Minttusuklaan makuisia muistoja [raw After eights]

minttusuklaa-4minttusuklaaminttusuklaa-9

Oli talvi, oli hiihtoloma, oltiin mökillä. Järvi oli jäässä ja maassa oli metri lunta, vähintään. Oltiin pitkä hetki temmelletty ulkona lumihangessa, ehkä jopa hiihdetty. Posket punaisena kömmittiin takaisin mökin lämpöön, nostettiin jäiset varpaat takanreunalle käsissä muki höyryävää kaakaota. Vähän oli myös herkkuja, oli ne ohuet neliöt mustissa paperitaskuissa. Päällä rapea tummasuklaa ja sisällä raikas minttutäyte. Niillä varsin tunnetuilla suklaakarkeilla on iso rooli mun lapsuusmuistoissa.

Minttu ja suklaa on yksi parhaista jutuista ikinä. Niiden kahden kombo on lyömätön. Ne toimii sekä yhteen miksattuna, että noiden lapsuudesta tuttujen After Eight:ien tapaan erikseen; täytteenä ja kuorrutteena. Siis jos totta puhutaan niin onko tässä maailmassa olemassa mitään parempaa kun minttusuklaa?

minttusuklaa-10

Koska itse on kiva tehdä ruokaa ja herkkuja. Se on sekä meditatiivista, että saa ihan ite päättää mitä sinne sekoituksiin menee. Se onkin yksi syy miksi ne perinteiset minttusuklaat on jääneet vain muistoksi lapsuudesta. Nyt tehdään siis ihan ite, ja pakko myöntää ettei nämä viimeisimmät kyllä kalpene ollenkaan niiden oikeiden Aftereiden rinnalla.

Ja okei, myönnetään nyt vielä yksi asia. Tässä on nimittäin vielä yksi juttu taustalla. Mun on nimittäin pitänyt oppia kanavoimaan mun addiktiota kookosmannaan johonkin muuhun, kuin pelkiltään syömiseen. Siis ihan totta. I’m not even kidding!! Kookosmannan kermainen rakenne, sekä luontainen makeus on jotain käsittämätöntä ja koukuttavaa. Näin talvisin se säilyy mukavan kiinteänä ja siitä on kiva lohkoa palasia veitsellä, kuin voista ikään. Tuo litran purkki on mulle liikaa mannaa, sillä kontrolli ei aina kestä. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan.

Joka tapauksessa. Jos olet yhtä suuri minttu ja suklaa fanaatikko, ja vaikket olisikaan, suosittelen ehdottomasti testaamaan näitä. Mielestäni manna on riittävän makea makeuttamaan täytteen. Voit kuitenkin halutessasi käyttää makeutukseen  koivusokeria joka on maultaan freesi ja sopii hyvin piparmintun kanssa yhteen.

Raapustin loppuun myös super simppelin reseptin raakasuklaalle, jonka kanssa voit käyttää omaa makuaistia ja makeuttaa halutessasi. Vastaavasti voit käyttää näiden herkkujen kuorruttamiseen myös ihan 100% kaakaomassaa. Tällöin suosittelen heittämään kaakaomassan sekaan sulatus vaiheessa hieman raffinoimatonta suolaa.

minttusuklaa-3minttusuklaa-7minttusuklaa-2

Kasin jälkeen -konvehdit

1 dl kookosmannaa
3/4 dl vettä
6-7 tippaa piparminttuöljyä
(1 rkl koivusokeria tai hunajaa)

150g raakasuklaata(valmista tai itse tehtyä, helppo resepti alla)/kaakaomassaa

Sulata raakasuklaa/kaakaomassa omassa vesihauteessaan. Lusikoi suklaata muotteihin, kuten muffinivuokiin tai konvehtimuotteihin. Levitä suklaata myös muottien reunoille. Nosta hetkeksi jääkaappiin.

Sulata täytteen ainekset omassa vesihauteessaan, sekoita huolella. Lusikoi täyte suklaan päälle ja nosta pakasteeseen, kunnes täyte on jähmettynyt. Päällystä vielä suklaalla.

Voit halutessasi lusikoida täytteen muotteihin, pakastaa kiinteäksi ja kuorruttaa suklaalla. Tämä tapa on hieman nopeampi.

Helppo ja nopea raakasuklaan perusresepti

(vaniljaa)
tocoa ja lucumaa yht 2-3 rkl
(koivusokeria tai hunajaa)

Sulata ainekset vesihauteessa, mausta suolalla(saa laittaa ihan reippaasti, noin 1/2 tl tai jopa enemmän). Lisää haluamasi mausteet ja makeuta halutessasi esimerkiksi koivusokerilla tai hunajalla.

minttusuklaa-5

2 thoughts on “Minttusuklaan makuisia muistoja [raw After eights]

  1. Siis apua! Maailmassa ei ehkä oo mitään parempaa ku mintttusuklaa ja tunnustan myös vetäväni suoraan purkista tota kookosmannaa.. 😀

    Että.. tämä resepti tulee kyllä tarpeeseen ja mua vähän jopa pelottaa että kuinkahan useasti tätä tulee tehtyä!

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s