Raw mint choc chip icecream

*Resepti on raaka, vegaaninen, viljaton, gluteeniton ja maidoton.

DSC_8435DSC_8496DSC_8408DSC_8524

Kesäpäivä. Merenranta ja lokit kirkuu kilpaa. Aurinko paistaa kirkkaan siniseltä taivaalta, lämmittäen ihanasti selkää. Eikä paista, liian kuuma ja hikikarpalot valuu ohimoilla. Vähän alkaa olla tukala, mikä avuksi? Jäätelö! Se sopii kuumaan kesäpäivään paremmin kuin lumihanki jouluaattoon. Jätskikiskalla makulistaa ei tarvita muuhun kuin tsekkaamaan että löytyyhän sieltä se yksi, just se tietty…

Okeiokei, kuvailemani tilanne ei ole ajankohtainen, ihan vielä. Mutta ei siihen enää kovin pitkä aika ole. Tälläkin viikolla kevätaurinko on jo uskaltautunut näytille. Ootteko muuten huomannut että aurinko alkaa taas lämmittää, jee! Mutta takaisin siihen tärkeämpään; jäätelömakuihin. Ainakin oma lapsuuden ykkössuosikki oli ehdottomasti minttusuklaa. Se oli aina vakkarivalinta. Toki jätskimakuja löytyy monenlaisia ja mieltymyksiä vähintäänkin yhtä monta. Löytyykö sieltä muita minttusuklaa -jäde faneja?

DSC_8510DSC_8348DSC_8359

Jäätelöitäkin voi tehdä ravitsevista raaka-aineista. Ja koska ainakin tämä jäde on niin sanotusti raaka, eli kattiloita ei tarvita, on valmistuskin naurettavan helppoa. Tämä jos mikä on pikaruokaa. Raaka-aineita ei ole miljoonaa ja tarvittavia superfuudeja löytyy varmasti jo monien kaapeista. Suklaahippujen pääainesosana on lähes legendaarinen kookosöljy, sillä se sulaa suuhun pehmeästi kylmästä jäätelöstä. Maailman terveellisimmäksi juomaksikin kutsuttu matcha taas antaa tälle minttujäätelölle kauniin pastillinvihreän värin ja miedon virheän teen maun. Matcha jauhetta voi toki lisätä enemmänkin, jolloin sen oma aromi pääsee voimakkaammin esille.

Suklaakastike ei toki ole välttämätön, mutta vähintäänkin suositeltava. Varsinkin kun jäde on tällainen pikaversio, eli konetta ei tarvita ja rakenne on täten hieman tiiviimpi, pehmenee jäätelö mukavasti kastikkeen alla. Kahvin maku sopii hurjan hyvin yhteen mintun (ja tietenkin suklaan) kanssa. Kastike pitää sisällään myös uutettua pakurikääpäjauhetta, jolla muuten on mielettömästi terveysvaikutuksia. Joko sain puhuttua ympäri? Miten olisi; kulhollinen raikasta mittu-suklaaraakajäätelöä, päälle lämmintä kahvisuklaakastiketta ja eikun kesää odottamaan!

DSC_8316DSC_8390DSC_8383DSC_8419

Pika minttu-suklaajäätelö ja lämmin kahvi-suklaakastike
Suklaahiput
Jäätelömassa
Kahvi-suklaakastike
Päälle (halutessasi)
  • rouhittuja raaka manteleita*

 

Valmista aluksi suklaa hiput valmiiksi jähmettymään. Sulata ja sekoita kookosöljy, siirappi ja kaakaojauhe vesihauteessa ja kaada leivinpaperin päälle esim laakealle lautaselle. Siirrä kylmään jähmettymään.

Lusikoi kookosmaidon jähmeä massa kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti, kunnes se muuttuu kuohkeaksi. Lisää matcha, siirappi (,MCT öljy) ja piparminttuöljy. Jatka vatkaamista vielä muutama minuutti. Lisää sekaan aiemmin valmistettu, rouhittu suklaahippu. Siirrä massa pakasteeseen jähmettymään. Voit halutessasi vatkata massaa muutaman kerran puolen tunnin välein, mutta tämä ei ole välttämätöntä jos syöt jäätelön vielä saman päivän aikana, jolloin se on parhaimmillaan.

Valmista lämmin kahvi-suklaakastike juuri ennen tarjoilua sekoittamalla kaikki ainekset keskenään vesihauteessa. Jos kahvisi on vielä kuumaa ja haluat käyttää kookosöljyä, ei vesihaude ole välttämätön. Nauti lämmin kastike kylmän jäätelön kanssa ja lisää päälle rouhittuja raakamanteleita! Jäätelö on parhaimmillaan noin tunti valmistuksen jälkeen nautittuna. Myöhemmin, ota huoneen lämpöön sulamaan puolisen tuntia ennen tarjoilua.

  1. MCT öljy ei ole välttämätön, mutta sillä saat aikaan kermaisemman koostumuksen.

 

*Sis. tuotelinkin.

DSC_8464

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s