Mother’s day

*Reseptit ovat vegaanisia, gluteenittomia ja maidottomia.

DSC_2939DSC_2912DSC_2924DSC_2915DSC_2929

Nyt on aika katkaista tämä normaalia pidempi radiohiljaisuus. Tähän on varsin hyvä syy sillä kyllä, tänään on äitienpäivä! Miten kaunis ilma saatiin täksi päiväksi. Kyllä kelpaa paistatella auringossa.

Tänä vuonna järjestettiin brunssi, ja mikäs muukaan kuin vohvelibrunssi! Ihana istua ulkona auringossa ja syödä ajan kanssa. Vohveleita oli kahdenlaisia, suolaisia ja makeita. Suolaiset maustettiin basilikalla, kun taas makeat karpalojauheella. Lisukkeeksi tahnoja ja levitteitä, tuoreita mansikoita, raparperia ja kookoskermaa. Klassikkoja, mutta kyllä osui ja upposi!

Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille! Ja tää on mun omalle: Olet kultaa.

DSC_2928DSC_2935DSC_2932

Nauti seuraavia lisukkeita esimerkiksi tuoreiden vohveleiden tai pannareiden kera!

Paahdettu paprikatahna

 • 2 punaista paprikaa
 • 3 tomaattia
 • 2/3 rkl vaahterasiirappia
 • 1,5 dl aurinkokuivattujatomaatteja
 • 1 rkl vaahterasiirappia
 • savupaprikajauhetta
 • pippuria
 • suolaa
Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Jos käytät kuivia tomaatteja(ei öljyssä), laita ne likoamaan kylmään veteen. Puolita paprikat ja poista siemenet.  Laita paprikat leivinpaperille pellin päälle paahtumaan kuori ylöspäin, kunnes kuori hiiltyy mustaksi(10-15min). Poista tomaateista siemen(halkaise ja kauho siemenet esimerkiksi lusikalla). Anna paprikoiden hieman jäähtyä ja poista niista kuoret. Siivilöi liotetut kuivatut tomaatit ja soseuta kaikki ainekset keskenään. Mausta paprikajauheella, suolalla ja pippurilla makusi mukaan(huomaa, että jotkut kuivatut tomaatit ovat todella suolaisia jo valmiiksi).
Tämä lisuke toimii mahtavasti myös grilliruuan kaverina!
’Mäti’tahna punaisista linsseistä
 • 1 dl punaisia linssejä
 • 1,5 dl kookoskermaa kookosmaitotölkistä se jähmeä osa
 • 1 pieni punasipuli
 • kevätsipulia
 • suolaa
 • pippuria

Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna punasipuli ja siivuta kevätsipuli. Sekoita aineet keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä kylmään jäähtymään, tarj0ile kylmänä.

Marinoidut herkkusienet
 • n 500 g tuoreita herkkusieniä
 • 0,5 dl oliiviöljyä//kurpitsansiemenöljyä
 • 0,d dl balsamicoa
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 rkl pestoa
 • suolaa
 • pippuria

Siivuta herkkusienet ja valkosipulin kynnet. Sekoita valkosipuli, öljy, balsamico ja pesto keskenään. Kaada kastike sienien päälle, mausta suolalla ja pippurilla. Peitä kulho/astia ja siirrä kylmään maustumaan vähintään yön yli, ravista kulhoa muutaman kerran marinoinnin aikana.

Makeat:

Raparperi hilloke

 • n 500 g tuoretta raparperia
 • 1 appelsiinin mehu
 • 2-3 vaahterasiirappia
 • (1 rkl appelsiinin kuorta raastettuna)

Kuori raparperi ja pilko pienemmäksi palaksi. Lisää aineet kattilaan ja keitä pienellä lämmöllä kunnes raparperi on pehmennyt. Anna jäähtyä, säilytä jääkaapissa.

Kookoskermavaahto

 • 1 tlk kookosmaidon jähmeä osa
 • (aito vaniljaa)

Lusikoi jääkaappi kylmästä kookosmaitotölkistä paksu jähmeä osa kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia, kunnes kerma vaahtoutuu ilmavaksi. Mausta halutessasi vaniljalla. Siirrä jääkaappiin odottamaan jos et tarjoile kermaa heti.

 

DSC_2938

 

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s