Jauhoton kakku kokonaisista sitruunoista [VIDEO!]

sk-4sk-3sk-5

Onko mitään parempaa kuin mehevä, fudgemainen, mutakakku? No ei ole, mutta heti hopealle sijoittuu ehdottomasti suklaisen mutakakun keväisen keltainen kaveri, jauhoton sitruunakakku. Keväisyydestä huolimatta kyseessä on ihan yhtälailla mehevääkin mehevämpi kakku, josta ei makua puutu.

Tästä kaikesta makujen monitahoisuudesta ja fudgemaisuudesta huolimatta, tämä kakku on kaiken lisäksi vähä sokerinen sekä tosiaankin täysin jauhoton!

Voi jehna, en kyllä muista koska viimeksi olen ollut jostakin reseptistä näin innoissani! Entäs tämä; tässä kakussa hyödynnetään koko sitruuna. Kyllä, siemenistä kuoreen asti. Normaalisti sitruunaa käyttäessä hyödynnetään vain mehu, mikä on kieltämättä vähän sääli. Siksi halusin kokeilla mitä käy jos survotaan koko hedelmä yhteen kakkuun. No hyvinhän siinä kävi! Pyre kokonaisista sitruunoista antaakin kakulle paitsi makua myös rakennetta. Jos siis yhtään epäilet väitettäni, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Tää kakku on killeri paitsi maussaan, myös helppoudessaan!

sk-2sk-6

Ja sitten siihen jännimpään osuuteen. Nimittäin mun elämäni ekaan reseptivideoon! Vitsit oon tästä innoissani, sillä tykkäsin ihan hulluna tehdä tätä. Toivottavasti säkin tykkäät lopputuloksesta. Kerro ihmeessä mitä tykkäsit ja käy peukuttamassa tuben puolella niin tiedän kandeeko näitä tehdä jatkossakin.

Jaaaaaaa, action!

Jauhoton sitruunakakku

2 luomusitruunaa
50 g luomuvoita
4 luomumunaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl puhdistamatonta merisuolaa
1,5 dl koivusokeria, kookossokeria tai hunajaa

Koristeluun:

tuoretta timjamia

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Laita vesi kiehumaan kattilaan. Pese sitruunat hyvin ja keitä kiehuvassa vedessä 10 minuutin ajan. Siivilöi, säästä keitinvesi ja anna sitruunoiden jäähtyä hetki.

Leikkaa sitruunat varovasti pienemmäksi ja blendaa voin ja noin 1 dl sitruunoiden keitinveden kanssa tasaiseksi pyreeksi. Kaada massa toiseen kulhoon. Sekoita joukkoon haluamasi makeutus, maista ja makeuta halutessasi lisää. Sekoita joukkoon myös kananmunat.

Yhdistä kuivat aineet ja yhdistä sitruunaseokseen. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 25-35 minuuttia, kunnes kakku on juuri ja juuri kypsä, eikä hammastikkuun jää kosteaa taikinaa tökätessä. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia ennen vuuasta siirtämistä.

Lusikoi lämpimän kakun päälle kookosmannaa ja koristele timjamilla sekä mehiläisen siitepölyllä.

Huom! Maistele taikinaa ennen paistoa! Jos se on makuusi liian sitruunainen, lisää enemmän makeutusta tai jopa hippunen lisää suolaa. Huomaa myös että käyttämäni luomusitruunat ovat melko pieniä. Voit halutessasi korvata osan sitruunan massasta luomuvoilla joka pehmentää makua!

sk

12 thoughts on “Jauhoton kakku kokonaisista sitruunoista [VIDEO!]

 1. Ooh! Arvaas mitä! Mäkin tein just blogiin hetki sitten ohjeen jossa käytin kokonaista appelsiinia kaikkine hienouksineen! Varmaan siten kokeiluun sitruuunaa enskerralla 😉
  Tosi kiva video! Ihanasti hieman erilainen mitä yleensä näkee kun asettelit raaka-aineet esille eikä ne olleet valmiina. Just hyvä kokonaisuus! Jos jotain pitäis sanoa niin kuvakulma vois olla aavistuksen laajempi, mutta oikein hyvin kyllä näkyi kaikki olennainen tuossakin 🙂

  Tykkää

  1. Oho, oikeestiko? Miten mä oon sen päässyt missaamaan 😀 Oon viime aikoina ollut tosi huono lukemaan muuta, heh..
   Kiitos! Halusin toisaalta suht tiiviin, mutta tuo on kyllä hyvä pointti, ilmaa ei voi olla koskaan liikaa 😉

   Tykkää

 2. Tämä menee kokeiluun, vaikuttaa ihanalta makumaailmalta ja jotenkin tuli pääsiäinen ja kevät mieleen😋 onko tuo mehiläisen siitepöly maun kannalta pakollinen vai enemmän koriste ja ravinteita tuova? Ei nimittäin löydy vielä mun kaapista.( Tosin sitä tulis myös siihen kookosmanna&ghee-fudgeen, jota olen ajatellut kokeilla, et vois sitä ehkä hankkiakin. ) Video oli tosi kiva, pirteä! Lisää vaan…

  Tykkää

  1. Kiitos! Kevättä alkaa kieltämättä olla pikkuhiljaa ilmassa 🙂
   Just näin! Eli siitepöly ”koristeena”. Se tosin on ihan super hyvää ja maultaan jopa strösselimäistä, eli suosittelen kyllä ehdottomasti jossain vaiheessa testailemaan! Mutta ei tosiaan välttämätön 🙂

   Tykkää

  1. Voi varmasti, millä olet ennen korjannut sen jos jossakin reseptissä on ollut mantelijauhetta? Voit myös makusi mukaan jauhaa itse muita pähkinöitä/siemeniä jauhoksi(esim hasselpähkinä). Jos viljattomuus ei ole välttämätön, niin esimerkiksi kaurajauho voisi toimia. En ole itse muilla testannut.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s