Ferrero Rawcher

dsc_6250dsc_6184dsc_6232

Uusi viikko vanhat kujeet. Raakuuttaminen jatkuu nimittäin jälleen, tällä kertaa Ferrero Rochereiden muodossa. Tiedättehän ne suklaiset hasselpähkinä -pallerot käärittynä kultakääreeseen. Muisto suoraan lapsuudesta. Itsellä niistä muodostuu varsin voimakas assosiaatio erityisesti Ruotsin risteilijöihin ja Tax-Free myymälöihin.  

Pitkään aikaan en edes muistanut niiden olemassaoloa, kunnes törmäsin kyseisiin makeisiin lähi marketissa ihan sattumalta. Ne jäivät omalta kohdaltani kauppaan sillä perinteiset sokeriherkut ei ole enää pitkään aikaan olleet mun juttu. Ajatus jäi kuitenkin pyörimään mieleen. Voisiko nuokin lapsuuden muistoja täynnä olevat herkut raakuuttaa? No todellakin voi, ja aika hyvin voikin.

dsc_6200dsc_6242

Hasselpähkinät on yksiä mun lemppari pähkinöitä. Niiden maku on aromikas ja paahteinen. Ne tuo mieleen monia perinteisiä herkkuja kuten pähkinäsuklaa, Nutella, nougat… you name it. Loistava pähkinä siis mm erilaisiin jälkkäreihin.

Epä-luomut hasselit on melko toksisia, joten näissäkin kannattaa suosia sekä luomua että raakuutta. Sellaiset hasselit on täynnä erityisesti kaliumia ja kalsiumia sekä B -vitamiineja. Kuitua niissä on myös jonkin verran, melkein kaksinkertaisesti kuin cashewpähkinöissä. Tämä on toki hyvä asia, mutta myös huomion arvoinen asia raakaleipomisessa. Ne kannattaa tarvittaessa liottaa huolella, jotta blenderin on helpompi työskennellä ja näin ollen saavutat myös tasaisemman lopputuloksen.

dsc_5996

Sen oikean Ferreron talliin kuuluu myös Nutella, ja käytännössähän Rochereiden täyte on tuota tuttua suklaalevitettä. Käytännössä näin on myös Rawchereiden kanssa. Lisää valmistusvaiheessa hieman kookoskermaa ja makeutusta blenderiin niin saat sen paremman suklaa-hasselpähkinälevitteen. Muista olla maltillinen ja antaa blenderin hoitaa työnsä jotta saat mahdollisimman tasaisen lopputuloksen. Jos moottori (blenderin ;)) kuumenee liikaa, anna sille hetki omaa aikaa ja jatka hetken päästä uudelleen. Tehokkaan tehosekoittimen kanssa tätä ongelmaa tuskin tulee.

dsc_6247

Raw Ferrero Rocher

100 g luomu hasselpähkinöitä + n.50g kokonaisia konvehtien sisälle
50 g (2-3 rk) raaka kaakaovoita 
50-80 ml kookosnektaria tai vaahterasiirappia
100 ml paksua kookoskermaa
1/4 tl merisuolaa

Pinnalle

Hasselpähkinöitä rouhittuna
Raakasuklaa kaakaomassaa 85%/raakasuklaata/ 1+1: kaakaojauhetta + -voita(+makeutus)

Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja aja muutama minuutti, kunnes massa on tasaista. Maista ja makeuta tarvittaessa enemmän. Kaada massa levinpaperilla vuorattuun astiaan ja siirrä hetkeksi pakastimeen tai jääkaappiin, kunnes massa on muovattavaa.

Lusikoi massaa lusikalla ja pyörittele palleroiksi jemmaamalla kokonainen pähkinä herkun sisälle. Pyörittele hasselpähkinärouheessa ja nosta jääkaappiin siksi aikaa kun sulatat raakasuklaan vesihauteessa. Pyörittele pallurat vielä suklaassa. Säilytä jääkaapissa.

*Sis. mainoslinkin.

dsc_6256

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s