Sokerittomat suklaahippu-superfoodpatukat

bar-4bar-3

Samaan aikaan kun koen että ruoka syödään ruokana, eikä esimerkiksi korvikkeina, kyseenalaistan perinteisen ”oikea ruoka” -käsitteen. Saatko kiinni mitä tarkoitan? Mikä ylempi voima on koskaan tarkoittanut että aamuisin syödään kaurapuuroa ja ruisleipää, lounaaksi perunoita ja kastiketta, välipalaksi sämpylä ja jogurtti… Ja niin edespäin.

Jo ennen pätkistelyä, elikkäs pätkäpaastoilua, kyseenalaistin perinteistä aamupalamallia. Toki jokainen saa syödä just sitä mikä hyvältä tuntuu, mutta miksi ihmeessä meille tyrkytetään tarkkoja ajatusmalleja jopa sen suhteen mihin päivänaikaan kuuluisi syödä mitäkin? Jos palikka -tasolla ajattelee, ihan yhtälailla leipä on ruokaa kun vaikka perunat ja kastike, ja toisinpäin. Molemmat sisältää energiaa, ja sekä makro- että mikroravinteita. Se miten ne toimii eritavoin kehossa onkin jo sitten oma tarinansa.

bar-2

Koska nykyään itsellä päivän energiansaanti tulee iltapäivä painotteisesti kahdella – kolmella aterialla, on rasvan osuus ruokavaliossani merkittävä. Jälkkäriksi syön lähes aina itsetehtyä raakasuklaata, tätä, tai vaikkapa jotain raakaherkkuja. Jos joskus (harvoin) olen koko päivän liikenteessä, tai päivän ainoa meno sattuu juuri alkuiltapäivään, saattaa matkaan tarttua jotain rasva-proteiini painotteista, jotta aivot pysyy terässä eikä verensokerit heittele turhaan hiilareista. Erilaiset proteiinipatukka -tyyppiset ratkaisut onkin aika jees.

Itsetehtynä voikin luonnollisesti vaikuttaa patukoiden koostumukseen ja tehdä ne just niin laadukkaista raaka-aineista ja just niin vähä sokerisiksi kun ikuna haluaa.

Näihin patukoihin käytin grass-fed gelatiinia, joka on siis aivan eri kamaa kun ne monille tutut markettien liivatelehdet. Käytännössä tätäkin gelatiinia voisi käyttää myös hyydyttämiseen, ja tavallaan se tuokin näihin patukoihin mukavaa ”sitkoa”. Gelatiini ei kuitenkaan maistu laisinkaan läpi. Jos kuitenkin haluat käyttää jotain muuta, toimii näissä aivan yhdä hyvin esimerkiksi laadukas kollageeni tai vaikkapa riisiproteiini. Raakakaakaovoi tuo näihin herkkuihin huumaavan maun ja tuoksun lisäksi koostumuksen, joka säilyy kiinteänä jopa huoneenlämmössä.

bar-5

 

Sokerittomat suklaahippu-superfoodpatukat

1,5 dl mantelitahnaa
0,5 dl kaakaovoita
1 dl mantelijauhetta
2/3 tl puhdistamatonta merisuolaa
2/3 dl grass-fed gelatiinia esim tämä, tai –kollageenia
1 dl kaakaomassaa rouhittuna

Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Sekoita kaikki ainekset huolella keskenään. Gelatiini sitoo aineksia yhteen, mutta jos käytät kollageenia, lisää tarvittaessa hieman mantelijauhetta. Voit halutessasi käyttää myös vaikka riisiproteiinia, mutta laadukas gelatiini tuo koostumukseen mukavaa ”sitkeyttä”.

Taputtele massa neliön muotoiseksi levyksi leivinpaperille ja nosta kylmään jähmettymään. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Säilytä patukoita ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa ja nappaa mukaan aina kun tarvis!

 

 

 

bar-6

4 thoughts on “Sokerittomat suklaahippu-superfoodpatukat

 1. Mielenkiintonen resepti! Enpä oo ikinä käyttänyt kollageenia ruuanlaitossa. Testasitko näitä siis myös riisiproteiinilla, toimiko hyvin? Sitä mulla olis nimittäin kaapissa valmiina 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos Aino 😘! Oon ite niin huono muistaa kollageenin(mitä nyt smoothiessa menee kätevästi) niin menee näin näppärästi.
   En just tätä ole riisiprotskulla kokeillut mutta hyvin samankaltaisia kyllä! Tsekkaile vähän koostumusta ja lisää mantelitahnaa jos ”kuivaa” tai – jauhetta jos liian ”märkää”

   Tykkää

 2. Mitähän tässä voisi käyttää mantelitahnan sijasta? Itsellä pähkinä ja manteliallergia, mutta tämä kuulostaa ideana niin hyvältä”

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s