Buttery popcorn ’n salted tahini-caramel cake [raw,V]

dsc_4782dsc_4809

No siis, to be honest, popparithan ei ole raakoja. Mutta se ei liene tässä tilanteessa ongelma kenellekään, eihän?

Myönnän, että tää raakakakkujen makukombojen kehittely on saattanut vähän lähteä käpälästä. Tämänkertainen toteutus ei mikään äärimmäisen kummallinen ole, mutta osa päässä pyörivistä suunnitelmista on ehkä hieman kunnianhimoisia. Tosin raakakakkuhommissahan ei rajoja tunneta, ja mikä vain on laadukkailla raaka-aineilla mahdollista. Mikä vain. Eikä lapsen luovuutta ei sovi rajoittaa, vai miten se meni?

dsc_4885dsc_4907dsc_4828

Näin syksyisin ruokahimot lähtee usein sellaiselle comfy food -puolelle. Popparit ja kinuski/karamelli oli siis varsin luonteva suunta lähteä ideoimaan tätä kakkua. Mitä mulla itellä tulee poppareista mieleen, on se leffateattereissa leijaileva paahteisen ja pähkinäisen voin tuoksu. Voihan ei luonnollisesti raakakakkuihin kuulu, mutta sitä pystyy silti loistavasti jäljitellä muutamalla kikalla; riittävä suola sekä hiivahiutaleet. Jälkimmäinen ei ole koostumuksen kannalta välttämätön, mutta suosittelen ehdottomasti kokeilemaan maun puolesta. Hiivahiutaleet ei kuulu pelkästään suolaiseen ruokaan vaan ne toimii myös makeassa antamaan voin ja kermajuuston kaltaista makua.

Tahini on ihan killeri. Sellaisenaan se voi olla joidenkin makuun hieman kitkerä, mutta voi pojat kun se toimii hyvin mm hummuksen seassa. Se on myös se tahna, josta saat ihan törkeenä kalsiumia. Siksi se onkin hyvä lisä ihan arkiseen käyttöön. Tahinin pähkinäinen maku sopii hyvin makeisiinkin raakaherkkuihin, etenkin jos siihen yhdistää kaveriksi jotain makeaa.

Mikä sen parempi frendi kun toffeinen mulperi? Mulperit on puolestaan niitä, joita ei voi napostella vaan muutamaa. Kun pussi on avattu, ei mene kauaa kun pohja alkaa häämöttää. Niin makeita ja hyviä ne on. Tuo antioksidantti -pitoinen karkkimarja sopii siis makeuttamiseen kuin nakutettu.

Jos kakkuun haluaa saada vielä leffa -fiilistä, voi sen kylkeen tehdä punaiset valut. Ne muistuttaa klassisesta elokuvateatterin puna-valkoraidallisesta popparitötsästä. Eipä tässä sitten muuta kun hyvä leffa pyörimään ja kakun kimppuun!

dsc_4866dsc_4840

Buttery popcorn – tahini-salted caramel raakakakku

Pohja

2 dl luomu poppareita, valmiina, maissinjyviä n 1 dl 
200 g mulpereita // Medjool taateleita
1 rkl kookosöljyä
1/2 tl merisuolaa

Juustoinen vanilja kerros

300 g cashewpähkinöitä liotettuna väh 1 h
300 g jääkaappi jähmeää kookoskermaa
2 dl mulpereita, liotetaan n 10 min
2-3 rkl ravintohiivahiutaleita
merisuolaa

Tahini-karamelli kerros

100 g cashewpähkinöitä liotettuna väh 1 h
200 g jääkaappi jähmeää kookoskermaa
50 g raaka kaakaovoita
2 dl mulpereita, liotetaan n 10 min
1 dl kookossokeria // -nektaria
merisuolaa

Aloita valmistamalla popparit. (Huom, onhan sulla jo pähkinät likoomassa?) Mittaa isoon kattilaan pari rkl öljyä (itse käytin oliiviöljyä, sillä mielestäni sen maku on lähempänä voita. Kookosöljy sopii myös loistavasti.) ja 1 dl maissinjyviä. Kansi päälle, nupit kaakkoon ja anna poksua. Levy kannattaa kääntää miedommalle, kun poksuminen alkaa. Siirrä kuumalta kun poksumista ei enää kuulu.

Sekoita monitoimikoneessa pohjan ainekset keskenään. Taputtele massa leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuuan pohjalle, siirrä kylmään.

Valmista täytteet erikseen blenderissä sekoittamalla ainekset tasaiseksi massaksi muutaman minuutin ajan/täyte. Jos blenderisi ei ole äärimmäisen tehokas, anna sen huilia välissä pieni hetki jottei se ylikuumene. Maistele massoja valmistuksen aikana ja lisää tarvittaessa hiivahiutaleita, makeutusta tai suolaa. Muista, että kylmänä maut ovat miedompia, joten valmistuksessa maut voivat olla voimakkaampia.

Huomaa myös että voit liottaa pähkinät samassa astiassa ja toisaalta sulattaa kaakaovoin kerralla, jotta säästyt suuremmalta vaivalta. Mittailet ko. ainekset silmämääräisesti joukkoon.

Kaada pohjan päälle ensiksi juustoinen vanilja kerros, jonka jälkeen karamelli kerros. Voit halutessasi varovasti sekoittaa täytteitä kesekenään, jolloin kakkuun muodostuu ”liukuväri”. Siirrä pakastimeen jähmettymään noin 3 tunniksi.

 

Koristele esimerkiksi ylijäämä poppareilla ja mansikkavaluilla(1 dl mansikoita+1 rkl kookosöljyä tasaiseksi soseeksi).

 

*Resepti sisältää tuotelinkkejä.

dsc_4897

 

 

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

8 vastausta artikkeliin “Buttery popcorn ’n salted tahini-caramel cake [raw,V]”

 1. Ai vitsi miten jumalattoman ihana ohje! Pistän kirjanmerkkeihin jos joskus sattuisi olemaan kaakaovoita. 🙂 Jos en ole muuten ihan väärin ymmärtänyt niin Finnkinon popparit on tehty kookosöljyyn ja suolaan, jotenkin se maku on vaan niin voinen kuitenkin ja kun olen itse tehnyt samalla combolla kotona niin ei tule yhtään niin hyviä :/

  Tykkää

  1. Eikä, kiitos ihana ❤
   Hei onko näin! Tää olikin mulle ihan uutta tietoa, toihan on hienoa! Niihinhän lisätään toki sitten aromeja ja aromivahventeita, jotta mausta tulee "aito" siksi kotona ei ehkä maistu samalta. 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s