On the road

DSC_0168

Nyt ollaan kuulkaa jännän äärellä, sillä ensimmäistä kertaa elämässäni postailen tien päältä. On the road, suuntana Itä-Suomi!

Matkustaminen on pääasiassa kivaa. Tärkeintä ei ole päämäärä vaan matka, vai miten se meni.  Mikä ainakin on varmaa on se, että matkustaminen on sata kertaa kivempaa jos on kunnon eväät matkassa. Me lähdettiin tänään matkaan jo aamutuimaan. Osa meistä nauttikin aamupalansa eväiden muodossa, joten eväiden rooli nousi isommaksi.

Matka-aika ei ole valtaisa, mutta sen verran pitkä ettei yhdeltä istumalta pääse perille. Vaikka pyritään aina pääsemään tavoitteeseen yhden pysähdyksen taktiikka, ei se aina vaan ihan toimi. Kahden naisen ollessa tien päällä tulee vessataukoja olla vähintään joka toinen tunti. Jos teknisesti olisi mahdollista, niin mielellään kaksi kertaa tunnissa.

Okei, takaisin niihen eväisiin. Valmistelin ja valmistin eilen meidän tämän päivän eväät mukaan, joten aamulla oli helppo vain napata rasiat mukaan. Seuraavaksi pieni vilaus mitä meidän eväskassi pitää sisällään.

DSC_0213DSC_0202DSC_0237DSC_0182DSC_0177

 

Koska huoltsikka kahvi ei nappaa, on mukana oma Aeropressi ja edellisenä päivänä jauhettu luomu kahvi. Ainoa mitä siis tarvitsee, on kuuma vesi.

Ennen ajattelin että hulluja tuollaiset, miksi ei muka tavan mokka kelpaa. Nyt kuitenkin erityisesti herkkävatsaisena haluan optimoida hyvän olon, jota huoltoaseman kahvi valitettavasti ei tuo. Ja hei, onhan tuoreelta uutettu kahvi laadukkaasta, vasta jauhetusta kahvista nyt vaan ihan eri luokkaa. Tämä on siis asia, jota voin lämpimästi suositella muillekin hifistelemään!

Ite tykkään vielä lisäillä kahviin millon mitäkin lisukkeita. Nyt tien päällä kulkee mukana raakakaakao, joka onkin kahvin seassa ihan omaa luokkaansa (etenkin tällaisen suklaan rakastajan näkövinkkelistä).

DSC_0198DSC_0191DSC_0186

 

Mukana oli siis tuoreita kasviksia, brownie keksejä (resepti täällä), pinaatti-kookospannaria(resepti täällä), kahvia ja raakapalleroisia. Näistä mokkaisista, vihreistä, mokka palleroisista tulikin niin hyviä, että ajattelin jakaa reseptin teidän kanssanne.

Mocca-monsteri raakapallerot

 • 4 Medjool-taatelia
 • puolikas banaani
 • 2 rkl hampunsiementahnaa
 • 1 rkl kookosöljyä
 • n 2 dl hamppuproteiinia, kookosjauhoja, kurpitsansiemenjauhoja
 • ripaus suolaa
 • kuivattua nokkosta
 • lakritsinjuurijauhetta
 • 2 tl luomu kahvipapuja
 • kaakaonibsejä

Sekoita kaikki aineet(paitsi kaakaonibsit) tasaiseksi yleiskoneessa, kääntele lopuksi kaakaonibsit sekaan sattumiksi. Pyörittele palleroisiksi, säilytä jääkaapissa.

 

DSC_0144

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

6 vastausta artikkeliin “On the road”

 1. Jonkin aikaa sun blogia seuranneena haluan sanoa, että huippuherkullisen oloisia ja näköisiä reseptejä (ja testatut todellakin herkullisia myös käytännössä!) kauniiden kuvien kera. Ihanan simppeleitä ja inspiroivia ohjeita laadukkaista raaka-aineista niin arkeen kuin juhlaan. Kiitos 😊 😊

  Liked by 1 henkilö

   1. Itsekin tykkään tehdä vastaavanlaisia kokkailuja ja leipomuksia, mutta uudet ideat ovat aina tervetulleita! Ja ihan huikeasti saa itekin inspiraatiota kun katselee kauniita kuvia ja lukee hyvää mieltä välittävä postauksia (niistä syötävistä hyvän olon herkuista puhumattakaan ;-)). ❤ Lopuksi toiveena: hyvän olon "pikaruoka"ideat tervetulleita 🙂

    Tykkää

 2. Blogissasi on todella kekseliäitä ja ihania reseptejä! Olemme jo kokeilleet esimerkiksi vohvelitoasteja hyvällä menestyksellä 🙂 Raaka-aineet, joita käytät, ovat samanlaisia kuin itsekin tulee käytettyä. Ainoastaan meillä lähes päivittäin käytössä olevaa lupiinijauhoa en ole blogissasi huomannut. Toiveena esitänkin sen kokeilua 🙂 Tulen jatkossakin tekemään blogistasi varmasti monia ruokia!

  Liked by 1 henkilö

  1. Moi Alisa!
   Oi, tosi ihana kuulla! Kiitos tosi paljon ihanasta kommentistasi ❤
   Ja hei tosi hyvä idea, haaste otettu vastaan! Lupiinijauho, tic!, lisätty To Do -listalle ja tulee varmasti jossain tulevaisuudessa näkymään!
   Toiveet ja kehitysideat on aina lämpimästi tervetulleita.
   Aurinkoista kesän jatkoa sulle ❤

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s