VÄHÄN PAREMMAT EVÄÄT

ecec-2ec-4

Muistatteko kun kirjoitin melkein vuosi sitten meidän lauman nelijalkaisten sapuskoista ja miten monet tuntuvat ruokkivan koiriaan oikean ruuan sijasta pikemminkin omalla ideologiallaan? Tuosta ajasta on tavallaan moni muuttunut ja samalla ei kuitenkaan mikään. Avaanpa hommaa vähän.

Homma mikä on eniten muuttunut on tiukistelu. On ehkä tullut itse huomattua, että asioista ei tarvitse tehdä sen vaikeampia kun ne oikeasti ovat. Syöminen kun on yksi maailman simppeleimmistä hommista, puhumattakaan oman lemmikin ruokkiminen.

Kevyemmät otteet ei kuitenkaan tarkoita siirtymistä pois mahdollisimman luonnollisesta ruokinnasta, vaan pikemminkin ideologian yksinkertaistamista. Arkisin mun koirat syökin edelleen runsaasti rasvoja ja sopivasti lihaa. Jedin uusi suosikki onkin tämä, sillä runsaasti liikkuvana se tarvistee myös riittävästi energiaa. Viikottain annostelen molemmille näitä maksakuutioita A-vitamiinin takaamiseksi ja eri proteiininlähteitä syödään viikkotasolla vähintään kolmesta eri lähteestä.

ruoka-2ruoka-3

Perusarjen lisäksi, mä matkustelen satunnaisesti ympäri Suomea työkeikkojen perässä, koirat luonnollisesti aina mukana. Jännitysmomentteja aiheutuukin usein, kun mietin ajomatkalla kohteeseen löytyyköhän tulevasta majoituspaikasta pakastinta, saati jääkaappia. Entä mistä löydän kaupan, josta saan hamstrattua tyypeille riittävästi raakaa sapuskaa? Sanotaanko että kaikennäköistä ratkaisua sitä onkin matkan varrella tullut keksittyä. Silti ei mulla ole käynyt mielessäkään, että haluaisin riskeerata tyyppien vatsoja ja siirtyä matkan ajaksi pelkkään helpommin säilyvään kuivaruokaan. Vaihtoehtoja ei siis juuri ole ollut.

Voi kuulkaa, ennen kuin nyt! Muhun nimittäin oltiin hetki sitten yhteydessä Mustista ja Mirristä ja kysyttiin haluisko meidän lauma testata uusia Edgard&Cooper -ruokia. Kyseinen merkki oli mulle ihan vieras, joten mun piti heti sännätä tsekkaamaan mistä oikein on kyse. E&C:llä on siis valikoima sekä kuivaruokaa, joka on valmistettu 100% tuoreista raaka-aineista, että märkäruokia! Märkäruuat on mulla aina kuulunu ajatustasolla markettipuolen tusinakamaan, josta aito ravinto on melkoisen kaukana. Aika nopeasti sain kuitenkin huomata että näissä uusissa märkäruuissa onkin kyse jostain ihan muusta. Ensinnäkin makuvaihtoehtoja on runsaasti ja näistä iso osa löytyy vieläpä luomuna! Raaka-ainelistaltakaan ei todellakaan löydy mitään turhaa. Tai mitä olet mieltä tästä ”Luomukalaa” -ruuasta:  Luomuporsasta, Luomukalaa, Luomukanaa, Kivennäisiä, Luomuporkkana, Luomuherneitä, Luomufenkoli. That’s it! Ei siis emulgointiaineita, aromivahventeita, tai mitään muuta epämääräistä.

eväsretkieväsretki-2

Entäs sitten se maku? Mikä on raakaruokaan tottuneiden tyyppien makutuomio? Voisin hieman pohjustaa hommaa sillä, että nämä kaverukset ovat erittäin kaikkiruokaisia. Ne syö kaiken kurkun kannoista pikkukiviin. Paitsi säilöttyä märkäruokaa. Olen joskus aikoja sitten koittanut tarjota näytteinä saatuja märkäruokia, mutta niihin ei koskettu pitkällä tikullakaan. Tämän takia olinkin hieman varautunut kuinka tällä kertaa mahtaisi käydä.

Aloitetaan koe. Avasin molemmille koirille purkit. Sisältö tuoksui säilötylle lihalle, mutta ei esanssiselle markettikamalle. Tässä vaiheessa koetta Jedi oli jo kerennyt kuolata ison lammikon keittiön lattialle. Molemmat odottavat omia purkkejaan tarkkaa vahtien, lupaa päästä oman ruokansa kimppuun. ”Ole hyvä”, sanon, ja 2,5 sekunnin jälkeen purkit ovat  jo tyhjät. Jedi ojentaa mulle omaa typötyhjää purkkiaan, ehkä lisäannoksen toivossa. Leia puolestaan nuolee tapansa mukaan tyhjää purkkia toivoen että sinne kuin taikaiskusta ilmestyisi jotain lisää, jos tämä nuoleminen vaikka auttaisi asiaa. 

Ei siis varmaan tarvitse tarkemmin avata, että kyllä muuten maistui. Mahtavaa! Meidän lauman matkustelu tulevaisuudessa on nyt vihdoin turvattu. Purkkeja mukaan ja ikiliikkujia varten ehkä öljypullo vielä matkaan.

ruoka-7

Entäs sitten namit ja koulutus? Mitä meillä tällöin käytetään? Koulutusnameina käytän vähän milloin mitäkin, oli se sitten täysliha”makkaraa”, tai laadukkaita nappuloita jotka on kätevä kuljettaa eikä taskuun homehtuvia herkkuja tarvitse pelätä. Nyt meillä onkin ollut testissä myös tämä tuoretta lammasta sisältävä kuivaruoka koulutusnamina, ja on muuten maistunut (itse en ole vielä päässyt testaamaan)! Määrällisesti koulutusherkkuja ei mene paljoa, mutta pyrin silti niidenkin kohdalla tekemään parempia valintoja.

Yksi asia minkä takia Edgard&Cooperille nousee vielä viimeinenkin peukku, on pakkaussuunnittelu. Siis myös sen lisäksi että onhan toi desing nyt pirun liikkis. Nimittäin kaikki nappulat on pakattu kompostoitavaan pakkaukseen, joka on tehty 100 % biohajoavista materiaaleista, kuten maissista. Myös kaikki printit on printattu 100 % vesipohjaisilla musteilla, ei siis enää hillittömiä kemikaaleja. Kyllä se vaan tekee pienen ihmisen onnelliseksi, että näitä hommia aletaan ottaa huomioon yhä enemmän ja uusilla alueilla!

ruoka-8

TallennaTallennaTallennaTallenna

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s