Hauska sormiruoka: vohvelitoastit

*Resepti on gluteeniton ja maidoton.

DSC_2369DSC_2363

BLT, klubi-voileipä, sandwich, voikkari… You name it. Mikä mahtava sapuska melkein mihin vain; juhliin, lounasevääksi, naposteluun, iltapalaksi, aamupalaksi, tai vaikkapa nyt varsin ajankohtaisesti, penkkiurheiluun! Telkusta tulee nyt jos jonkin sorttista kisaa ja visaa. Eikö siinä seuraillessa hyvä ruoka ole ainakin puolet koko elämyksestä? Okei, toki ihan pelkkä ruokakin riittää herättämään suuria tunteita. Ei siihen toisten urheilun katsomista tarvita. Ainakin näin niinkun omasta mielestä.

Meitsillä on ollut mahdollisesti havaittavissa pientä voffelimaniaa viime aikoina. Ja mitäs siinä, luoja kun ne onkaan monipuolisia. Viimeisimpänä ne toimivat leivän sijaisena. Helppoa, nopeaa, yksinkertaista ja mukavaa vaihtelua. Täytteeksikin kun voi laittaa ihan mitä ikinä keksii. Tämä ”vohvelipaahtis” toimii muuten myös hampparin sijasta! Nopeampi tämä on kuin sämppäreiden väsääminen ja toisaalta monesti maukkaampaa, kuin kaupan valmisleivät. Väliin grillattua kalaa, kanaa tai tofua, raikkaita ja rapeita kasviksia, sekä pari hyvää soossia.

Muuten, resepti tuohon tämän leivän välistä löytyvään ihanan pinkkiin ja raikkaaseen graaviloheen on tulossa myös lähi päivinä, stay tuned!

DSC_2346DSC_2357DSC_2360

Vohvelitoast

  • 1 (luomu) muna [1.]
  • 1 dl kaurajauhoja
  • 0,5 dl kookosmaitoa tai muuta kasvimaitoa
  • 2/3 tl leivinjauhetta
  • 1/3 tl suolaa

Lisäksi: Rucolaa tai pinaattia, avocadoa, graavilohta, (grillattua kalaa/kanaa, hummusta, pestoa, tomaattia, paprikaa, paputahnaa, salsaa…)

Sekoita ainekset huolella keskenään ja paista kaksi vohvelia. Ei haittaa, jos vohvelirautasi on muodoltaan pyöreä; se ei kuitenkaan vaikuta makuun. Paista vohvelit kypsäksi(jos vohveliraudassasi on hyvä pinnoite, älä käytä paistamiseen rasvaa. Muutoin öljyä rauta vain kevyesti) ja täytä haluamillasi täytteillä. Kerro raaka-aineiden määrä niin monella, kuinka monta annosta haluat valmistaa.

  1. Voit korvata kananmunan myös 1 rkl chia tai pellavansiemen rouheella turvotettuna 2 rkl veteen.

 

DSC_2362

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s