Mausteinen, helppo ja terveellinen naposteltava

harkis-11-kopioharkisharkis-7

Mikä parempaa kun mennä ulos paksuun lumihankeen telmimään, lumihiutaleiden leijaillessa maahan. Vähän tulee kylmä nenästä ja sormenpäistä. Se on ihan okei, sillä silloin tuntuu entistäkin paremmalta palata kodin lämpöön. Keittää teetä (tai pakuria), ottaa kipollinen (tai kaksi) mausteisia ja rapeaksi paahdettuja härkäpapuja, hyvä kirja (itse tosin odottelen vielä Biohakkerin käsikirjaa postilaatikkoon saapuvaksi) ja sukeltaa viltin alle.

Näissä härkäpavuissa ei ole mitään ylimääräistä. Ne on kotimaisia, lähellä tuotettuja ja luomua. Kuivattuna ne on kauniita ja persoonallisia, kuin pieniä koristekiviä. Ne on maukkaita sellaisenaankin kypsennettynä, ja siksi mausteidenkaan kanssa ei tarvitse lyödä yli. Muuten, juuri näitä nimenomaisia papuja saa mm Punnitse&Säästä Lohjan myymälästä.

Tähän aikaan vuodesta ei ilmeisesti ole relevanttia vielä liikaa hihkua joulusta, joten näissä naposteltavissa maistuu tuo juhlien aatelisto vain ihan hippusen. Paahdettuja papuja voi maustaa makeiksi tai suolaisiksi, mutta koska en taaskaan osannut päättää, niin piti mennä siitä välistä. Siksi lopputulos olikin mitä hurmaavin; suolaista, makeaa ja sopivan mausteista.

harkis-2harkis-8

 

Paahdetut härkäpavut

 2 dl härkäpapuja, kuivamitta
1-2 rkl gheetä/oliiviöljyä
0,5 tl meri-/himalajansuolaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl kurkumaa
2 tl Ceylonkanelia
1 rkl luomuhunajaa (/vaahterasiirappia)
0,5 tl savupaprikajauhetta

 

Laita härkäpavut likoamaan noin 8 tunniksi tai yön yli. Huuhtele huolella siivilässä ja keitä miedolla suolalla maustetussa vedessä 30-45 minuuttia, kunnes ovat kypsiä. Siivilöi ja nosta hetkeksi jäähtymään.

Sekoita pavut ja mausteet huolella keskenään. Paahda uunissa 200 asteessa 10-15 minuuttia.

 

harkis-3

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

2 vastausta artikkeliin “Mausteinen, helppo ja terveellinen naposteltava”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s