Keväiset parsapannarit

*Resepti on vegaaninen, gluteeniton ja maidoton.

DSC_9943DSC_9933

Kuinka parasta on että parsat on vihdoin taas täällä? Harvan kasviksen sesonkiaikaa varsinaisesti odotan, mutta tankoparsa on ehdottomasti yksi niistä. Toki kesä itsessään on yhtä tuoreiden vihannesten riemujuhlaa, mutta ei sieltä yhtä tiettyä lempparia osaisi valita. Valinnanvaikeus, U know. Kuitenkin, parsat on nyt pop ja kilohintakin luultavasti jatkaa vielä hieman laskuaan. Nyt saa siis tankata parsaa taas ihan niin paljon kun sielu sietää!

Vihreä tankoparsa onkin parasta ihan vain keitettynä; hieman napakaksi jätetty, päällä hyvää oliiviöljyä ja suolaa. Vinkkinä muuten jos et parsakattilaa omista sillä parsat on mahdollista keittää kokonaisina ilmankin. Nimittäin pannulla! Vettä puoleen väliin ja parsat pariksi minuutiksi kiehuvaan veteen (muista leikata kannasta puinen osa pois).

Tällä kertaa parsat kuitenkin välttyivät keittämiseltä ja päätyivät puolestaan rapeisiin pannareihin. Nämä pannarit on hieman rieskamaisia, mutta sisältä ihanan meheviä. Salainen ainesosa onkin valkoinen papu, joka myös tekee näistä pannukakkusista varsin ruokaisia. Papumassa pitää pienet letut hyvin kasassa, joten nämä ei vaadi edes kananmunia. Helppoa ja yksinkertaista, vaikkapa viikonloppujen aamupalapöytään!

DSC_9934DSC_9964

Papupannarit

  • 1 tlk voipapuja valutettuna ja huuhdeltuna
  • 1,5 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
  • 1,5 dl kasvimaitoa//vettä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • Vihreää tankoparsaa
Blendaa kaikki muut ainekset keskenään paitsi parsa. Anna massan turvota kymmenisen minuuttia. Suikaloi kuorimaveitsellä (tai leikkaa ihan tavallisella veitsellä) parsasta ohuita siivuja.
Paista pannarit pannulla oliiviöljyssä keskilämmöllä; lusikoi taikinaa pannulle ja asettele parsa siivut ’raa’alle’ puolelle. Paista 1-2 minuuttia per puoli. Nauti esimerkiksi tuoreiden vihannesten ja avokadon kanssa. Ehkä myös ripaus hyvää oliiviöljyä ;).

DSC_9914

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

3 vastausta artikkeliin “Keväiset parsapannarit”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s