Juhannuskakku

DSC_2797DSC_2858DSC_2785DSC_2869DSC_2650DSC_2663DSC_2734DSC_2752DSC_2772DSC_2822

Huikeeta, juhannus on jo ihan ovella. Eilen oli kesäpäivänseisaus ja pitäähän sitä välillä ihan pysähtyä ihmettelemään miten sitä valoa vaan riittää täällä Etelä-Suomessakin. Ei vitsi, on se vaan niin voimaannuttavaa!

Tällä kertaa ois resepti kakusta, jonka idea lähti perinteisestä mansikka-kermakakusta. Vaikka kakku on raaka, ja täten juustokakkumainen, löytyy siitä silti täytekakulle tyypilliset kerrokset sekä kermavaahtomainen täyte. Täytteeseen on upotettu tuoreita mansikoita (jes, vihdoin alkaa olla enemmän kotimaisia mansikoita, parasta!), joiden määrässä tosin ei kannata keulia sillä ne vapauttavat jonkin verran kosteutta.

Pohjassa puolestaan maistuu appelsiini, siinä käytetäänkin sekä kuoriraastetta, että tuoretta mehua. Mehevät taatelit toimivat makeuttajana ja hippusellinen ceylonin kanelia toimii loistavasti appelsiinin kaverina.

Valmistusaineita ei todellakaan ole montaa ja valmistuskin on äärimmäisen helppo. Tää kakku jos mikä sopii juhannukseen, kuin nenä päähän!

Katso raaka-aineet ja valmistusohjeet

tästä linkistä!

 

Parasta juhannusta, oli se sitten luminen taikka aurinkoinen, just sulle ❤

 

EDIT(resepti, jos ylläoleva linkki ei toimi:)

Mansikka kermakakku

Pohja

 • 400 g pehmeitä taateleita muista poistaa kivet
 • 1 (luomu) appelsiinin kuori raastettuna
 • 1/2 appelsiinin mehu
 • 3 rkl kookosöljyä
 • (0,5 tl ceylonin kanelia)
 • 0,5 tl suolaa
 • 3 dl kookoshiutaleita
 • 3 dl auringonkukansiemeniä

Täyte

 • 5 dl cashewpähkinöitä liotettuna vähintään 2h
 • 1 dl agavea
 • 1,5 dl kookosöljyä sulatettuna
 • 2/3 tl Bourbon vaniljauute -jauhetta tai 1 vaniljatangon siemenet
 • 2 tlk kookosmaitoa, vain jääkaappi -jähmeä osa
 • n.200 g tuoreita mansikoita

Päälle

 • Kookoskermaa vatkattuna, mansikoita, pensasmustikoita, orvokkeja, kaakaovoi+marjajauhe ’kastike’…

Sekoita pohjan ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Siirrä hetkeksi kylmään jähmettymään. Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla ja taputtele 1/3 massasta tasaisesti pohjalle. Avaa vuoka ja poista pohja papereineen. Toista: leivinpaperi, 1/3 massasta pohjalle ja pohja papereineen pois. Siirrä nämä pohjat tasaiselle alustalle pakastimeen jähmettymään. Taputtele vielä loppu massa vuuan pohjalle leivinpaperin päälle ja siirrä vuoka kylmään odottamaan.

Valmista täyte blendaamalla liotetut pähkinät, agave, kookosöljy ja vaniljajauhe keskenään sileäksi massaksi. Vatkaa jähmeä kookoskerma kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele pähkinämassa varovasti joukkoon. 

Poista mansikoista kannat ja puolita ne. Kaada kakkuvuokaan puolet täytteestä ja paina puolet mansikoista täytteen sekaan, tasoita pinta. Laita päälle yksi pohja pakasteesta. Kaada tämän päälle loput täytteestä ja paina mansikat jälleen täytteen joukkoon. Tasoita pinta ja aseta viimeinen pohja kakun päälle. Siirrä pakasteeseen vähintään 3 tunniksi. 

Kun kakku on täysin jähmettynyt, irrota se vuuasta ja koristele haluamallasi tavalla. Tee esimerkiksi pursotuksia vatkatusta kookoskermasta. Lisää päälle tuoreita marjoja, sekä syötäviä kukkia. Voit tahdä reunoille vaaleanpunaisia ”valuja” kaakaovoista ja punaisesta marjajauheesta. Säilytä kakkua kylmässä.

DSC_2877

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s