Porkkana nokkit naattipestolla

DSC_8602DSC_8607DSC_8554DSC_8531DSC_8514

Huh, melkoista härdelliä ollut viime päivät ja vielä vaan jatkuu. Mut ei haittaa muuten yhtään! Kaikkea super siistiä meneillään ja tulossa etten malta odottaa. Sateisia kelejäkään ei ole kehdannu murehtia ihmetellä, kun puuhaa on niin paljon. Ei kuitenkaan niin paljon, että ekat mansikat on jo pakkasessa. 

Koiran kanssa ollaan väliajoilla hengailtu metsässä ja syöty hetki sitten kypsyneitä mustikoita. On muuten hyviä! Makeita ja ihan kivan kokoisiakin. Sopivasti tuulta ja sadetta, niin ei ötökätkään kiusi. On toi metsässä hengailu sitten niin rentouttavaa puuhaa, siellä ajantaju lähtee kokonaan.

Vähän tämä sateinen keli on kuitenkin saanut intoutumaan vähän erilaiseen ruokaan, kun pihan grilli ei tihkusateessa oikein luokseen houkuttele. Pakasteen tarjontaan ei todellakaan turvauduta, vaan ihan yhtälailla sesongin raaka-aineisiin kuten kesään kuuluu. Ja kyllä muuten tulikin aikamoisen hyvä setti. Edullinen, sesongin mukainen, suhteellisen nopea valmistaa, mutta ennenkaikkea helppoa ja maukasta. Sopii siis arkeen tai juhlaan. Porkkanoiden kiehuessa voi valmistella pestoa, ja gnocchitaikinan asettuessa valmistaa pesto loppuun.

Kyseessä on siis porkkana gnocchit, jotka tarjoillaan naateista tehdyn peston kera. Porkkana hyödynnetään siis päästä varpaisiin. Vihdoinkin pääsee siis vastaamaan torikauppiaalle, että ’joo kiitti, jätä vaan naatit, ne tulee mukaan’. 

Koko ruoka on täysin vegaani ja gluteeniton. Tällä kertaa (tsekkaa myös aiemmin tehdyt bataatti-sitruuna gnocchit) jauhoina käytin kikhernejauhoa, joka on jo itsessään tosi maukasta. Kikhernejauho on myös proteiinipitoista ja sillä saakin kivan rakenteen gnoccheihin. Nykyään kikhernejauhoja saa jo isoimmista marketeista tai ainakin luontaistuotekaupoista. Itse tykkään tästä kikhernejauhosta hyvän makunsa ja laatunsa puolesta.

DSC_8509DSC_8573DSC_8605

Porkkana gnocchit

 • 2 pienehköä jauhoista perunaa
 • 3 porkkanaa
 • 4-6 dl kikhernejauhoja riippuen kasvisten koosta, hieman ekstraa myös työstämiseen
 • 2/3 tl suolaa
Laita vesi kiehumaan kattilaan ja mausta n 1/2 rkl suolalla. Kuori perunat ja pilko ne sekä porkkanat samankokoiseksi palaksi, keitä kypsäksi. Kaada vesi pois ja soseuta kasvikset sauvasekoittimella, tehosekoittimessa tai vaikkapa perunasurvimella. Anna jäähtyä, kunnes sose on käsiteltävän lämpöistä.
Sekoita joukkoon suola, ja jauhoja, kunnes saat aikaiseksi käsiteltävää taikinaa. Taikina saa jäädä pehmeäksi, mutta sen tulee pysyä kasassa säilyttäen muotonsa. Anna asettua hetki(muutama minuutti).
Pyörittele taikinasta pötköjä, leikkaa paloiksi ja nakkaa palat kiehuvaan veteen. Gnocchit on valmiita, kun ne nousevat pintaan. Kalasta (reikäkauhalla) pois. Tässä vaiheessa ne on jo valmiita syötäväksi, mutta suosittelen paistamaan ne vielä pikaisesti pannulla tilkassa oliiviöljyä rapean, kullankeltaisen paistopinnan aikaansaamiseksi.
Naattipesto
 • puoli punttia porkkanan naatteja, lehtiosaa
 • puoli punttia basilikaa
 • runsas kourallinen luomu kurpitsansiemeniä
 • 1 valkosipulinkynsi
 • puolikkaan sitruunan mehu
 • suolaa
 • pippuria
 • (2 rkl hiivahiutaleita)
 • 2/3 dl oliiviöljyä
 • kuumaa vettä sen verta että saat haluamasi koostumuksen

Lisää kaikki aineet tehosekoittimeen tai yleiskoneeseen paitsi öljy ja vesi. Sekoita tasaiseksi massaksi 1-2 minuutin ajan. Kaavi massaa välillä reunoilta alas. Jatka sekoittamista ja lisää samalla öljy ohuena nauhana. Lisää samoin kuumaa vettä samalla sekoittaen, kunnes koostumus on haluamasilaista, itse lisäsin 1/2-1 dl. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

 

Tarjoile gnocchien kanssa. Ripottele päälle vielä tuoreita yrttejä ja hiivahiutaleita.

 

DSC_8594

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

8 vastausta artikkeliin “Porkkana nokkit naattipestolla”

 1. Gnocchit ovat kyllä niin hyviä ja niistä on kiva tehdä juuri erilaisia variaatioita 🙂 En oo kokeillut vielä käyttää porkkanaa, joten pitää varmaan kokeilla. Pinaattia ja kurpitsaa kylläkin oon käyttänyt. Kikhernejauhot kuulostaa loistavalta idealta jauhoina!

  Tykkää

 2. Pakko sanoa, että sun blogis on mielestäni ihan huikee! Sun resepteissä on aina jotain uutta, kekseliästä ja erilaista! Tän postauksen luettuani marssin suoraan kauppaan ostamaan nipun porkkanoita ja basilikaa. Ai että, kun tuli hyviä! Jotain erilaista kerrankin, kiitos siitä :)))

  Liked by 1 henkilö

  1. Voi että, kiitos Sara ihanasta kommentistasi ❤ tulipas tosi hyvä mieli 🙂 Kiva jos saat näistä jotain inspistä ja vaikutteita! Ihana kanssa aina kuulla jos joku uskaltautuu kokeilemaan näitä reseptejä. Ihanaa kesän jatkoa sulle Sara ❤

   Tykkää

 3. Kertoisitko, saako kikhernejauhoja tavan kaupoista vai esim. vaan netistä tilaamalla?
  Kiva blogi ja paljon mielenkiintoista tietoa elintarvikkeista. 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s