DIY nacho cheese [V]

dsc_4633dsc_4642dsc_4664

Perjantai ja viikonloppu jälleen edessä. Kun olin vielä kaupassa töissä, huomasin että erityisesti perjantaisin oli tex mex erityisen suosittua. Enkä toisaalta ihmettele; junnuna munkin top5 -ruokiin kuului tortillat. Ja kun puhun tässä asiayhteydessä tortilloista, tarkoitan näitä Pohjois-maistettuja versioita joita ei voine edes verrata siihen aitoon tex mexiin. Juu aitoja makuja maailmalta, vai miten se meni.

Aitoa tai ei, niin kyllähän se silloin maistui. Puhun imperfektissä, sillä niiden kastike- ja maustepurkkien ainesosaluettelo saatta nykyään vähän järkyttää allekirjoittaneen herkkää mieltä. Entä muistatteko vielä sen haloon purkki ”guacamolesta”? Nykyäänhän sitä saa myös ihan oikeana tuoretavarana, puhumattakaan kuinka helppo se on itse väkertää, mutta ennen niitä. Avokadojauhetta 0,7 %. Siis jauheena ja vielä noin vähän. Niin että mikä avocadodippi? Vähän samalla linjalla jatkaa myös juustodippi, vai mitä ootte mieltä: 4%? Sanoisin että kova hinta pienestä purkillisesta vettä.

Ei mutta hetkinen. Puhuinko itseni nyt ihan pussiin?! Nimittäin seuraavaksi jaan teille reseptin täysin juustottomaan nacho-juustodippiin. Niin mikä oli? Kermaisen juustoinen, täyteläinen, sopivan mausteinen, savupaprikan ryhdittämä... No juu nyt vähän hävettää, eli eiköhän mennä suoraan vaan reseptiin. Kokeilkoon ken uskaltaa!

dsc_4656

Cheese-free nacho cheese dip

1 iso bataatti
2 pkt pehmeää tofua
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/2 dl oliiviöljyä
1,5 dl hiivahiutaleita
1-2 tl savupaprikaa riippuen jauheesi voimakkuudesta
2/3 tl suolaa
1-2 rkl sitruunamehua
1-2 rkl jalapenojen lientä ja muutama siivu maun mukaan
vettä tarvittaessa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pistä bataattiin muutama reikä terävällä veitsellä ja nakkaa uuniin 1,5 tunniksi tai niin, että siitä tulee mehevä. Voit myös kuoria ja keittää bataatin, mikä on huomattavasti nopeampaa, mutta pitkään paahtamalla siitä tulee huomattavasti maukkaampi.

Lusikoi bataatti kuorestaan blenderiin ja lisää loputkin aineet. Lisää aluksi vain vähän jalopenoa, jos olet herkkä tuliselle. Blendaa täydellä teholla silkkiseksi tahnaksi, lisää tarvittaessa vettä notkistamaan tahnaa (itse lisäsin 1/2-1 dl ). Maista ja lisää tarvittaessa juustoisuutta hiivahiutaleista, savuisuutta paprikajauheesta, happoa sitruunasta, suolaa tai tulisuutta jalopenoista tai niiden liemestä.

Säilytä jääkaapissa ja sekoita ennen tarjoilua. Nauti esimerkiksi maissinachojen ja tuoreen guacamolen kanssa.

 

 

dsc_4646

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

3 vastausta artikkeliin “DIY nacho cheese [V]”

 1. Aa ihanaa! Just the way I like it 😉 Onnea 100. Postauksesta!

  Mietityttää kyllä aika useinki nuo jäätävät lisäainemäärät tuotteissa. Tuntuu hassulta tehdä itse työläitäkin ruokia, vaikka niitä saisi valmiina, just dipit, hummukset ja sellaset. Mutta ite tekemällä ainakin tietää mitä siellä on…

  Tällanen juustoton juustodippi on kyllä niin superia! Bataatti on kyllä sellanen ihme vihannes, että se taipuu vähän kaikkeen namiin.

  Tykkää

  1. Kiitos Jenni ❤
   Jep, mieluiten sitä tekee itse. Tai harvemmin sitä ainakaan tulee itse lisänneeksi tarkoituksella kymmentä lisäainetta 😉
   Itekin tykkään tällaisista juustoisista dipeistä, jotka toimii just vähän hummuksen tapaan!
   Bataatti on ❤ Käytätkö sä paljon bataattia tahnoissa/dipeissä ja tykkäätkö sä mielummin keittää vai uunittaa sen?

   Kivaa viikonloppua Jenni 🙂

   Tykkää

   1. Haha, ei kyllä oo joo kaapissa kymmeniä lisäainepurkkeja joista mausteiden jatkona ruokaan lisäisi 😀
    Tykkään bataateista vähä kaikessa muodossa, mut musta siitä tulee parempaa uunituksella kuin keittämällä. Keittämällä rakenne helposti vetistyy jos keittää yhtääkään yli. Uunissa monesti tulee myös sellanen hieman paahteinen maku ja sinänsähän siihen pitäis jäädä enemmän hivenaineita kun ne ei pääse liukenemaan siihen keittoveteen 🙂 Bataattihummus on yks mun leivänpäällissuosikki (ja ehkä suoraan purkistalusikoimiseen myös)

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s