Tarviiko nää siis paistaa? – [cookie dough raakapallerot]

dsc_7984dsc_7993dsc_7934

Jos seuraat mua instagramissa, niin saatoitkin jo huomata että oli viime viikonloppuna taas raakaherkkuja maistatuksessa. Tällä kertaa oltiin siis Lohjan Punnarilla jossa liikkeellä oli erityisesti perheitä ja lapsia. Täydellinen tilaisuus siis ujuttaa ravinteikkaampien herkkujen saloja ihmisille, joille tämä alue on vielä vieras.

Raakaherkut on edelleen, kaikesta valtaisasta hypestä huolimatta, monelle vielä täysin vieras skene. Syy lienee useimmissa tapauksissa se, että joko niistä ei ole koskaan ennen kuultukaan tai sitten se koetaan liian vaikeaksi ja nähdyt reseptit monimutkaisiksi. Ja niinhän mä ajattelin alussa itsekin. Meni pitkään ennen kuin uskalsin tehdä elämäni ensimmäisen raakakakun. Ja eihän se kaunis ollut, mutta sitäkin autenttisempi.

Jos raakaleivonta on sulle tuttua, niin tiedät että loppupeleissähän se on jopa helpompaa kuin ”perinteinen”. Kaikki aineet masiinaan ja sekaisin. Varmasti yksi mieltä sekoittava tekijä on oudolta kuulostavat ainekset. Reseptit sisältää milloin mitäkin. Tiedäthän, mucunat, macat, lucumat, lesitiinit, siitepölyt, planktonit, ja sitten vielä kaikki loput. Tiedän että syyllistyn tähän itsekin enemmän ja enemmän. Olen niin fiiliksistä ’uusista’ foodeista ja haluan keksiä kaikkia uusia sijoituskohteita. Ne lisäävät valtavasti ravinteita ja uusia vivahteita, mutta todellisuudessa eivät ole välttämättömiä onnisuneeseen rakenteeseen tai lopputulokseen. Ainakaan useimmissa tapauksissa.

Tällä kertaa haluttiin siis jotain simppeliä peliin. Takaisin juurille ja perustusten äärelle. Ei lähdetä asentamaan valaistusta ennen kun talolla on pohjustukset.

Mitä ohjeita olisin itse halunnut kun tuli ajatuksia paremmista vaihtoehdoista? Raakaherkut kun ei ole pelkkää kakkua ja juhlaa. Ei suinkaan. Raakaherkut on arkipäivää. Vai mitä luulet; onko parempaa kuin jääkaapista löytyvät, edellisenä päivänä tehdyt herkkupallerot joita napata mukaan välipalaksi kiireellisen päivän pelastukseksi? Mitä syvemmälle sukellat foodien maailmaan, voit maun mukaan lisätä palleroiden, kakkujen tai muiden leivonnaisten joukkoon buustaavia jauheita. Tai olla lisäämättä. Mihin kannattaa kiinnittää huomiota, on laatu; voitko kuvitella korvaavasi päivittäisen kahvipullan esimerkiksi jollakin muulla makealla, mutta huomattavasti ravinteikkaammalla? Jos et ole ennen ajatellut, niin kokeile!

dsc_7920dsc_7969

 

Cookie dough raakapallerot

200 g Medjool -taateleita

2 rkl kookosöljyä

1,5 dl mantelijauhetta

1/3 tl merisuolaa

n 60 g raakasuklaamassaa, esim. tätä tai 100% kaakaomassaa

Poista taateleista kivet. Sulata kookosöljy miedolla lämmöllä.

Sekoita kaikki aineet, raakasuklaata lukuunottamatta, tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa. Lisää tarvittaessa mantelijauhetta jotta saat massasta muotoiltavaa.

Sekoita lopuksi joukkoon raakasuklaarouhe ja pyörittele palloiksi.

dsc_7990

 

2 thoughts on “Tarviiko nää siis paistaa? – [cookie dough raakapallerot]

  1. Nää toimii varmasti sille raakoja ihanuuksia tuntemattomalle! Kuten tietysti myös jo tottuneemmallekin herkkusuulle 🙂

    Oisko sulla muuten suositusta toimivasta blenderistä? Teen paljon smoothieita ja raakaherkkuja jonkin verran, mutta tällä hetkellä on käytössä vain sauvasekoitin ja minikokoinen cutteri.. Sanomattakin selvää, että raakakakkujen teko on jäänyt vähäiseksi… 😁

    Tykkää

    1. Ymmärrän! Tehokas blenderi kyllä helpottaa elämää 🙂 Nykyään niitä saa kyllä päteviä ihan järkevään hintaan! Rawmixi’stä oon kuullut paljon kehuja, hieman edullisemmalla pääsee Wilfan jollakin uusimmista malleista, jotka on tehokkaita ja kestäviä, mutta hieman äänekkäitä. Vitamix on toki hyvä mutta hintava. Itellä Wilfa atm 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s