Trooppinen tikrukakku

*Resepti on raaka, vegaaninen, viljaton, gluteeniton ja maidoton.

DSC_8872DSC_8879DSC_9022DSC_8917DSC_8978

Mulla tulee ajoittain sellaisia fiiliksiä, että nyt just haluan tehdä jonkun kunnon mättökakun. Tiedättehän; suklaata ja konvehteja koristeena, roiskeita ja tuhteja makuja. Silleen että vähän vedetään kaikki överiksi. Nykyään kuitenkin kakuilta halutaan enemmänkin raikkautta, freesiä makua. Se on joskus vähän tylsää, eikai kukaan nyt aina vaan halua syödä jotain sitruuna-inkivääri-jääpala -kakkua? No ei vaan, toki kakustakin kuuluu jäädä hyvä olo.

Siispä.

Tällä kertaa yhdistin nämä molemmat. Mättö -meininki näkyy erityisesti koristelussa, mutta myös suklaan makuna. Ainakin itse rakastan maapähkinävoita, joten se otettiin myös mukaan ’Reesee’s’ -teemalla. Olen kuullut, että myös maapähkinä jakaa mielipiteitä. Ei hätää, jos se ei maistu, korvaa se vaikkapa manteli tai cashewtahnalla. 

Ja kuten arvata saattaa, raikasta osaa kakussa näyttelee keltainen väri, sekä hedelmäinen maku. Itse käytin täytteessä papaijaa, mutta tällä hetkellä mangot on ihan huikeita joten suosittelen käyttämään niitä, it’s up to you. Niin, ja kurkumaa kannattaa laittaa rohkeasti ihan reilulla kädellä. Siinä on mieletön väri pigmentti ja sen terveyshyödyistä olen kirjoitellut aiemmin tässä kirjoituksessa.

DSC_9057DSC_9074DSC_8936

Raaka tikrukakku
Pohja
 • 150g taateleita
 • 2 dl villi viidakko maapähkinöitä
 • 1-2 rkl papaijan siemeniä
 • 1 rkl kookosjauhoja
 • 1 rkl kookosöljyä
 • 0,5 tl suolaa
Keltainen täyte
 • 4dl cashewpähkinöitä liotettuna väh 2h
 • 1 pieni mango//puolikas papaija
 • 1 tlk kookosmaitoa vain jähmeä osa
 • 1,5 dl kookosöljyä sulana
 • 1 dl kookossokeria
 • 1 luomu sitruunan kuori ja mehu
 • 2 tl kurkumaa
 • ripaus suolaa
Suklaa -täyte
 • hieman alle puolet papaija -täytteestä
 • 1 dl kaakaovoita sulana  1.
 • 1 dl raakakaakaojauhetta
 • + tarvittaessa lisää kookossokeria
Koristeluun
 • Villi viidakko maapähkinöitä
 • Maapähkinävoikuppeja*
 • Maapähkinävoita
 • Raakasuklaata (kaakaomassa+vaahterasiirappi)
Poista taateleista kivet ja blendaa pohjan ainekset keskenään. Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla ja taputtele massa tasaiseksi pohjalle. Siirrä kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.
 Huuhtele liotetut pähkinät. Kuori mango ja poista kivi. Blendaa kaikki ainekset silkkisen tasaiseksi. Kaada reilu puolet täytteestä kulhoon. Lisää blenderiin loput suklaa -täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi.
Kaada pohjan päälle vuorotellen keltaista täytettä ja suklaa täytettä. Jähmetä pakasteessa jokaisessa välissä vähintään 15 minuuttia. Voit toki myös oikaista ja tehdä vain kaksi kerrosta (1 keltainen ja 1 suklaa).
Koristele haluamallasi tavalla maapähkinävoikupeilla, villi viidakko maapähkinöillä, pähkinävoilla ja sulalla raakakaakaolla. Pähkinävoita kannattaa lämmittää hieman, jolloin saat siitä juoksevampaa. Säilytä kakkua jääkaapissa/pakasteessa.
 1. Voit korvata kaakaovoin myös kookosöljyllä, mutta suosittelen kaakaovoita, sillä saat suklaisemman lopputuloksen.

DSC_8885

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

2 vastausta artikkeliin “Trooppinen tikrukakku”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s