Sesonkiruokaa parhaimmillaan: Raparperigazpacho

DSC_4766DSC_4830DSC_4806

Siis mitämitä kesäkuu..! Eiks vasta ollut pääsiäinen? Tai vappu? Siis kuinka ihanaa että ulkona tarkenee ja kukat kukkii ja kaikkialla on vehreää. Eikä haittaa vaikkei aurinko ihan aina paistaisikaan.

Sitten tietenkin tämä kasvissesonki. Kohta vedetään taas tilliä ja uutta perunaa kaksin käsin. Samalla kun odotellaan että perunan kilohinta vähän laskee, voidaan nauttia esimerkiksi raparperista, tomaateista ja avomaankurkuista. Tai yhdistää kaikki samaan ruokaan. Nimittäin raparperin ainoa käyttökohde ei ole piirakka. Paistettu raparperi toimii muuten tosi kivasti myös suolaisissa salaateissa. Tai sitten survotaan se salaatti blenderiin ja pyöräytetään raikkaaksi gazpachoksi! Sopii muuten tosi kivasti alkupalaksi vaikka grillibileisiin. Tästä kesä voi alkaa jatkua!

Hei muuten, oon koittanut aktivoitua enemmän instagramin puolella ja jaan ruokakuvia myös siellä. Laita seurantaan jos yhtään kiinnostaa! -klick-

DSC_4817DSC_4824

Raparperi gazpacho

 • 8-10 tomaattia
 • 2-3 raparperin vartta (noin 3 dl)
 • 2 avomaankurkkua kuorittuna
 • puolikas chili
 • 2 valkosipulinkynttä
 • puolikas punasipuli
 • 3 rkl balsamiviinietikkaa
 • 3 rkl laadukasta oliiviöljyä
 • 2 rkl agavea//vaahterasiirappia
 • tuoretta basilikaa
 • 2/3 tl savupaprikajauhetta
 • suolaa
 • pippuria

Puolita tomaatit ja poista kannat. Kuori kurkut raparperi, punasipuli ja valkosipulit, ja pilko pienemmäksi. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita täydellä teholla muutaman minuutin ajan. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Keitto tarjoillaan jääkaappikylmänä. Jaa pieniin kulhoihin tai vaikkapa laseihin. Pirskota päälle oliiviöljyä ja murusta halutessasi vegaanista pekonia(resepti tulossa myöhemmin) tai paahdettuja siemeniä.

 

DSC_4792

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s