Matcha cups

*Resepti on raaka, vegaaninen, viljaton, gluteeniton ja maidoton.

DSC_9179DSC_9165DSC_9087DSC_9185DSC_9192

Jenkeissä maapähkinävoikupit, eli peanut butter cups, on ihan hitti. Niiltä muutamilta kerroilta kun olen Pohjois-Amerikassa käynyt, on herkuista erityisesti Reese’s ’t jääneet mieleen. Näitä makean suolaisia suklaaherkkuja onkin myyty jo lähes 70 vuoden ajan, eli mistään uudesta keksinnöstä ei ole kyse. Hämmentävää tosin mun mielestä on se, että Suomen nämä suklaat valtasivat vasta muutama vuosi sitten.

Hyviähän nuo pähkinävoillisetkin on sellaisenaan, mutta mun mielestä ne kaipasivat pienen kasvojen kohotuksen. Eikun tuumasta toimeen ja pähkäilemään. Ensinnäkin, maitosuklaa vaihtui huomattavasti maukkaampaan ja ravintotiheämpään raakasuklaaseen. Toiseksi, näin kevään kynnyksellä joku hieman raikkaampi täyte voisi olla mukavampaa vaihtelua. Niinpä kehiin astui huikean värin sekä maun omaava vihreä matcha.Tämä ravintotiheä jauhe, saattaa olla osalle vielä hieman vieras raaka-aine, joten avataampa sitä hieman…

Ootko sä juonut koskaan matcha teetä? Olet varmasti lukenut monista lähteistä kuinka terveellistä tavallinen vihreä tee on. Matcha on tavallaan vihreää teetä, mutta se maistuu hieman voimakkaammalle ja on monta kertaa terveellisempää. Jopa kymmenen kertaa terveellisempää. Matchan on tutkittu mm. puhdistavan elimistöä, parantavan mielialaa ja virkistävän pidempiaikaisesti kuin vaikkapa kahvin. Lisäksi se sisältää runsaasti vitamiineja ja kuitua [1.].

DSC_9127

Kaiken sen hyvän lisäksi, mitä nämä pienet ja söpöt matcha kupit sisältävät, on ne ihan mielettömän helppo valmistaa. Tarvitset vain viisi raaka-ainetta, sekä muutaman minuutin kärsivällisyyttä että herkut kerkeävät jähmettyä. Samalla kertaa voit myös tehdä kaksinkertaisen annoksen raakasuklaata ja tehdä toisiin matcha täytteen ja toisiin perinteisemmän, mutta ah, myös niin herkullisen pähkinävoi täytteen. Pähkinävoina voit käyttää mitä vain sun lempi pähkinöistä valmistettua tahnaa. Foodinilta* löytyy ihan mielettömiä erilaisia pähkinätahnoja.

DSC_8803DSC_8814DSC_8832

Raaka matcha- ja pähkinävoikupit

Suklaamassa

 

Matcha -täyte

 

Pähkinävoi -täyte

Sulata suklaamassan ainekset vesihauteessa. Kaada suklaata ohut kerros pienien vuokien pohjalle, myös pienet, paperiset muffinivuuat käyvät hyvin. Kääntele vuokaa hieman, jotta suklaata valuu myös vuokien reunoille. Siirrä hetkeksi pakkaseen/jääkaappiin kovettumaan.

Seuraavaksi sulata vesihauteessa valitsemasi täytteen ainekset. Lusikoi täytettä vuokiin ja siirrä jälleen hetkeksi kylmään. Kaada lopuksi päälle vielä kerros suklaata ja ripottele tässä vaiheessa halutessasi hieman suolaa suklaan pinnalle. Siirrä vielä kerran kylmään, pakasteessa menee muutama minuutti ja jääkaapissa vartin verran. Irrota vuuista ja nauti vaikkapa vihreän matcha teen kanssa!

Muistakaa muuten, että saatte foodin.fi nettikaupasta -10% tilauksen yhteydessä koodilla: ”ANNEKATARIINA”.

*Sis. tuotelinkkejä

DSC_9205

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Yksi ajatus artikkelista “Matcha cups”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s