Makean suolaiset bataattivohvelit

DSC_4292

Sesonkikasviksia kannattaa hyödyntää rohkeasti. Silloin ne ovat parhaimmillaan ja maukkaita. Näin talvisin tuoreet kotimaiset kasvikset rajoittuvat lähinnä juureksiin, poislukien kasvihuone kurkut ja jäätävän kalliit tomaatit, mutta myös ulkomaisia sesonkikasviksia kannattaa käyttää.  Juuresten ohella, bataatin sesonki on parhaillaan.

Bataatti on yhtenevästä ulkomuodostaan huolimatta melko kaukaista sukua perunalle. Ne eroavat heimoissa toisistaan, perunan ollessa koisokasvi ja bataatin kiertokasvi. Lähde. Bataatti on makeahko ja siinä onkin hieman enemmän hiilihydraatteja kuin perunassa. Ravintoarvoiltaan bataatti on kuitenkin huomattavasti rikkaampi kuin peruna. Se sisältää runsaasti vitamiineja, erityisesti A-vitamiinia ja kivennäisaineita, kuten natriumia, kaliumia ja magnesiumia. Lähde.

Makeutensa vuoksi bataatti sopiikin loistavasti myös makeisiin ruokiin ja leivonnaisiin; esimerkiksi porkkanakakkuun porkkanan sijasta. Tai vaikka lisätwistiksi suklaakakkuun.

DSC_4287DSC_4282

Näiden vohveleiden pääraaka-aine on bataatti. Bataatti kypsyy nopeasti jos sen vain pilkkoo pienemmäksi palaksi. Paistamisessa tulee olla kärsivällisyyttä, etteivät vohvelit hajoa. Mikäli et omista vohvelirautaa, voit paistaa taikinan pannulla keskilämmöllä pieniksi pannareiksi, toimii! Jauhoina voit käyttää käytännössä mitätahansa jauhoja. Suosittelen kokeilemaan mantelijauhon lisäksi myös kookos- ja kaurajauhoja.

DSC_4284DSC_4301

Bataatti vohvelit G M

  • 5 dl kypsää bataattisosetta
  • 2 dl mantelijauho myös esim kaurajauho käy
  • 1 dl mantelimaito
  • 1 rkl psyllium
  • 2 luomu munaa
  • 1 tl leivinjauhe
  • 1,5 tl suolaa

 

DSC_4137

Kuori ja pilko bataatti, keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
Sekoita kaikki aineet joko sauvasekoittimella tai blenderissä tasaiseksi massaksi. Paista kuumalla vohveliraudalla n. 2 minuuttia, älä avaa kantta välissä ettei vohveli hajoa. 
Tarjoa uppomunien* ja avokadon kera.
*Uppomunat: Kuumenna reilusti vettä isossa kattilassa poreilevaksi. Huom. ei suolaa veteen, munan rakenne hajoaa muutoin. On myös tärkeää käyttää todella tuoreita munia. Riko muna pieneen mukiin tai kulhoon. Tee kauhalla veteen pieni pyörre ja kaada muna sinne varovasti. Keitä 2-3 minuuttia. Nosta reikäkauhalla talouspaperille ja mausta.

DSC_4296DSC_4299

Anne

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s