Kookoswrapit

wrap-8wrap-7wrap-3

Jos ulkoinen habitukseni, ja samalla sieluni, on yhtä synkkä kuin Suomen talvi niin ruuassa puolestaan arvostan värikkyyttä. Mitä värikkäämpää sapuskaa, sitä iloisemmaksi se tekee.  Valitettavan harvoin tätä kuitenkaan tulee toteutettua, vaan lautasellani värispektriä edustaa usein vain muutama sävy.

Tän vuoden yksi ruokatrendeistä on liilat kasvikset. Tämä onkin melko mielenkiintoinen aihealue ja ainakin itsellä kasviksia pitäisi lisätä useammasta värikategoriasta. Täällä nimittäin yksi vihreiden suurkuluttaja. Omalla comfort zonella on vaan niin helppo pysyä. Mut eikö avokadotkin ole tavallaan liiloja ainakin kuoresta? 😉 Muita kohtalotovereita?

wrap-2wrap-6

Nämä kirkkaan väriset ja freesit rullat on jotain wrapin ja crepesin, tai letun, välillä. Viljatomat kookosletut paistetaan pannulla ihanan ohuiksi ja reunoilta rapsakoiksi. Eroa perinteisten lettujen makuun ei juuri huomaa, toki maku ei ole aivan yhtä makea. Suolaisuutta wrapeissa on tasapainottamassa punajuuri, hummuksen muodossa. Kylkeen vielä tällä hetkellä parhaassa sesongissaan olevaa kermaista avokadoa, freesin rapsakoita ituja sekä halutessaan vielä lehtivihreitä.

Halutessaan wrapin voi syödä lisukkeineen omelettimaisesti, eli puoliksi taitettuna. Vastaavasti sen voi rullata kääröksi, jolloin se onkin helppo ottaa vaikka mukaan evääksi.

Pakko sanoa, että tästä kombosta tuli kyllä aika kovis. Kylmillä keleillä on mukava syödä jotain lohdullista, mutta kyllä tässä vaiheessa vuotta alkaa jo kaipailla jotain freesiä. Ehkä tässä yhdistyykin jollain tapaa molemmat?

wrap-5wrap-9

Kookoswrapit

Kookosletut

1/2 dl kookosjauhoa

1 rkl psylliumhiutaleita
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl vettä
2 munaa

Sekoita ainekset keskenään. Anna turvota 10-15 minuuttia ja paista taikina kookosöljyssä keskilämmöllä. Kaada taikinaa lämpimälle pannulle ja kallistele pannua, jotta taikina leviää ja saat ohuita lettuja. Reseptistä tulee yksi annos, joten voit moninkertaistaa sen halutessasi

Munattomat kookosletut

1 dl kookosjauhoa
1 rkl tapiokatärkkelystä
1,5 dl vettä tai kasvimaitoa
1/2 tl suolaa

Sekoita ainekset keskenään. Anna turvota 10-15 minuuttia ja paista taikina kookosöljyssä keskilämmöllä. Kaada taikinaa lämpimälle pannulle ja kallistele pannua, jotta taikina leviää ja saat ohuita lettuja. Reseptistä tulee yksi annos, joten voit moninkertaistaa sen halutessasi

Punajuurihummus

1 pieni luomu punajuuri
1 luomu valkosipulinkynsi
3 dl kypsiä kikherneitä
1 luomu sitruunan mehu ja halutessasi hieman kuoriraastetta
1 dl laadukasta extra virgine oliiviöljyä
puhdistamatonta suolaa
mustapippuria rouhittuna
+vettä

Lisäksi: Avokadoa, tulinen silmusalaatti, lehtivihreitä

Pilko punajuuri pienemmäksi palaksi. Huomaa ettei punajuurta tarvitse kuoria. Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja aja sileäksi tahnaksi. Lisää vettä, kunnes saat haluamasi koostumuksen, itse lisäsin noin 1 dl. Maista ja mausta suolalla ja tuoreella mustapippurilla. Hummus säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa noin viikon ajan.

wrap-4

6 thoughts on “Kookoswrapit

 1. Ihanat kuvat! Niin kauniit värit ja kaikki!!
  Punajuuri on kyllä ihana piriste ruuissa niin värinsä kuin makunsakin puolesta 🙂 Hummuksessa en kuitenkaan sitä vielä ole kokeillut, joten varmasti pitää!

  Kookoslätyt kuulostaa kyllä ihanilta, mun mielestä lättytaikinan ei muutenkaan tarvitse olla mitenkään makea, vaan makeutta voi halutessaan sitten tuoda täytteillä. Mitä kookosjauhoja yleensä käytät? Oon huomannut että eri merkit meinaa välillä vähän käyttyätyä eri tavalla.

  Tykkää

  1. Kiitos paljon Jenni ❤ Ja totta, punajuuren pigmentti on kyllä mieletön.
   Mäkin mietin tässä kirjoitteassani, että ei meilläkään aikanaan taidettu lättytaikinaa makeuttaa. Valmiiden päälle vain sitten kasa hilloa ja sokeria haha.
   Tuo on totta, kookosjauhot poikkeavat hieman toisistaan mm karkeudeltaan. Esimerkiksi Risentan kookosjauho on mun mielestä lämpökäsitelty, toisin kuin vaikka Foodinin. Ite tykkään kyllä eniten Foodinin kookosjauhoista juurikin maun ja rakenteensa vuoksi, ja näissä lätyissä käytinkin siis sitä 🙂

   Tykkää

 2. Yhdyn Jutan kommenttiin! Tulee jo pelkästään hyvä mieli näistä kauniista kuvista, puhumattakaan toinen toistaan herkullisemmista resepteistä! Ehtis vaan kaikkea kokeilemaan… ☺

  Pinaattikeittoa teinkin (kommenttiin spindekeitto) viikko sitten hyvällä menestyksellä, joten tulevalla viikolla menevät nämä kookosletut testiin.

  Itse oon tehnyt punajuurihummusta kerran, ja tykkäsin tosi paljon ☺

  Tykkää

  1. Kiitos Elina jälleen ❤
   Värikäs ruoka on kyllä niin ravintoa myös silmille!
   Haha, ei hätää munkin tahti on rauhoittunut, joten perässä on nykyään helpompi pysyä 😉
   Punajuuri on ihana hummuksessa, ehkä erityisesti juuri värinsä takia. Ja halutessaan juureksen voi ensiksi vaikka paahtaa uunissa!

   Tykkää

 3. Punajuuri on kyllä aivan ykkönen ja avokado myös! Tuota hummusta ainakin täytyy kokeilla, varmasti mukavaa vaihtelua perus hummukselle, jota olen tehnyt itse jo kaksi kertaa tällä viikolla. Vihdoin ja viimein tajusin tehdä itse ja vitsi miten hyvää tuli 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s