#ruokablogihaaste

dsc_7468dsc_7490dsc_7437

Selailin hetki sitten Facebookin uutissivua ja törmäsin ilmoitukseen Silmusalaatin ja Foodinin järjestämästä reseptikilpailusta. Tää on niin mulle, ajattelin. Itellä Foodinin tuotteet on päivittäisessä käytössä ja myös Silmusalaatti on tuttu näky meidän keittiössä. Miten nää kaksi ois hauskinta yhdistää?

Itsellä ituja tulee käytettyä salaatin sijaisena taikka tuorepuuroissa ravintoarvoja parantamaan. Iduthan on ihan hurjan pätevää ravintoa. Siementen ravintoarvot kasvaa roimasti idättäessä sekä niiden proteiini on muuttuu helpommin sulavaksi. Iduissa on myös entsyymejä ja antioksidantteja, joten siksi niitä ei kannata kypsentää ravintoarvojen säilymisen vuoksi.

dsc_7479dsc_7535dsc_7554

Reseptistä halusin mahdollisimman silmppelin, helpon ja nopeasti toteutettavan, joka sopii niin aamu-, väli- kuin vaikka iltapalaksikin. Ainesosia tarvitaan vain muutama joten raaka-aineiden laatuunkin on mahdollista panostaa.

Valitsin mun reseptiin Vau miten Tulinen Silmusalaatin, koska siitä on muotoutunut Silmusaldeista oma lemppari. Tulisen Silmusalaatin tulisen mausteinen maku tulee Daikon retiisistä joka on jotenkin super hauska lisä muuten hieman pähkinäiseen makupalettiin. Itujen tulisuutta halusin tasapainottaa kermaistakin kermaisemmalla klassikolla, kookosmannalla. Kookosmanna on ihan huippu paitsi makunsa, myös silkkisen suutuntumansa vuoksi. Näiden kahden kaveriksi sitten vielä rapsakkaa, kotimaista omenaa ja sitruunaa ripaus raikastamaan. Yksinkertaista, mutta toimivaa!

Tämän yhdistelmän alle ei muuta olisi voinut tuumatakaan kuin, trendikäsä bataattitoastia. Se sopiikin aika kivasti vienolla makeudella ja paahteisuudella korostamaan simppeleitä, mutta maukkaita täytteitä.

Päällysteet tuo usein sen kaivatun mielenkiintoisuuden. No, jos ei muuksi niin ainakin silmänruuaksi. Ja koska vaihtelu virkistää, innostuin päällystämään toastit kaksilla erilaisilla täytteillä, suolaisella ja tulisella. Retiisi -päällysteinen kotostaa Silmusalaatin mausteisuutta ja päälle voi halutessaan ripotella himalajan suolaa. Makeannälkään sopii puolestaan mehevillä viikunoilla virkistetty toast, jonka päälle on valutettu ihanan makeaa hunajaa. Lopputuloksena syksyisen mausteinen, mutta raikas ja mielenkiintoinen kokonaisuus.

dsc_7412dsc_7443dsc_7543

Bataattitoast omenaisella Silmusalaatti-kookoslevitteellä

kourallinen Vau miten Tulinen Silmusalaattia

1 kotimainen omena
hieman sitruunamehua
ruohittua mustapippuria
Bataatti
Viikunoita+hunajaa
Retiisejä+oliiviöljyä

Leikkaa bataatista 5-10 mm paksuisia siivuja ja paahda siivuja leivänpaahtimessa 2-3 kertaa kunnes bataatti tuntuu kypsältä.

Raasta omena karkeaksi raasteeksi. Sulata kookosmanna miedolla lämmöllä. Yhdistä mannaan raaste, sitruunamehu, tulinen silmusalaatti ja muutama rouhaisu pippuria. Levitä tahna bataatti siivujen päälle. Kasaa päälle lisää tulista silmusalaattia sekä viikuna lohkoja ja hunajaa tai retiisisiivuja ja kylmäpuristettua oliiviöljyä.

*Resepti tehty Foodinin ja Silmusalaatin reseptikilpailuun.

dsc_7516

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s