Spindekeitto

spindekeitto-2spindekeitto-6

Lapsena nää talven nollakelit oli ihan parhaita. Niissä lämpötiloissa lumi on muovailtavaa sopii leikkeihin kaikista parhaiten. Haalarit niskaan ja menoks. Sanottiin että mennään ulos tekemään lumiukkoja kavereiden kanssa. Tullaan kotiin parin tunnin päästä. Oikeasti  siis mentiin tekemään tunneleita isoihin lumikasoihin. Mutta kuten jokainen järjellä ajatteleva tajuaa, se on tosi vaarallista ja oli siksi äärimmäisen kiellettyä. Ehkä just siks se oli kaikista parasta.

Ulkoilun jälkeen oli ihana palata kotiin lämpimään. Syödä lämmintä ruokaa ja siinä ohella katsoa ehkä vähän Pikku kakkosta. P-a-r-a-s-t-a!

spindekeitto-7spindekeitto

Pinaattikeitto on yksi mun all time favorite. Junnuna sitä syötiin useimmiten koulussa, eikä valmistusprosessista siis ei ollut mitään hajua. Jotenkin sitä ajatteli että sen on pakko olla tosi monimutkaista. Todellisuudessahan se on kuitenkin ihan superhelppo valmistaa. Ja halutessaan myös vegaanisesti ilman sen kummoisempia kasviperäisiä -valmisteita.

Jos et voita halua käyttää, suosittelen avokadoöljyä sillä se on maultaan mieto ja kestää kuumuutta todella hyvin. Toki myös kookosöljy sopii, mutta sen maku on voimakkaampi. Omaa keittoa terästin vielä huippuravinteikkaalla chlorellalla ja kuivatulla nokkosella, mutta ne eivät ole välttämättömiä.

spindekeitto-4

 

Nopea pinaattikeitto

4 rkl luomuvoita tai kasviöljyä kuten avokadoöljyä, joka on neutraalia ja kestää kuumuutta
1 l kasvimaitoa tai 4 dl kookosmaitoa ja loput vettä
2,5 rkl tapiokatärkkelystä tai perunajauhoa
300g hienonnettua pakastepinaattia
1-2 tl puhdistamatonta merisuolaa
(2 rkl chlorellaa, 2 rkl kuivattua nokkosta, 2 rkl kookosjauhoa kuitulisäksi)

 

 

Ota pinaatti sulamaan esimerkiksi siivilään, jolloin ylimääräinen neste valuu pois.

Lämmitä rasva ja maito kattilassa. Sekoita tärkkelys huolella 1 dl kylmää vettä ja kaada norona kattilaan jatkuvasti sekoittaen. Sekoittele, kunnes keitto pulpahtaa. Nosta levyltä, lisää valutettu pinaatti, halutessasi chlorella, nokkonen ja kookosjauho. Mausta suolalla.

Nauti esimerkiksi paahdettujen siementen tai keitettyjen luomumunien kera, ja kylkeen vielä vaikkapa siemennäkkäriä.

 

 

spindekeitto-3

 

4 thoughts on “Spindekeitto

 1. Ihanaa, pinaattikeittoa! ❤

  Pinaattikeitto on ollut ihan yksi lemppariruoistani, mutta maidottomaan ja gluteenittomaan ruokavalioon siirryttyäni olen tehnyt sitä kerran, mutta kyseessä ollut resepti ei vastannut odotuksiani, eikä näin ollen jäänyt käyttöön.. Tää sun resepti meneekin heti huomenna testattavaksi!

  Haluaisin vielä kysyä, että mitä kasvimaitoa käytit keitossasi? Itse pidän kookoksesta muutoin, mutta en jotenkaan siitä pinaattikeitossa.. Toiset kasvimaidot taasen "herottuvat ainakin kahvin joukossa..

  Tykkää

  1. Kiitos Elina, ihana kuulla että otat testiin! Toivottavasti on mieleesi, pinaattikeitto on kyllä yksi parhaista ❤️
   Mä käytin itseasiassa mantelimaitoa, se ei sisällä sellaisia proteiineja jotka sakkaa eli denaturoituu. Toinen vaihtoehto on esimerkiksi (luomu) kauramaito, se on toki hieman makeahko mutta uskoisin senkin toimivan. Soija on puolestaan se joka sakkaa herkästi korkeammissa lämpötiloissa, mutta itse en enää ole sitä käyttänyt moneen vuoteen sen negatiivisten terveysvaikutusten vuoksi. Nykyään on niin paljon vaihtoehtoja 😊
   Toivottavasti tykkäät tästä reseptistä (tää toimi parhaiten tuoreeltaan) ❤️

   Tykkää

   1. Tein viime viikonloppuna tätä pinaattikeittoa, vähän reseptiä soveltaen ja oli kyllä hyvää. Tein pohjan mantelimaitoon ja lisäsin siihen kevyesti voissa freesattua sipulia (vedin sauvasekoittimella sileäksi). Mausteeksi laitoin ruususuolan lisäksi hieman Herbamarea ja ripauksen muskottipähkinää. Keitto maistui myös alkuviikon lounaana töissä ☺

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s