Neljän ainesosan raakafudge

DSC_6205DSC_6124

Vielä saadaan näköjään nauttia lumisista talvipäivistä. Onneksi, sillä onhan hiihtoloma vielä edessäpäin. Edessäpäin on myös ystävänpäivä. Tuntuu että täällä Suomessa siitä tulee vuosi vuodelta kaupallisempi päivä. Materian runsaudesta ei kuitenkaan kannata ahdistua. Mun mielestä tärkein on muistaa se perimmäinen tarkoitus; ystävät ja rakkaat. Joo, okei frenduja muistetaan toki vuoden jokaisena päivänä. Mutta onhan meillä syntymäpäiväkin vain kerran vuodessa. Muista sitä yhtä tai niitä useita ja tee vaikka raakaherkkuja yhdessä nautittavaksi.

DSC_6641DSC_6671

Raakaherkut on loistava keksintö. Sen lisäksi että ne maistuu hyvältä ja raikkaalta, ei niistä jää ollenkaan huono olo. Raaoissa herkuissa on valtavasti vitamiineja, hyviä rasvoja, kuituja ja muita ihmiselle tärkeitä ravintoaineita. Moniin kakkuihin ja muihin vähänkin laajempiin resepteihin tarvitaan kuitenkin hurjasti eri raaka-aineita. Joitakin ainesosia ei edes saa kaikkialta, joten niitä saa sitten metsästää kissojen ja koirien kanssa.

Onneksi on olemassa myös yksinkertaisia, vain muutaman ainesosan herkkuja. Ilokseni voin kertoa, että tässä olisi nyt yksi sellainen resepti. Tämä reseptikehittely tapahtui puolivahingossa, kun kokeilin kuinka käy jos yhdistää kaakaovoin ja tyrnimehun. Tähän reseptiin tarvitset vain neljä raaka-ainetta, eikä valmistusaikakaan päätä huimaa. Jos haluaa söpöillä, voi teemaan sopien käyttää punaisia mehuja jolloin fudgeista tulee hempeän punertavia. Itse tein ensimmäisen erän kylmäpuristetusta tyrnimehusta, jolla tuli ihanan raikkaita ja aromikkaita herkkuja. Toiseen erään käytin mustaherukkamehua (joka sekin kylmäpuristettua) lähinnä värin takia, mutta tuli niistäkin varsin maukkaita. Muina raaka-aineina on jo ennestään tutut Foodinin huumaavan tuoksuinen kaakaovoi, sekä täyteläinen kookosmanna.

DSC_6696DSC_6687DSC_6183

Raaka marjafudge

Sulata kaakaovoi ja kookosmanna vesihauteessa. Lisää kaikki aineet blenderiin ja blendaa tasaiseksi. (Lisää sitruunan kuorta jos haluat raikkaamman lopputuloksen.) Voit käyttää sekoittamiseen myös sauvasekoitinta. Kaada massa pieneen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja siirrä kylmään jähmettymään. Leikkaa veitsellä paloiksi ja nauti!

DSC_6683.jpgDSC_6209

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

7 vastausta artikkeliin “Neljän ainesosan raakafudge”

  1. Kiitos kommentista! Joo sun resepti onkin vielä yksinkertaisempi, pitääkin kokeilla joku kerta 🙂 Kaakaovoilla on se hyvä puoli, ettei se sula huoneenlämmössä toisin kuin vaikka kookosöljy joka taas on maultaan pehmeämpi. Molemmilla raaka-aineilla erilaiset ominaisuutensa 🙂
   Mukavaa viikonloppua sulle!

   Tykkää

   1. Muuten aivan totta toi sulaminen! Jos olisi vähänkään hitaampi syömäri / pitkäkestoiset bileet, niin sitten pitäisi tehdä kaakaovoilla.
    Kaunista ystävänpäivää sinulle!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s