Resepti parempaan uneen

DSC_1642

Nukuitko sä hyvin viime yönä? Entä sitä edellisenä? Oikeanlaisen ravinnon lisäksi kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa uni on äärimmäisen merkittävässä osassa. Uneksi ei lasketa aikaa joka käytetään sängyssä hermostuneesti pyörimiseen, vaan ensinnäkin sen tulee olla riittävää ja riittävän laadukasta. Unessa käsittelemme tietoa ja tunteita, jotka on mahdollisesti jäänyt päivän kiireiltä käsittelemättä. Vaikkei mikään himotreenaaja olisikaan, jokainen meistä vaatii unta myös fyysiseen palautumiseen. Riittävä uni ehkäisee stressiä, sairauksia ja ylipainoa, pitää yllä muistin ja oppimisen edellytyksiä, hormonitasapainoa, aineenvaihduntaa, sekä vastustuskykyä. Noin niinkun muutama sivuvaikutus näin alkuun. Sitä paitsi, onhan nukkuminen ihan pirun kivaa.

Nukkumista tukee stressitön, mutta aktiivinen elämä. Eduksi on myös riittävä ja riittävän laadukas ravinto päivällä, mutta tärkeää on myös mitä illalla menee alas. Esimerkiksi kevyt annos hiilareita auttaa useita. Myös magnesium ja kalium rauhoittavat kehoa, joten niitä sisältäviä ruoka-aineita voi suosia. Lisäksi makuuhuoneen lämpötila kannattaa pitää riittävän alhaalla, jolloin nukkuminen on huomattavasti miellyttävämpää

Uneen voi vaikuttaa luonnollisesti myös ravintolisillä. Edellä mainitsemani magnesium on jo hyvä alku, mikäli se ei vielä jostain syystä kuulu ravintolisäarsenaaliin. Myös tietyt superfoodit, kuten reishi ja ashwaganda auttavat monia rauhoittumaan illalla. Itse pääsin jokin aika sitten testaamaan uutta Tyyni – Rauhoittavaa juomajauhetta, joka on omiaan erityisesti kiireiseen ja haastavaan elämään. Sitä voi nauttia pitkin päivää, mutta erityisesti ennen nukkumaanmenoa.  Teho perustuu L-tryptofaaniin, joka osallistuu aivojen välittäjäaineiden serotoniinin, noradrenaliinin ja melatoniinin muodostukseen. L-tryptofaani on siis aminohappo, joka luonnollisesti boostaa aivojen omaa melatoniinin muodostumista öisin. Mainitsinko jo, että tuo L-tryptofaani on siis eristetty kurpitsansiemenistä, eli tuote on täysin vegaaninen! 

Täältä voit lukea lisää Tyyni:stä!

DSC_1649

Tällä kertaa Tyyni:stä tehtiin rauhoittava latte illalla nautittavaksi. Simppeli, mutta toimiva. Kasvimaidot vaahtoavat vähän eri tavalla, mutta maidon voit valita myös oman maun mukaan.

Tyyni -iltalatte

  • 2-3 dl riisimaitoa, itsetehtyä pähkinämaitoa tai muuta kasvimaitoa
  • 1 mitallinen Tyyni -juomajauhetta ** (kaakao)
  • reishi uutetta tai -uutejauhetta
  • 0,5-1 tl ashwagandaa
  • (1 tl carobjauhetta)

Mittaa Tyyni, reishi, ashwaganda ja carob korkeaan lasiin tai isoon mukiin. Sekoita ne pieneen määrään (1/2-1 dl) lämmintä vettä. Kuumenna kasvimaito höyryäväksi ja vaahdota sauvasekoittimella tai lämpöä kestävällä blenderillä. Jos käytät sauvasekoitinta, suosittelen käyttämään vaahdottamiseen korkeaa astiaa, jotta säästyt roiskeilta. Kaada lämmin maito vaahtoineen mukiin Tyyni -juoman päälle. Nauti illalla ja nuku hyvin ❤

**Tuote saatu testiin Biomedilta.

DSC_1651

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s