Marsiin ja takaisin

DSC_2331

Kun olin pieni (juu oon mäkin 184cm joskus ollut pieni), oli mummin auton hansikaslokerossa aina Mars -patukka. Sieltä mä sitten kerran jos toisenkin aina nappasin sen koulun jälkeen jos mummi oli tullut hakemaan. Onneksi oli aina vain yksi, sillä melkoinen herkkuhammas olen ollut jo pienestä pitäen. Mars:it ei tosin koskaan ole olleet ihan mun lemppareita suklaapatukoista. Sellasia ihan ok, jos muuta ei ole. Voisiko tälle klassikko patukalle antaa kuitenkin uuden mahdollisuuden?

No kyllä muuten voi! Mutta kuten ehkä arvasitkin, ei sen alkuperäisessä pakkauksessa. Ja kyllä vain, niin mäkin innostuin tekemään oman versioni tästä klassikoiden klassikosta.

DSC_2330

Kuten aikaisemmissakin versioinneissa, rakentuu tämäkin herkku hieman eri palikoista kuin alkuperäinen inspiroijansa. Tällä kertaa lähdettiin liikkeelle pelkästään maku edellä. Kuinka saada rapean suklaakerroksen ympäröimä kevyen pähkinäinen ja suussa sulava nougat, jota päällystää makeaakin makeampi, tahmea toffee?

Kuin sattuman kauppaa, huomasin näiden koostuvan melko samoista palikoista kuin macaroonsitKannattaa muuten käydä kurkkaamassa niidenkin postaus, siellä enemmän höpinää macan ja saksanpähkinöiden huikeista terveysvaikutuksista. Mutta sanotaanko, että melkoisen ravinnetiheitä, niin sanottuja happy brain, patukoita on kyseessä. Kiitos erityisesti raakakaakaon, macan sekä super laadukkaiden rasvojen.

Entäs sitten kuinka moni on maistanut Marsien jäde -versioita? Helteitä ei ehkä enää ole, mutta vielä on kesää jäljellä ja suomalaisille maistuu jäätelö ympäri vuoden. Vai miten ne meni? Elikkä jäätelöversion saa korvaamalla nougaan kaakaovoin 1/2 dl kookosöljyä. Muuten oimii! Tällöin patukoita säilytetään pakasteessa ja annetaan sulaa pieni hetki ennen herkuttelua.

DSC_2300

Raaka Marsit

Nougat
Toffee
Suklaakuorrute
  • n. 170 g raakasuklaata (tai 150 g raakakaakaomassaa ja 2 rkl raaka hunajaa tai agavea)

Aloita valmistamalla nougat. Sulata kaakaovoi lempeästi vesihauteessa. Jos käytät kokonaisia pähkinöitä, siivilöi cashewt ja kaada blenderiin. Lusikoi sekaan myös jähmeä kookoskerma. Mittaa mukaan loputkin aineet ja aja tasaiseksi massaksi. 

Vuoraa pieni vuoka(n 10x15cm) leivinpaperilla ja kaada raakanougat siihen. Nosta pakastimeen jähmettymään noin tunniksi.

Valmista seuraavaksi toffee. Aloita poistamalla taateleista kivet. Sekoita ainekset keskenään monitoimi/yleiskoneessa/sauvasekoittimella tasaiseksi toffeeksi. Tasoita nougaan päälle, kun nougaa on riittävän jähmeää. Pakasta jälleen 1-2 h.

Leikkaa jäisestä levystä patukoita, vuuasta riippuen 5-6 kappaletta. Voit toki leikata myös pienempiä paloja, kuten neliöitä.

Sulata suklaa/kaakaomassa vesihauteessa. Dippaile jäiset patukat/palat suklaassa ja siirrä leivinpaperille jähmettymään. Tässä hommassa sotkeutuu sormet, mutta paras kohta valmistuksessa onkin suklaisten näppien nuoleminen ❤ 

 

*Resepti sisältää tuotelinkit.

DSC_2362

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

4 vastausta artikkeliin “Marsiin ja takaisin”

  1. Käytännössä kuola valuu suusta kun näitä kuvia katsoo! Pakko kyllä testata…
    Mars ei oo mullekaan ollut se mikään suosikkikarkkipatukka, joten nyt onkin sitten täälläkin loistomahis antaa uusi mahdollisuus näille marsilaisille.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s