Minne mä laitan kaikki nää mustikat -piirakka

DSC_0791DSC_0757DSC_0699DSC_0728

Terkkuja Itä-Suomesta! Täällä on jo niin laitettu mökki-mode päälle. Ihan huikeeta kun saa olla kaukana kaupungin vilskeestä ja liikenteestä. Keskellä korpea, järven äärellä mieli kirkastuu ja rauhoittuu.

Tällä kertaa jätänkin ylimääräiset höpinät sikseen ja annan reseptin kuvineen puhua puolestaan.

Tämän viljattoman piirakan saat aikaiseksi, kunhan käden ulottuvilta löytyy munia, kookosöljyä ja -jauhoa, hunajaa, sekä metsä täynnä mustikoita. Vastaavasti vegaaniseen versioon tarvitset banaaneja, kookosöljyä ja -jauhoa, agavesiirappia, sekä niitä mustikoita.

Ja siis nyt viimeistään metsään sieltä poimimaan niitä mustikoita! Nimittäin niitä riittää. Tai vastaavasti käyttöön pakasteesta ne viimeisetkin viime vuotiset marjat.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan, tämä kesäinen jälkkäri puhuu puolestaan!

DSC_0798DSC_0694

Viljaton mustikkapiirakka
Pohja
 • 3 luomu munaa
 • 1 pieni ja kypsä banaani tai 1 luomu muna lisää
 • 3/4 dl kotimaista luomu hunajaa
 • 3/4 dl kookosöljyä
 • 1/2 tl suolaa
 • 1/2 tl leivinjauhetta
 • 1,5 dl kookosjauhoa
Täyte
 • 200-300 g mustikoita
 • (1 rkl tärkkelystä)
Muru
 • 1 rkl kotimaista luomuhunajaa
 • 2 rkl kookosöljyä
 • 1 dl kookosjauhoa
 • 1/3 tl suolaa
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään esimerkiksi blenderissä tai yleiskoneessa. Voit sekoittaa kaikki ainekset myös kulhossa, jolloin banaanin voi muussata vaikkapa haarukalla. Jos banaaneja ei löydy, voit korvata sen hyvin myös yhdellä munalla. Vastaavasti jos haluat vegaanisen version, voi munat korvata yhteensä kolmella banaanilla ja hunajan vaihtaa agaveen. 
Öljyä vuoka kevyesti ja levitä taikina pohjalle. Kaada tuoreet mustikat pohjan päälle, jos käytät pakastemustikoita, kannattaa ne ensiksi sulattaa ja sekoittaa joukkoon 1 rkl perunajauhoa tai tapiokatärkkelystä.
Sekoita murun ainekset kulhossa sormilla puristellen ja ripottele se piirakan päälle. 
Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi kuohkeaksi vatkatun kookoskerman kanssa!

DSC_0742

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

2 vastausta artikkeliin “Minne mä laitan kaikki nää mustikat -piirakka”

 1. Mustikkapiirakat on kyllä ihania! Näyttää tosi herkulliselta 🙂 Vois ehkä enskerralla kokeilla käyttää banaania mustikkapiirakan pohjassa, sitä ei ookaan tullut kokeiltua. Kävin eilen keräämässä mustikoita, joten nyt olis loistava mahis kokeilla. Herkullisen kuuloinen myös tuo murupäällinen, kookos sopii niin hyvin kaikkeen 🙂

  PS. Meidänkin koira tykkää mustikoista ja kun niitä perkaa pihalla se tulee heti ja yrittää popsia kaikki mustikat parempiin suihin.

  Tykkää

  1. Kiitos Jenni! Mustikkapiirakat ja mustikat ylipäätään on kyllä parhautta ❤ Sellaisenaan mustikat menee, mutta kivahan niistä on jotain leipoakin 😉 Kannattaa kyllä ehdottomasti kokeilla! Mustikat ja kookos on hyvä makupari ja kookosjauhot on siitä kiva raaka-aine ettei sen maku ole liian voimakas vaan sopivan maukas.
   Haha! Jep, ihana kun näille koirillekin maistuu 😉

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s