Vegaaninen ja soijaton villiyrttipiirakka

DSC_7358DSC_7347DSC_7304DSC_7324DSC_7317

Julkaisin hetki sitten reseptin kurpitsansiemenjauhoista ja avokadosta tehdystä piirakkapohjasta. Tuossa postauksessa pohdin vegaanisen, mutta soijattoman täytteen touteutusta. Olin jo valmiiksi harkinnut kikhernejauhon ottamista kokeiluun. Päätin siis testata kuinka se selviytyisi piirakassa täytteen roolissa. Ja voitte varmaan arvata, että hyvinhän siinä kävi!

Niin syntyi täyte kikhernejauhoista. Jauho on niin maukasta itsessään, ettei se mielestäni vaadi sen erikoisempaa maustamista. Toisaalta maku on lähestulkoon yhtä neutraali kuin kananmunissakin, eikä hernemäinen maku tule ollenkaan läpi. Jos proteiini-intoilijat tuumailevat että kuinkahan käy tämän piirakan kanssa, niin huoli pois. Sekä kurpitsansiemen-, että kikhernejauho sisältävät molemmat runsaasti proteiinia ja kuitua, joten ravitseva sekä täyttävä kokonaisuus on taattu.

Ravitsevuutta lisää huimasti myös villiyrtit, jotka ovat tässä piirakassa kurpitsansiemenen sekä kikherneen ohella vähintäänkin yhtä kirkkaita tähtiä. Kuinka mahtavaa, että asuipa lähes missä tahansa Suomea, voit hyödyntää huikeaa luontoa ja monia sieltä löytyviä kasveja. Vieläpä kasveja, jotka monet mieltävät jopa rikkaruohoiksi. Itse pysyin tässä piirakassa ihan todella perus -tasolla, mutta jos sä olet jo ihan hc-hortoilija niin feel free käyttää ihan mitä tahansa yrttejä!

Jos villikasvikset on uudempi juttu, suosittelen keräämään ne vähän syrjemmästä kuin ihan tien läheisyydestä. Niitä voi muuten muidenkin yrttien tapaan pakastaa, eli kerää kerralla enemmän ja laita osa pakkaseen jos epäilet ettei kaikki kulu kerralla.

Tämä piirakka on myös melkoinen hätä-vara. Lähes kaikki piirakan raaka-aineet säilyvät kaapissa pidemmänkin ajan. Tuoreita tarvitsee vain muutaman avokadon sekä pienen hortoilumatkan lähimetsään. Valmistus ei kummempia vaadi ja on kevyttä kesäruokaa parhaimmillaan!

DSC_7315DSC_7348DSC_7354

Kikherne-villiyrttipiirakka

Pohjan resepti täällä

Täyte

 • 2 dl kikhernejauhoa*
 • 1,5 rkl perunajauhoa
 • 3,5 dl vettä tai kasvimaitoa
 • 2 rkl kurpitsansiemen*-//oliiviöljyä
 • n 1 tl suolaa
 • n 1/2 tl mustapippuria
 • (2 rkl ravintohiivahiutaleita)
 • 10-20 nuorten horsmien latvoja
 • n 50g tuoretta nokkosta
 • (2 kesäsipulia varsineen)
 • suolaa+pippuria
Sekoita jauhot, vesi, öljy sekä mausteet keskenään tasaiseksi. Hiivahiutaleet ei ole välttämättömiä, mutta tuovat umamin, juustoista makua. Voit lisätä myös muita mausteita, kuten valkosipuli- ja paprikajauhetta.
 Siisti horsmista alemmat lehdet pois. Lämmitä öljyä pannulla ja paista horsmia(ja pilkottu kesäsipuli) pieni hetki, noin 30sek, pannulla, jotta ne hieman rapeutuvat. Lisää nokkoset ja siirrä pannu levyltä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada täytemassa esipaistetun pohjan päälle ja lisää villivihannekset tasaisesti päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa 25-30 minuuttia. Jos teet pieniä tartaletteja, niille riittää 10-15 minuuttia.
Nauti raikkaan salaatin kera!
*Sisältää tuotelinkin.
DSC_7335

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

4 vastausta artikkeliin “Vegaaninen ja soijaton villiyrttipiirakka”

 1. Voi että kun hyvännäköinen piirakka!
  Kikhernejauhot piirakan täytteessä on ihan loistava idea 🙂 En oo tullut ees ajatelleeksi ja rakenne ainakin näyttää tosi hyvältä ja voin vain kuvitella miten hyvältä maistuu. Yrtit toimii kyllä hyvin piirakoissa tuomassa makua ja ravintoarvoja.
  Pitää kokeilla tätä ohjetta.

  Tykkää

  1. Ihanaa, kiitos paljon ❤ Jep, yrtit parantaa mielettömästi ravintoarvoja puhumattakaan just siitä mausta (ja käytännöllisyydestä).

   Kerro toki, mitä pidit jos kokeilet 🙂 Ihanaa juhannusta Jenni!

   Tykkää

   1. Noniin, nyt on piirakkatäyte kokeiltuna 🙂 Toimi kyllä tosi hyvin ja maistui vielä paremmalta. Tein tuon matalaan piirakkavuokaan, enkä korkeaan, kuten sulla on, mutta toimi siinäkin oikein hyvin!
    Laittelen reseptin varmaan jossain vaiheessa lähiaikoina blogiini, jos kiinnostaa käydä kurkkaamassa 😉
    Tosi toimiva ohje kyllä!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s