Kulhoruokaa Part 1

DSC_7455DSC_7451DSC_7445DSC_7469DSC_7249DSC_7270

Muistatteko, kun kirjoitin aiemmin tämän vuoden nuosevista ruokatrendeistä? Mainitsin siellä kulhoruuat, joka kulkee maailmalla nimellä bowl food. Viime vuonna suosituiksi nousseet smoothie bowl’it jatkavat siis elämäänsä ja saavat rinnallensa uusia versioita, sekä suolaisia että makeita.

Kulhoruokien ideahan ei varsinaisesti ole pelkät keitot, salaatit ja puurot. Toki kaiken ruuan voi syödä syvältä lautaselta, mutta tässä tapauksessa kyse on enemmänkin risotto, ruokaisa salaatti, puuro/raakapuuro -tyylisestä sapuskasta. Tiedättehän, hyviä raaka-aineita ja elementtejä;makeaa, rapeaa, suolaista, pehmeää, tulista, mausteista… ja kaiken voi vain sekoittaa lusikalla tai haarukalla sekaisin ja ääntä kohti.

DSC_7453

Ajattelinkin tarttua tähän ideaan vähän perusteellisemmin. Näitä on hauska ideoida, kuvata ja ennen kaikkea syödä. Mieti nyt; onhan sohvalla köllöttäessä huomattavasti miellyttävämpi haarukoida kulhosta, kuin lautaselta. Uskon siis syvästi että tämä kulhoruoka -saaga tulee varmasti saamaan jatkoa, sekä vegaanisina, makeina, suolaisina, lohturuoka, että raikkaina versioina. Jos ei muualla, niin ainakin täällä blogissa..

Aloitetaan nyt kuitenkin klassikolla, lohta, lehtikaalia ja kvinoaa. Ei voi mennä pieleen, jos multa kysytään. Here you go!

DSC_7413DSC_7500

Kevyen mausteinen uunilohi

 • Meri- tai kirjolohifile
 • 3 rkl soijaa
 • 1 rkl inkiväärimurskaa
 • 1-2 tl hyvää suolaa riippuen fileen koosta
 • 1 rkl kookossokeria
 • 2 tl kurkumaa
 • 2 tl curryjauhetta
 • (mustia seesaminsiemeniä)

Lisäksi

 • Kvinoaa
 • Lehtikaalia
 • Avokadoa
 • Lime
 • Tuoretta chiliä
 • Siemeniä itsellä mustia seesaminsiemeniä ja auringonkukansiemeniä

Laita uuni lämpenemään 225 C. Poista lohesta ruodot, jos tarpeen. Sekoita mausteet keskenään tahnaksi ja levitä kalan päälle. Leikkaa annospaloiksi, ilman että kalan nahka hajoaa.  Aseta kala uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja paista uunin yläosassa noin 10 minuuttia, mutta maksimissaan 15 minuuttia

Valmistele tällä aikaa muut ainekset. Kvinoan keittosuhde on noin 1 dl kvinoaa ja 2 dl vettä. Kiehauta vesi, huuhtele kvinoa ja hauduta miedosti suolatussa vedessä matalalla lämmöllä. Paista revitty lehtikaali pikaisesti kuumalla pannulla kookosöljyssä. Siivuta avokado ja tuore chili, mikäli haluat ruokaan hieman potkua. 

Kun kala on valmis, kasaa kaikki kulhoon, iske päälle siemeniä ja chilit. Purista päälle limen mehua ja nauti. 

DSC_7414

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s