Brownie keksit aka pikkunälän pelastajat

DSC_7801DSC_7794

Yksi skuuppi prodejauhetta, pieni kourallinen pähkinöitä ja yksi banaani. Kuulostaako tutulta? Jos ei omasta arjesta, niin vähintäänkin jokaisesta fitnesslehdestä. Ruokavalio-oppaiden kohdasta ’välipala’. Eikä siinä mitään vikaa, sehän on varsin pätevä ja helppo setti napata mukaan, melko tylsä vain; vaikea toteuttaa pitkällä aikavälillä. Toinen ongelmakohta johon olen törmännyt on se, että kasviproteiinit eivät veteen sekoitettuna ole kovin miellyttäviä makuelämyksiä. Tai jos ovat, ne sisältää usein myös kaikkea turhaa, kuten makeutusaineita tai muita lisäaineita.

Mutta entä mitä käy jos iskee kaikki edellä mainitut yhteen kulhoon, sekoittaa ja nakkaa uuniin? (Vähän vielä raakakaakaota mukaan, jota ei tarvinne perustella sen enempää kuin että suklaa). Silloin saadaan meheviä, ihania, intensiivisen makuisia brownie keksejä. Eli vain neljä raaka-ainetta! Ei mitään eläinperäistä, eikä turhaa tai ylimääräistä. Helppo napata mukaan ja säilyvät päivän tai pari ilman kylmäsäilytystä. Jos olet makean perään, korvaa banaanit soseutetuilla, pehmeillä taateleilla.

DSC_7825DSC_7711DSC_7744

Brownie keksit

  • 2 kypsää banaania tai pehmeitä taateleita n. 150g soseena
  • 3 rkl pähkinä-//mantelivoita
  • 1 dl hamppuproteiinijauhetta
  • 0,5 dl raakakaakaojauhetta
  • (0,5 tl suolaa)
  • (rouhittuja pähkinöitä/manteleita)
Laita uuni lämpiämään 200 C asteeseen. Muussaa banaanit ja sekoita kaikki aineet keskenään. Lisää halutessasi pähkinärouhetta, itse sekoitin joukkoon pilkottuja saksanpähkinöitä. Siirrä taikina hetkeksi kylmään asettumaan(väh 10 min). Lusikoi taikinasta pieniä kasoja leivinpaperille, ripota päälle kaakaojauhetta ja taputtele tai paina haarukalla matalammaksi. Paista 1o min, anna jäähtyä hetki ennen siirtämistä. Keksit säilyvät jääkaapissa suljetussa rasiassa reilu viikon.

DSC_7776

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s