Lehtijuttu ja verigreippi raakakakku

DSC_5638DSC_5647DSC_5497DSC_5630DSC_5625

Vähän olin jo etukäteen lupaillut blogin Facebook sivulla cupcake -reseptiä tälle viikonlopulle. Nyt kuitenkin kävi sellainen juttu että muisti petti ja unohdin yhden jännän jutun tältä viikolta jota olin jo jonkin aikaa kerennyt odottaa. Torstaina nimittäin ilmestyi lehti, josta löytyy tutun näköistä materiaalia. Kyllä vain, annekatariina:n voi bongata nyt uusimmasta Kotiblogit lehdestä. Sieltä löytyy mm. keväisiä vinkkejä, sekä multa ihan oma muutaman aukeaman juttukokonaisuus.

DSC_7704.jpgDSC_5614DSC_5617DSC_5624

Mahdollisesti jopa enemmän, kuin itse lehteä,  olen odottanut tämän reseptin julkaisua. Lehtijutun reseptit eivät kaikki ole uusia, mutta halusin jonkun antaa odottaa vasta lehden ilmestyttyä.

Kyse on siis tästä prinsessamaisen vaaleanpunaisesta ja keväisestä raakakakusta, jonka päätähtenä esiintyy tällä hetkellä parhaassa sesongissa oleva verigreippi. Okei joo, ulkona pyryttää vielä lunta, mutta kyllä se kevät on jo tulossa. Ainakin matkalla. Sitä odotellessa voi kuitenkin hyvin keskittyä keväiseen ruuanlaittoon; raikkaisiin väreihin ja makuihin. Tuoreisiin raaka-aineisiin.

Tuttuun tapaan tämäkin raakakakku on helppo valmistaa. Itse käytin koristeluun ruusunterälehdiltä näyttäviä pakastekuivattuja mansikoita, sekä kevään ensimmäisiä silmuja muistuttavia vihreitä pistaaseja. Mistähän muuten johtuu nimi pistaasipähkinä? Virallinen nimitys kun on mantelipistaasi, ja toisaalta pistaasit eivät ole pähkinöitä eivätkä lähisukuakaan manteleille, pikemminkin cashewpähkinöille jotka eivät nekään oikeasti pähkinöitä ole… Ups taas tämä ajatuksenvirta karkasi käsistä. Anyway, jos pistaasin maku miellyttää, käytä niitä pohjassa sillä ne toimivat tosi kivasti karpalon kanssa.

DSC_5674DSC_5624DSC_5695

Greippi-mansikka raakakakku

Pohja

 • 2dl pähkinöitä
 • 1 dl kuivattuja karpaloita
 • 1 dl pehmeitä taateleita
 • 0,5 tl suolaa

Täyte

 • 3 dl cashew pähkinöitä, liotettuna vähintään 3 h
 • 1 tlk kylmän kookosmaidon jähmeä osa
 • 1 verigreippi//-appelsiini
 • 1 dl mansikoita tuoreita tai pakastettuja
 • 1,5 dl hunajaa//kookossiirappia//agavea
 • 1 dl kookosöljyä, sulatettuna
 • 1 rkl psyllium hiutaleita
 • 1 tl aitovaniljaa
 • (2 rkl sitruunamehua)

Kiille

 • 1 verigreippi//-appelsiini
 • 1 dl mansikoita
 • 1 rkl luomu hunajaa//kookossiirappia//agavea
 • 3 rkl kookosöljyä

Koristeluun, ei välttämätön

 • pakastekuivattuja mansikoita
 • pistaasipähkinöitä
 • karpalojauhetta

Aloita vuoraamalla irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla.

Poista taateleista kivet. Valmista pohja sekoittamalla kaikkia pohjan aineksia tehosekoittimessa, kunnes seos on käsiteltävää. Pohja saa jäädä rakenteeltaan karkeaksi. Taputtele tasaisesti vuuan pohjalle ja siirrä kylmään odottamaan.

Jos käytät pakastemansikoita, sulata ne huoneen lämpöisiksi. Huuhtele liotetut cashew pähkinät. Leikkaa veitsellä verigreipin kuori ja valkoinen osa pois ja pilko hedelmäliha hieman pienemmäksi. Lusikoi blenderiin kylmästä kookosmaitotölkistä vain valkoinen jähmeä osa. Voit käyttää jäljelle jäävän nesteen esim. tuorepuurossa tai smoothiessa. Lisää loputkin ainekset blenderiin ja sekoita muutama minuutti täydellä teholla, kunnes massa on aivan tasaista. Maista ja lisää tarvittaessa makeutusta ja/tai sitruunamehua. Kaada täyte vuokaan ja siirrä pakastimeen.

Kiille valmistetaan samaan tapaan kuin täyte. Leikkaa greipistä kuori ja valkoinen osa pois. Lisää kaikki aineet blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Kaada hieman jähmettyneen täytteen päälle, koristele haluamallasi tavalla ja siirrä pariksi tunniksi pakkaseen. Jos kakku on pidempään pakkasessa, siirrä se jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.

DSC_5584

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s