Pehmeän tulinen bataattikeitto

DSC_6493

Oletteko huomanneet kuinka ruuan värikkyys tai värittömyys vaikuttaa mielialaan ja ruokailuhetkeen? Ainakin itsellä värikkään ruuan laittaminen piristää kummasti ihan tiedostamattakin. Luultavasti helpoin tapa nauttia värejä on raikkaan salaatin tai lämmittävän keiton muodossa. Etenkin jos tuntuu että flunssa kolkuttelee niin alkaa tehdä mieli appelsiinia, kiiviä, marjoja… Kuulostaako tutulta? Kummasti kroppa tuntuu tietävän mitä se tarvitsee. Mun mielestä paras flunssan hoito on kuitenkin ennaltaehkäisy. Kannattaa siis hoitaa sitä poissa olevaa lenssua ja nauttia runsaasti värejä! Pysy kaukana, sä et kyllä mua kiinni saa!

DSC_6473

Bataattikeitto alkaa olla jo klassikko. Hämmentävästi tuo suuri oranssi juures vaan sopii soppaan niin hurjan hyvin. Tai oikeastaan ruokaan kun ruokaan… Itse terästin tätä sosekeitto klassikkoa ruokaisilla linsseillä ja makealla kookoksella. Kookosta keitosta löytyy -mannan sekä -jauhon muodossa. Sekä linssit, että jauhot antavat keitolle mukavaa rakennetta ja samalla lisäävät ruokaisuutta kuitujen ja proteiinin muodossa. Tulisuutta voi säädellä itse chilin ja inkiväärin määrällä. Tämä värikäs keitto lämmittää mukavasti kylmänä talvipäivänä!

DSC_6500

Pehmeän mausteinen bataattisosekeitto
  • 1 iso bataatti tai 2 pienempää
  • 500 g porkkanoita
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1,5 dl punaisia linssejä niitä keittämättömiä
  • 3 tl suolaa
  • 1 rkl vaahterasiirappia//agave//hunaja//kookossokeri
  • 3 tl kurkumaa
  • 1 punainen chili
  • inkivääriä reilusti

Kuori bataatti ja valkosipulinkynnet ja pilko kasvikset pienemmäksi. Kuumenna kattilassa tilkka (kookos)öljyä ja ruskista kasviksia hetki. Lisää suola, vaahterasiirappi ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät juuri ja juuri, kiehauta. Huuhtele linssit siivilässä ja lisää kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Pilko tällä aikaa chili ja inkivääri siivuiksi ja lisää kurkuman kanssa sekaan. Kun porkkanat ja bataatit ovat kypsiä, lisää manna ja kookosjauhot ja soseuta keitto silkkiseksi. Nauti haluamiesi lisukkeiden kera!

Tarjoiluun (valinnaisia)
  • cashewpähkinöitä//kookosmannaa//basillikaa//chiliä//MCT-öljyä

 

DSC_6469

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s