Värikkäät suklaatäytekeksit

*Resepti on vegaaninen, gluteeniton ja maidoton. Keksien täytteet ovat raakoja.

DSC_9650DSC_9766DSC_9749DSC_9662

Yksi mun lempi harrastuksista on kehitellä jo olemassa olevista herkuista ’parempia’, ravitsevampia, reseptejä. Eräs ilmiö nimeltä Oreo on ollut keskuudessamme jo jonkin aikaa. Suomessa noita tummanpuhuvia kreemitäytteisiä keksejä on tietenkin edeltänyt Domino. Löysin itseasiassa hetki sitten yhden hauskan jutun parin vuoden takaa, jossa eräät yhdysvaltalaistutkijat väittivät että Oreot aiheuttaisivat yhtä pahan riippuvuuden kuin huumeet. [1.] Tämän tutkimuksen todellisuusarvoa en silti pitäisi kovin suurena.

Tosin, melkoista (hyvää) riippuvuutta aiheuttavat myös nämä suklaiset täytekeksit. Itse keksi on rapea ja maukas, sillä se on tehty hyvistä raaka-aineista. Täytevaihtoehdot ovat raakoja ja niitä on useampi joista voi valita mieleisensä tai kokeilla vaikka kaikkia.

DSC_9575DSC_9565DSC_9593

Näiden keksien salainen ainesosa on teff, joka olikin mulle ihan uusi tuttavuus. Teff, eli tefheinä, on alkujaan afrikkalainen ruokakasvi. Se on luonnostaan gluteeniton ja sisältää kaikki ihmiselle välttämättömät aminohapot. Lisäksi se pitää sisällään runsaasti rautaa, magnesiumia, kalsiumia ja kuitua. Teff on luonnostaan hieman makea, joten se sopii loistavasti makeaan leivontaan, mutta myös suolaiseen. Sitä nimittäin käytetään runsaasti sen syntyseudulla Etiopiassa mm. leivän raaka-aineena. Tiesitkö muuten, että teff on yksi ensimmäisistä domestikoituneista kasveista, jonka ihminen on ’kesyttänyt’ ruokakasvikseen.

DSC_9628DSC_9689

Suklaiset täytekeksit

2-3 pellillistä

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Soseuta omena ja sekoita sula(lämmin) kookosöljy, kasvimaito ja kookossokeri sekaan. Sekoita kuivat aineet huolellisesti keskenään ja yhdistä märkien ainesten kanssa. Sekoita kunnes saat työstettävän massan ja anna asettua kymmenisen minuuttia. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä 2-3mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa muotilla tai pieni suisella lasilla levystä keikkoja, siirrä pellille leivinpaperille ja paista 9-10 minuuttia. Jäähdytä kunnolla ennen siirtämistä. 
Valitse täytteeksi kaksi seuraavista. Jos teet vain yhden täytteen, kerro määrät kahdella.
Minttu -täyte
  • 4 rkl kookosmannaa*
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 8 tippaa piparmunttuöljyä
  • 1 tl matchaa*
Karpalo -täyte
  • 4 rkl kookosmannaa*
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 3 rkl karpalojauhetta
Mokka-karamelli -täyte
Sulata valitsemasi täytteen ainekset vesihauteessa ja sekoita huolellisesti. Anna jäähtyä hieman ennen keksien täyttämistä.
*Sisältää tuotelinkkejä.
Muistathan, että koodilla ANNEKATARIINA saat -10% alennusta Foodinin verkkokaupasta.
DSC_9716

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

2 vastausta artikkeliin “Värikkäät suklaatäytekeksit”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s