Väläyksiä menneisyydestä ja mokka-suklaamuffinit suolakaramelli kuorrutteella ja raakasuklaakastikkeella

DSC_7407DSC_7558DSC_7591

Sokerimassaa, voikreemejä, pikeeriä, pursotuksia, kolmikerroksisia täytekakkuja, macaronseja, biscotteja, juustokakkuja, piparilinnoja.. Kun aikanaan päätin jatkaa eteenpäin turvallisesta kotiruoka zonesta, oli seuraava askel leipominen. Tein kaikenlaista täytekakuista macaronseihin ja biscotteihin. Suklaatakin olen monesti yrittänyt temperoida. Enkä kyllä ole vieläkään ihan varma onnistuinko siinä kertaakaan. Ei ole muuten helppoa.

Rakastan kaikkea visuuaalista, joten kaikki se pikkutarkka näperrys yhdistettynä ruokaan oli ehkä parasta. Nyt muutaman vuoden ajan olen keskittynyt enemmän rustiikimpaan ja maanläheiseen ruuanleittoon, joten pursotukset ja muut ovat jääneet vähemmälle. Nyt tuli kuitenkin sellainen fiilis, että haluan hieman verestää muistoja ja leipoa jotain söpöä. Tällä kertaa cupcakesit eli kuorrutetut muffinit, upgreidattiin tähän päivään.

DSC_7288DSC_7335DSC_7339DSC_7307

Tänä päivänä leipominen on saanut vähän uudenlaisen, terveellisemmän, luonteen. En oikein välitä käsitteestä terveellinen leivonta, vaikka sitä itseäänhän se on. Sana terveellinen saa nimittäin monilla aikaan kyyseenalaistamista, varsinkin jos se liitetään sanaan herkku. Ehkä tällaisessa yhteydessä tulee mieleen että terveelliset jutut on vaan laihisruokaa, jota se ei ole. Mulle ainakin herkku on aina herkku vaikka se olisi valmistettu pienistä kivistä. Jos herkut on tehty hyvistä raaka-aineista (ei kuitenkaan niistä kivistä), tulee syömisestä myös hyvä olo. Tämä määrittää mulle käsitteen herkku. Myös makuelämys on varmasti parempi, jos lähtökohtana on laatu. Edellisessä postauksessa tuumasin että esimerkiksi kipeänä tekee mieli hedelmiä ja kasviksia. Uskon että sillä on tarkoituksensa, miksi keho haluaa ravitsevaa ruokaa.

Nykyään on helppoa leipoa luonnollisista ja puhtaista raaka-aineista perinteiseen tyyliin. Toki raakaruoka on ihan oma lukunsa, mutta se voi vaatia joillekin totuttelua. Leipiä, kakkuja ja muffinseja on kuitenkin helppo leipoa erilaisista kuitupitoisista, ravintotiheistä jauhoista. Valkoinen sokeri on helppo korvata kookossokerilla ja margariinit kookosöljyllä. Makeutukseen voi hyvin käyttää myös taateleita, hedelmiä ja marjoja.

Nämä cupcakesit eivät ole laihisleivoksia. Mutta herkkuleivoksia ne on. Lisäksi voin taata, että näiden jälkeen sulle jää varmasti hyvä olo. Nämä on myös äärimmäisen näppäriä valmistaa, sillä pohjaan ei lisätä muutaman kuiva-aineen lisäksi kuin haluamasti neste ja öljy. Sopivat siis hyvin vaikka hätävara leivottavaksi.

DSC_7538DSC_7360

Helpot mokka-suklaamuffarit

Laita uuni lämpenemään 200 C asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon neste sekä sula öljy. Jaa taikina muffinipellille vuokiin, muffareita tulee 10-12 kpl. Paista 10-12 minuuttia.
Kuorrute

Blendaa tai soseuta taatelit sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa 1-3 rkl vettä, jotta saa massasta käsiteltävämmän. Jos käytät kuivattuja taateleita, liota niitä vedessä muutama tunti ja säästä liotus vettä 0,5 dl soseutukseen. Kääntele joukkoon ripaus suolaa, maistele ja lisää maun mukaan. Itse laitoin noin 1/3 tl.

Vatkaa kookoskerma sähkövatkaimella ja lusikoi taatelisose varovasti joukkoon, älä kuitenkaan sekoita liikaa, jotta sose jää kuorrutteeseen juoviksi. Pursota tai lusikoi muffinssien päälle. Siirrä kylmään. 

 Lisäksi

Sulata kaakaomassa ja kookossokeri vesihauteessa. Spritsaa suklaakastike muffinssien päälle ja koristele pähkinöillä. Ripottele vielä päälle halutessasi Merisuolan kukka -hiutaleita. Säilytä muffinsseja kylmässä.

Hei muuten! Huomatkaa, että saatte foodin.fi nettikaupasta -10% tilauksen yhteydessä koodilla: ”ANNEKATARIINA”.

 

DSC_7412DSC_7409

 

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s