Suolaiset aamupalamuffinit

*Resepti on gluteeniton, maidoton ja viljaton.

DSC_8217

Kiireisiin päiviin on järkevää valmistautua hyvin. Joskus sitä täytyy viipottaa menemään aamusta iltaan. Viipottaminen on ihan kivaa ja siitä selviää hyvin kunhan muistaa pitää energiat korkealla. Energiat puolestaan pysyvät korkealla syömällä säännöllisesti ravinteikasta ja täyttävää ruokaa. Ruokaa, joka pitää verensokerin tasaisena koko päivän. Kannattaa myön muistaa että koskaan ei ole niin kiire, ettei kerkeisi syödä mitään.

Yksi kiva aamu- tai välipala vinkki on suolaiset muffinit. Ei mitään turhaa kikkailua, vaan maukkaita ja täyttäviä, ja täysin ilman viljoja. Näitä voi  vaikka tehdä  viikonloppuna reilu satsi varastoon ja nappaa aamulla mukaan. Sen verta hyviä näistä tuli, että miksei sopisi vaikka viikonloppubrunssillekin…

DSC_8176

Ruohosipulimuffinit

 • 1 dl kookosjauhoja
 • 1,5 dl mantelijauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 tl suolaa
 • 0,5 tl pippuria
 • 3 munaa
 • 1 dl kookosmaitoa
 • 1 tl omenaviinietikkaa
 • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa raastettuna
 • puoli punttia ruohosipulia
 • (kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja)
 • (auringonkukansiemeniä muffinssien päälle)
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.  Raasta kesäkurpitsa karkeaksi ja purista raasteesta hieman ylimääräisiä vesiä pois. Hienonna ruohosipuli ja pilko kuivattuja tomaatteja pienemmäksi. Sekoita jauhot ja mausteet keskenään ja lisää joukkoon munat, maito, etikka, kesäkurpitsaraaste, ruohosipuli silppu ja tomaatit. Jaa taikina paperisiin muffinivuokiin(voit myös leikata leivinpaperista paloja ja painella ne muffinipellin koloihin. Ripottele päälle siemeniä ja paista muffareita uunissa 20-25 min, kunnes alkavat saada väriä. Anna jäähtyä hieman ennen siirtämistä. Säilytä jääkaapissa suljetussa astiassa viikon verran tai pakasteessa muutaman kuukauden.

 

DSC_8208

Tekijä: annekatariina

Kirjoittajana toimii kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut elintarviketekniikan opiskelija. Rakastan kaiken uuden kokeilemista. Ruokaa laitan rennolla otteella, eikä epäonnistuminen ole maailmanloppu. Ruuanlaiton ohella harjoittelen valokuvaamisen saloja. Kotonani tepasteleekin kaksi oivaa kohdetta, Norwichin terrieri rouva sekä Australian paimenkoira poika. Molemmat ovatkin sellaisia linssiludeja, että tulee olemaan oma haasteensa saada pidettyä tyypit kaukana ruokakuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s