Raakakakulla Uuteen Vuoteen

DSC_4325DSC_4372

Taas on aika juhlia. Vuosi vaihtuu, ihan kuten viime vuonna. Monille vuoden vaihtuminen merkitsee muutosta elämässä. Tehdään lupauksia tai muutetaan elämäntapoja. Toiset puolestaan kyseenalaistavat tätä tapaa. Omasta mielestäni se on kuitenkin melko positiivinen asia. Yleensä muutokset liittyvät parempiin elämäntapoihin ja sitä myötä elämänlaadun parantamiseen. Siinä ei voi olla mitään pahaa. Jos muutos tuo onnea elämään, kannattaa se tehdä.
 Valitettavasti toisilla innostus kuitenkin lopahtaa jo alkumetreillä. Olen miettinyt, mikä tähän on syynä. Monesti otetaan liian iso askel kerralla. Nimimerkillä kokemusta on. Muutos on liian suuri, ja siksi siinä ei ole helppo pysyä. Muutoksessa pysyminen ei kuitenkaan ole täysi mahdottomuus. Voisiko siinä auttaa tarkempi ajattelu miksi tekee, ja kenen takia? Kysyä itseltä minkä takia muutoksen tekee. Välttämättä tärkeintä ei ole ylenpalttinen pohtiminen, vaan aloittaminen. Aloittaminen, ja tekemisen jatkaminen. Pikadieetit eivät pitkälle kanna, sillä nekin loppuvat aikanaan. Kaikkien ei tosiaankaan tarvitse elää tietyllä ruokavaliolla. Ja jos minulta kysytään, ei ruuasta kuulu ottaa paineita.
DSC_4361
Minulle ei kuitenkaan uutta elämää, kiitos. Olen tyytyväinen tilanteeseeni. Toki aina on asioita, joita voisi tehdä toisin. Tietenkin ihminen muuttuu jatkuvasti, halusi tai ei. Silti vuosi vaihtuu, mutta konkreettisesti mikään ei tule muuttumaan. Toivottavasti tulevasta vuodesta tulee yhtä hyvä kuin tähänkin astisista, vastoinkäymisistä huolimatta.
DSC_4345DSC_4329DSC_4344DSC_4352
Siirrytään postauksen tärkeimpään, eli itse kakkuun. Blogista ei todella kuulunut tulla kakku -blogia, mutta jotenkin nyt päädyttiin siihen että kakkulinjalla jatketaan. Tämä kakku on raikas ja suklainen. Täyte on pääasiassa sitruunaisen inkiväärinen, intensiivisempää kaakaota taas löytyy pohjasta, marmorikuviosta ja koristelusta. Koristelusta voi tehdä täysin omannäköisensä.

Uuden Vuoden sitruuna-inkivääri-suklaa raakakakku

Pohja
 • 250g (n3 dl) pehmeitä taateleita
 • 3 dl auringonkukansiemeniä
 • 2 rkl kaakaojauhe
 • 2 rkl kookosöljy
 • 0,5 tl suolaa
Täyte
 • 6 dl cashew pähkinöitä liotettuna
 • 1 tlk kookoskermaa vain jähmeä osa
 • 1 dl kookosöljy sulatettuna
 • 1 todella kypsä banaani
 • 1 dl kookossokeri/hunaja
 • 1 sitruunan mehu
 • 0,5 tl aitovaniljaa
 • 1 rkl psyllium
Sitruunatäyte
 • 3/4 täytteestä
 • 1 sitruunan kuoriraaste
 • 2 tl inkivääriä tuoretta tai valmista suolatonta tahnaa
Suklaatäyte
 • 1/4 täytteestä
 • 2rkl raakakaakaojauhe
 • (1 rkl sulaa kaakaovoita)

Koristeluun

 • sitruunalohkoja
 • n. 30g maidotonta suklaata // raakasuklaata // tms.

 

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja leikkaa suikaleet reunojen suojaksi. Sekoita pohjan ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Pyörittele kolmasosasta massaa pieniä palloja ja painele loput irtopohjavuoan pohjalle. Siirrä vuoka ja pallerot jääkaappiin.

Huuhtele liotetut cashewpähkinät. Sekoita kaikki täytteen ainekset tehosekoittimessa sileäksi massaksi. Maista ja lisää tarvittaessa makeutusta tai sitruunamehua.

Siirrä kulhoon noin neljäsosa täytteestä ja sekoita joukkoon kaakaojauhe (ja sula kaakaovoi). Blendaa loppuun täytteeseen sitruunan kuoriraaste ja inkivääri. Kaada sitruunatäyte vuokaan. Lusikoi suklaatäytettä pinnalle ja tee marmorikuviota veitsen kärjellä. Nosta pakkaseen tai jääkaappiin jähmettymään.

Kun kakku on jähmettynyt, irrota vuuasta ja koristele haluamallasi tavalla sitruunalohkoilla, palleroilla ja valitsemallasi sulalla suklaalla.

 

DSC_4363DSC_4385

Hyvää Uutta Vuotta kaikille!

Anne

 

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s