Breakfast bars

DSC_5709DSC_5697

Kaikkien aamut ei ole tarkoitettu kokkaamista varten. Arkiaamuisin haluaisi korkeintaan vain napsauttaa kahvinkeittimen päälle. Pelkällä kahvilla kun ei pitkälle elä. Pitää muistaa myös syödä ravitsevasti että jaksaa koko päivän, eikä nälkä yllätä myöhemmin. Mutta kun ei välttämättä jaksa tai muista, saati kerkeä valmistaa aamuisin mitään. Eikä muuten tarvitsekaan! Hyvä ratkaisu on valmistaa aamupala valmiiksi jääkaappiin muutamalle seuraavalle aamulle. Toimivia ovat esimerkiksi; tuorepuuro, banaanileipäuunimunakkaat muffinivuokiin taikka sitten aamupalapalat aka kaurapaistos ruudut aka breakfast bars. En ole ihan vielä päätynyt mihinkään tiettyyn nimitykseen. Lontoon kielellä nimike on osoittautunut toimivimmaksi (vaikkakin suora käännös Google-kääntäjällä on aamiaisen baarit…). Ehdotuksia otetaan vastaan!

DSC_5705

Eniveis. Näihin paloihin ei sekoiteta aineksia, joita baarista löytyy. Suurin osa näistä raaka-aineista löytyy kyllä kotoa. Banaanien on hyvä muistaa antaa kypsyä kunnolla, jotta ne ovat riittävän makeita. Yhden banaanin voi hyvin korvata vaikka omenalla tai porkkanalla. Muuten valmistus ei erikoistaitoja vaadi; sekoitus vain ja uuniin. Leikkaa paistos söpöiksi ruuduiksi ja nappaa mukaan tai nauti kotona. Jos sitä aamulla keitettyä kahvia jää yli, säästä se jääkaapissa ja sekoita nesteeksi taikinaan. Myös erilaiset täysmehut toimisivat varmasti.

DSC_5715

Helpon aamun palat

 • 3 banaania
 • 2 dl kahvia//kasvimaitoa
 • 1 rkl kookosöljyä
 • 2 dl kaurahiutaleita
 • 1 dl kookosjauhoja myös muut gluteenittomat jauhot käyvät
 • (1,5 dl riisiproteiinia)
 • 1 dl kuivattuja karpaloita tai kuivattuja, sokerittomia marjoja/hedelmiä, ei välttämätön, mutta makeat sattumat on todettu toimiviksi
 • 2 rkl pellavan//chiasiemeniä
 • 1 tl kaneli
 • 1 tl kardemumma
 • 1 tl leivinjauhe
 • 1 tl suolaa

Pinnalle

 • Pähkinöitä//siemeniä

Laita uuni lämpiämään 200 C asteeseen. Soseuta banaanit, sekoita joukkoon neste ja sula kookosöljy. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, riisiproteiini, kuivatut marjat,  siemenet ja mausteet. Anna taikinan turvota hetki (noin 10 min). Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, rouhi päälle pähkinöitä ja paista noin 20 minuuttia, kunnes alkaa saada hieman väriä. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Toimii hyvin myös pähkinä- tai mantelivoin kanssa nautittuna.

 

 

Ravintoarvot 1/4 koko paistoksesta:

HH: 44g R: 14g P: 21g

Ps. Kuitua kertyy peräti 10g per annos!

DSC_5721DSC_5730

Näillä eväillä uuteen viikkoon, ihanaa viikon alkua ❤

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

6 vastausta artikkeliin “Breakfast bars”

  1. Kiitos! Jep, käännöksiä ko. sanalle löytyy varsin monta 😀 patukka lienee lähinnä elintarviketta kuvaavaa, mutta tiedä sitten. Taitaa käännös esteenä olla vähän kanssa tuo (ruoka)kulttuuri ero, jenkeistä taitaa tämänkaltaiset olla alkujaan kotoisin 🙂

   Tykkää

 1. Siis ihan huippu! Pakko kokeilla heti huomenna:) koulu aamut niin kiireisiä ettei paljon ehi ja nää kuulostaa vielä kaiken lisäks super maukkailta!!

  Tykkää

   1. Ihanaa tuli! Vähän ku kakkua ois saanu aamupalaks ja kyllä maistu 🙂 yhden banaanin korvasin päärynällä ku oli menossa ylikypsäksi ja toimi ihan hyvin:)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s