Jäde sandwichit ja kesäinen ylläri just sulle

DSC_3435DSC_3385DSC_3305DSC_3326DSC_3349

Vitsi mikä kesä -moodi päällä! Okei vähän on ollut viileämmät kelit ja on tainnut jossain päin Suomea sataa luntakin. Mutta to be honest, tuliko tämä kenellekään yllätyksenä että takatalvi tulee juuri juhannuksen hoodeilla? Saattaa kuulostaa kliseiseltä, mutta ainakin muula kesäfiilis lähtee sisältä. Se on enemmänkin mielentila, kuin vuodenaika. Se ei ole pelkät hikikarpalot, paahtava aurinko tai kirkuvat lokit. Viimeisimmät toki tekevät kesästä konkreettisemman.

Opiskelijana arjen velvollisuudet muuttavat olomuotoaan kesällä muiden kuvioiden astuessa kehiin. Itsellä töiden ja muiden menojen muodossa. Tehtävää on kyllä runsaasti, eikä tylsää varmasti kerkeä tulemaan. Juuri nyt koulu -minä on se yksi niistä 27:sta välilehdestä joka on pakkautunut selainikkunan yläreunan syrjäiseen nurkkaan. Niin reunaan, ettei siitä näy enää kuin pieni palkki. Se on se palkki joka löydetään joskus myöhemmin miettien, että mikähän tämä sivu olikaan. Tuo hetki tulee luultavasti olemaan vasta elokuun lopulla. Oppiminen ei lopu koskaan, mutta tämän vuoden läpipäästyjen kurssien jälkeen ei koulu konkreettisesti ole enää pyörinyt mielessä. Eikä toki juuri nyt tarvitsekaan. Tällä hetkellä on aikaa keskittyä muihin kuvioihin.

Konkreettiseen kesään kuuluu olennaisesti jäätelö, vai ootteko mun kanssa samaa mieltä? Mikä on parempaa kun pallo raikasta, mutta makeaa kermajäätelöä? No tietenkin se, että se tarjoillaan kahden vohvelin välissä! Ei vitsit että tämä setti toimii. Raaka laku-vadelma jätski ja pehmeän kardemummaiset vohvelit. Raikas, mutta takuuvarma makeanhimon selättäjä. Vinkkinä suosittelen tekemään isomman setin valmiiksi pakkaseen, josta voi sitten napata ihanan jätskiherkun tiukan paikan tullen!

DSC_3398

Ja hei, nyt siihen yllätykseen. Olen nimittäin itsekin tästä kovin innoissani; olin mukana tekemässä Foodinin Ambassadorien kanssa Viileät kesäherkut E -kirjaa. Se on siis täysin ilmainen, ja sieltä löytyy mm. tämän jäde-vohveli reseptin lisäksi hurjasti ihania kesäreseptejä.

Voit tilata Viileät kesäherkut E-kirjan tästä linkistä.

Eikä tässä todellakaan ollut kaikki. Kaikille kirjan tilanneille on luvassa melkoisen ihana kesäylläri Foodinin väeltä. Lataa siis Viileät kesäherkut -kirja ja inspiroidu kesästä!

DSC_3426

 

Jätski-vohveli -sandwich

Vadelma-laku jäätelö 

 • 3 dl cashew pähkinöitä, liotettuna noin 2h
 • 2 rkl kookosöljyä
 • 1 dl agavesiirappia
 • lakritsajuurijauhetta
 • 1/4 tl suolaa
 • 1 tlk kookosmaitoa, vain jääkaappi -jähmeä osa
 • 200g vadelmia

Aloita valmistamalla jäätelö. Survo vadelmat kevyesti, soseen ei tarvitse olla tasaista. Jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, kiehauta vadelmat ennen survomista.

Siivilöi pähkinöistä liotusvesi. Lisää pähkinät, kookosöljy, agavesiirappi, lakritsajuurijauhe ja suola tehosekoittimeen ja aja sileäksi massaksi. 

Vatkaa kookoskermaa muutaman minuutin ajan sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon pähkinäseos. Kaada massa vuokaan ja lusikoi vadelmasosetta päälle. Sekoita voin sen verran, että vadelmasta muodostuu marmorikuviota jäätelöön. Aseta kelmu jäätelön pinnalle ja pakasta muutaman tunnin ajan.

 

Kardemumma vohvelit

 • 1 rkl chia-jauhoa
 • 2,5 dl kookosmaitoa tai muuta kasvimaitoa
 • 2,5 dl teff jauhoa, voit korvata osan jauhoista esimerkiksi kvinoajauhoilla
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 0,5 tl soodaa
 • 0,5 dl agavesiirappia
 • 1 rkl kookosöljyä
 • 0,5 rkl omenaviinietikkaa
 • 1,5 tl kardemummaa
 • 0,5 tl suolaa

Sekoita ainekset huolella keskenään ja anna turvota 10-15 minuuttia. Paista kuumassa vohvelipannussa 1 rkl taikinaa/vohveli. Anna jäähtyä(älä pinoa vohveleita), ennen täyttämistä. 

Täytä, kun vohvelit ovat hieman jäähtyneet, ja jäätelö on valmista. Nauti heti, tai siirrä pakkaseen odottamaan tarjoilua.

 

DSC_3470

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s