaikki aineet vesihauteeseen ja makeutusta maun mukaan. Lusikoi lähmettyneen mustikkatäytteen päälle ja siirrä kylmään jähmettymään.

 

Raaka-aineet Foodinin verkkokaupasta

DSC_6037

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

2 vastausta artikkeliin “Värikäs kerrossuklaa”

 1. Ehdottomasti testiin nää sunlaat! 🙂 Mistä oot tuon suklaamuotin hankkinut? Jääpalamuotwissa on se huono puoli, että kuviot on yleensä hankala puhdistaa ja ne on joskus myös tosi pieniä :/

  Tykkää

  1. Hei mahtavaa, suosittelen lämpimästi! Resepti jo pidemmän ajan takaa mutta käytössä edelleen ja toimii pirun hyvin! Silikonisia konvehtimuotteja saa nykyään ihan cittareista ja prismoista. Tämän hankin leivontaputiikista, mutta nyt myöhemmin olen nähnyt samanlaisia just edellämainituissakin 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s