Trendikkäät lakritsinjuuritryffelit [raw]

lakukonvehti-9lakukonvehti-11lakukonvehti-15lakukonvehti-3

Ai että miksi trendikkäät?

Joka vuoden vaihteessa määritellään tulevan vuoden trendi raaka-aineet. Tänä vuonna yksi niistä oli lakritsi – sen jokaisessa olomuodossaan. Lakua onkin näkynyt tänä vuonna milloin missäkin; tuorejuustossa, sipseissä, jogurtissa, sekä glögissä(?).

Lakunjuuri on paitsi ihana ja maanläheinen mauste, myös yksi tutkituimmista rohdoskasveista maailmalla. Sillä onkin antibioottisia vaikutuksia, ja toisaalta se pitää sisällään noin 80 aktiivista ainesosaa, kuten flavonoideja ja isoflavonoideja. Muistutuksena, flavonoidit on aineita, jotka mm toimii kehossa antioksidantteina.

Kuten aiemmin jo kirjoittelinkin, on lakritsinjuuri ihan hurjan pätevä luontainen makeuttaja. Vaikken itse pidä juurikaan lakujen, eli mustien karkkien jotka ehkä kaikki jätti lapsena karkkipusseista syrjään, mausta, pidän ihan todella paljon aidosta lakritsinjuuresta. Se onkin todella kivaa vaihtelua esimerkiksi teen joukkoon. Lakun kaveri on luonnollisestikin suola, erityisesti merisuola, joka korostaa mausteisia makuja. Suolaa ei siis sovi unohtaa, etenkään raakaherkuista.

Näiden konvehtien suklaakuorrutteeseen lisäsin vielä ripauksen vaniljaa, joka toimii mielestäni todella kivasti mausteisen maanläheisen lakun kaverina.

lakukonvehti-7lakukonvehtilakukonvehti-2lakukonvehti-5lakukonvehti-8

Joulu ei ole mitään ilman konvehteja. Eihän? Erityisesti nuorempana suklaata ja konvehteja tuli suurkulutettua. Ja eihän se nyt miksikään ole tänä päivänäkään muuttunut. Enkä todellakaan tiedä kuinka suuri raakasuklaa tehdas mun pitää pistää pystyyn että sitä riittää varmasti välipäiville..

Konvehdit tuo myös arkeen pientä luksusta, ja ne onkin aivan loistava joululahja kaverille tai sukulaiselle. Itsetehdyt lahjat alkavat olla entistäkin suositumpia, mikä on ainakin mun mielestä ihan hurjan hienoa. Ihmisillä alkaa olla niin paljon fyysistä tavaraa, joten oman ajan antaminen on pätevä idea. Itsetehtyyn lahjaan olet käyttänyt aikaa ja vaivaa, jota vastaanottaja varmasti arvostaa. Pakkaa konvehdit kauniiseen rasiaan tai lasipurkkiin. Purkin kylkeen voi vaikkapa liimata etiketin ja koristelella koristenauhalla.

lakukonvehti-13lakukonvehti-14

 

Lakritsitryffelit

1/3 tl merisuolaa

 

Kuorrutukseen: n 150g kaakaomassaa + 1/2 tl vaniljajauhetta + 1/3 tl merisuolaa

TAI raakasuklaata (valmista tai itsetehtyä) 

 

Sekoita tryffelimassan ainekset keskenään kulhossa. Lisää lakritsinjuurta oman makusi mukaan. Nosta lusikalla pieniä nokareita leivinpaperille (pyörittele halutessasi palleroiksi) ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Sulata kaakaomassa/raakasuklaa vesihauteessa, dippaa jähmettyneet tryffelit suklaaseen, ripottele päälle merisuola hippusia ja siirrä hetkeksi kylmään jähmettymään. Nauti itse, vie kaverille tai kutsu kylään. Sopii jouluiseen tunnelmaan esimerkiksi glögin kera!

 

 

Licorice truffles

1/2 cup + 1tbsp ground almonds
1-2 tbsp liquorice root powder
1 tbsp coconut oil
2 tbsp almond butter
pinch of salt

For coating: cacao mass / raw chocolate (ready- or self-made)

 

Mix the ingredients well in a mixing bowl. Use a teaspoon measure to scoop out heaping teaspoonfuls of filling onto the sheet. Freeze the balls for about an hour or until firm.

Melt the raw chocolate in a water bath. Dip truffles into the chocolate, place onto the sheet and sprinkle some salt on top. Put the truffles back into the freezer for couple of minutes. Enjoy! (btw, goes well with mulled wine)

 

lakukonvehti-12

2 thoughts on “Trendikkäät lakritsinjuuritryffelit [raw]

 1. Herkullisen näköisiä! Omatekoiset lahjat on aina kivoja, siksi kaikki tällaiset ideat on kivoja 🙂
  Lakritsinjuuri onkin kyllä jännittävä tuote, tykkään kyllä tosi paljon mausta ja kiva aina kokeilla erilaisia ruokia mihin kaikkeen se oikein sopiikaan!
  Ainoa mikä vähän ruvennut mietityttämään on sitten ne terveyden haittapuolet, toki eivät nyt suoraan itseä koske, mutta läheisiä. Kun lakritsi(juuri)han on todettu ongelmalliseksi korkeaa verenpainetta sairastavien kanssa ja munuais sairauksista kärsivillä. Omassa käytössähän sillä ei ole väliä, mutta muiden tapauksessa pistää miettimään.

  Tykkää

  1. Kiitos ❤ Jep, onhan sillä haittapuolensa, mutta loppupeleissä käytettävät määrät on niin pieniä etten usko sillä olevan pitkällä aikavälillä merkitsevää vaikutusta. Toisaalta verenpainetta voi tasapainottaa helposti myös toisesta päästä, syömällä runsaasti kasviksia, vähentää kahvinjuontia, päivittää suola laadukkaaseen, liikkumalla luonnossa ja toisaalta myös sydäntä rasittaen(raskas liikunta), sekä välttää alkoholia. Tällöin kehtaa muutaman lakunkin välissä nauttia 😉

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s