Pinaatti kräkkerit ja kaksi dippiä

*Kräkkerit ja papudippi ovat gluteenittomia, maidottomia ja vegaanisia.

DSC_9274DSC_9338DSC_9251DSC_9350

Kuka muistaa lastensynttäreiltä ne pienet suolaiset kuviokeksit? Niitä oli ainakin kalan, tähden ja patongin muotoisia. Suolakeksejä on toki edelleen myynnissä, mutta niiden kulta-aika taisi olla siinä vuosituhannen vaihteessa, vai oonko ihan väärässä, onko ne edelleen in? Joka tapauksessa, sellaiset pienet naposteltavat on kivoja, ellei jopa välttämättömiä, monissa tilanteissa; leffailta kotona, vieraita tulossa, rentoa alkupalaa, jotain pientä alkusnäksiä?

Itse en ehkä enää vieraille tarjoaisi pieniä kalasuolakeksejä, mutta pari viikkoa sitten kokeilin jotain hippusen fiinimpää. Nimittäin kirkkaan vihreitä pinaattikräkkereitä! Keväisen värikkäät keksit taipuvat moneen. Niitä voi käyttää nachojen tapaan, suolakekseinä tai vaikkapa aamupalalla näkkärinä. Tällä kertaa ne toimivat pienenä alkupalana muutaman dipin kaverina. Dipeissäkin voi käyttää mielikuvitusta ja leikitellä näillä mielettömillä väreillä, joita luonto tarjoaa. Punajuuri, porkkana tai vaikka herneet sopivat hyvin kikhernetahnan, hummuksen, joukkoon.

Seuraavat reseptit ovat varsin yksinkertaisia ja nopeita valmistaa; kaikki vain sekaisin. Samalla kun kräkkerit paistuvat uunissa, kerkeää hyvin pyöräyttää dipin tai kaksi. Huomaa, ettei kekseistä tosissaan tarvitse tehdä tietyn muotoisia. Voit myös leikata niistä pieniä neliöitä, tai vaikka piparimuotilla koiranpentuja, it’s up to you!

 

DSC_8835DSC_8838DSC_8845

Pinaatti kräkkerit

 • 200 g jauhoja
 • 1 rkl psylliumia
 • 1 rkl unikonsiemeniä
 • 1 tl suolaa
 • 1,5 tl leivinjauhetta
 • 1 paketti(á 70 g) tuoretta pinaattia
 • 1,5 dl vettä
 • 2 rkl kurpitsansiemenöljyä

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Blendaa pinaatti, vesi ja öljy tasaiseksi soseeksi ja yhdistä kuivien aineiden kanssa. Kauli taikina levyksi kahden leivinpaperin välissä ja leikkaa veitsellä paloiksi. Paista noin 20 minuuttia, jäähdytä ritilällä.

Aurinkokuivattutomaatti hummus

 • 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja, niitä kuivia ja öljyttömiä
 • 1 prk kypsiä kikherneitä
 • 3 rkl laadukasta oliiviöljyä
 • 2 rkl balsamiviinietikkaa
 • 2 rkl tomaattipyrettä
 • tuoretta/kuivattua basilikaa/oreganoa
 • 0,5 tl savupaprikajauhetta
 • pippuria
 • (suolaa)
 • (vettä)

Liota kuivattuja tomaatteja runsaassa vedessä noin 15 minuuttia. siivilöi vesi pois. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi. Huomaa että kuivatut tomaatit ovat usein todella suolaisia, joten lisä suolaa ei välttämättä tarvita. Lisää tarvittaessa vettä, jos haluat hummuksesta juoksevampaa.

Vuohenjuusto dippi

 • 200g kuoretonta vuohenjuustoa
 • 1 dl mantelimaitoa
 • 1 rkl laadukasta oliiviöljyä
 • 1-2 rkl luomu sitruunan kuorta
 • (silputtua tuoretta basilikaa)
 • muutama rouhaisu mustapippuria
 • päälle savupaprikajauhetta ja laadukasta oliiviöljyä

Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi. Ripottele päälle oliiviöljyä ja paprikajauhetta.

 

DSC_9317

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

2 vastausta artikkeliin “Pinaatti kräkkerit ja kaksi dippiä”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s