Buustia kakusta!

*Resepti on raaka, vegaaninen, gluteeniton ja maidoton.

DSC_0318DSC_0311

Kukaan ei varmaan ole päässyt missaamaan raakakakku -hypeä? Uskallan ainakin väittää. Ja ihan yhtälailla olen minäkin hurahtanut tähän trendiin. Hyviä kakkuja, jotka vielä jättävät hyvän olon. Parasta!

Raakakakkujakin voi tehdä rakenteeltaan erilaisia. Pelkistä liotetuista pähkinöistä tehdyt täytteet ovat melko tuhteja. Siksi ainakin itse tykkään käyttää massaan vähintään puolet kookoskermaa, joka tuo rakenteeseen kuohkeutta, keveyttä, sekä perinteisen juustokakun kaltaista suutuntumaa.

Perinteisistä kakuista puheenollen… Rakastan tehdä niitä! Vaikkei viime aikoina ole tullut kauheasti sellaisia leivottua. Mutta etenkin se koristelu; luovuutta voi käyttää rajattomasti ja oman taiteellisuuden voi antaa kukkia vapaasti. Vain taivas on rajana ja mitä näitä nyt on. Just joo! Rajana on Suomen ilmasto, jolloin koskaan ei voi teitää että samana päivänä aurinko paahtaa, mutta ilmankosteus on jotain 120%. Yritä siinä sitten hallita sokerimassaa tai suklaa koristeita. Jokatapauksessa, jostain syystä tätä, ehkä jopa hieman perinteistäkin koristelutyyliä ei ole tullut hirveästi hyödynnettyä esimerkiksi raakaleivonnassa. Nyt olen yrittänyt alkaa ajattelemaan boksin ulkopuolelle ja yrittää soveltaa koristeluideoita myös hieman erilaisiin toteutuksiin. Raakakakkujakin voi nimittäin ihan varmasti koristella näyttävästi, ja sen mä meinaan vielä oppia!

DSC_0384DSC_0262DSC_0347DSC_0371

Kahvi-suklaa-chili raakakakku

Pohja
 • 1 dl kookosöljyä sulatettuna
 • 0,5 dl vaahterasiirappia
 • 1 dl kookosjauhoja
 • 1 dl kaakaojauhetta
 • 1/3 tl suolaa
Täyte
 • 4 dl cashewpähkinöitä liotettuna vähintään 2h
 • 2 tlk kookosmaitoa jähmeä osa
 • 1,5 dl vahvaa kahvia
 • 1 dl medjool taateleita kivet poistettuna
 • 1 dl vaahterasiirappia
 • 1 dl kaakaovoita sulatettuna
 • 1,5 dl kaakaojauhetta
 • (2 tl instant-pakuria)
 • 0,5-1 chili riippuen chilin tulisuudesta
 • 1/3 tl suolaa
Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Sekoita pohjan ainekset keskenään tasaiseksi ja levitä vuuan pohjalle. Nosta kylmään asettumaan.
 
Siivilöi liotetut pähkinät ja kaada blenderiin tai tehokkaaseen tehosekoittimeen. Lusikoi mukaan kookosmaidon jähmeä osa ja blendaa sileäksi massaksi. Lisää loputkin aineet sekaan(lisää chiliä varovasti oman maun mukaan) ja sekoita tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa chiliä tai vaahterasiirappia. Kaada valmis täyte pohjan päälle ja nosta kakku pakkaseen.
Kun kakku on jähmettynyt (anna sulaa hetki huoneenlämmössä jos otat sen suoraan pakasteesta), irrota vuuasta ja koristele haluamallasi tavalla. Näin itse koristelin:
Raakavalkosuklaa
 • 2/3 kaakaovoita
 • 1/3 vaahterasiirappia

Sulata aineet vesihauteessa ja kaada leivinpaperille jähmettymään. Ripottele päälle punaista marjajauhetta(esim. Biokian puolukkajauhe). Murra jähmettyneestä levystä paloja.

Raakasuklaakastike

 • 2 rkl kookosöljyä
 • 2 rkl vaahterasiirappia
 • 2 rkl raakakaakaojauhetta

Sulata aineet vesihauteessa. Lusikoi kakun päälle ja ’liimaa’ samalla valkosuklaa palat välittömästi kiinni(suklaakastike jähmettyy nopeasti kylmän kakun pinnalle). 

Itse lisäsin yksityiskohdiksi vielä kahvipapuja ja hieman lisää punaista marjajauhetta.

DSC_0407

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

2 vastausta artikkeliin “Buustia kakusta!”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s